Comisia de Integritate a tenisului mondial a descoperit că Alexandru Carpen, românul în vârstă de 30 de ani (s-a născut pe 24 noiembrie 1986; practicant de tenis de la cinci ani), a făcut o propunere de corupere unui alt jucător, al cărui nume nu a fost menţionat, în octombrie 2013, și a fost suspendat pe viață din sport. Lucrurile sunt mult mai grave.
Povestea unui blat
Învinuită că ascunde cazuri precum cel al lui Carpen, Federația Română de Tenis a cerut public intervenția autoritățile statului, pentru a stârpi flagelul. Replica a venit de la Marius Vecerdea, un adversar al actualei conduceri de la FR Tenis. Sibianul susține că se luptă cu morile de vânt, dorind să curețe petele din sportul alb: ”Cât tupeu să spui: «Să intervină autoritățile». Adică tu, federație, nu faci nimic, dar ceri să intervină autoritățile? Mereu am susținut că turneele futures, care sunt vreo 30 într-un an, în Romnia, sunt o sursă de puroi în tenis. Primăriile și federația dau bani, jucătorii fac blaturi, arbitrii închid ochii și nu se întâmplă nimic bun pentru sport. Își bat joc de spectatori”.
Serveau în silă
Tehnicianul spune povestea unui astfel de blat făcut pentru pariuri, așa cum l-a văzut la un turneu minor, de tip futures. ”Se cumpără puncte, pentru că, având clasament bun, ai acces la turnee mari și astfel apari în oferta la pariuri. Să vă povestesc despre un blat pe care l-am văzut cu ochii mei. S-a întâmplat la Brașov, la un meci între perechea formată din elevul meu, Victor Vlad Cornea, și partenerul lui, Victor-Mugurel Anagnastopol. Adversarii și-au propus să piardă game-ul de serviciu la 0, adică fără să câștige vreun punct. Serveau la 3 metri în afara careului de serviciu, făceau duble greșeli, tocmai ca să piardă. Vlad al meu a intervenit. Aflat pe margine, n-am înțeles ce vrea să facă. Își dăduse seama de intenția adversarilor și dorea să protesteze. Apoi, și eu m-am dus la arbitru și i-am cerut să facă raport pe ceea ce a văzut că s-a întâmplat pe teren. Nu a avut niciun efect”.
Muritori de foame cu BMW la scară!
Există mulți combinatori în tenis. Există un anume Frățilă care dirijează din spate un circuit cu jucători. Sunt o gașcă, o bandă! Apoi, un jucător, Nicolae Frunză (19 ani și locul 529 ATP), câștigă tot anul câteva mii de dolari din tenis, dar conduce un BMW nou-nouț. Dintre jucători, Vecerdea îi nominalizează pe Alexandru Cătălin Marasin (n.r. – 25 de ani și locul 1.603 ATP), căruia ”i-a fost confiscat telefonul la turneul de la Galați” de către ofițerii de integritate. De asemenea, și Vladimir Filip (21 de ani și locul 2062 ATP) este un jucător privit cu suspiciune de către oficialii din tenis!