”De ce l-am dat acum afară? Pentru că lucrurile trebuie aranjate înainte de EURO. Zona medicală era o relicvă Este vorba despre corupţie şi amatorism”, a explicat șeful de la Casa Fotbalului.

Pentru șefii Federației nu a contat faptul că Pompiliu Popescu (65 de ani) era doctorul naționalei din 1990 și a făcut parte din staff-ul primei reprezentative la șase turnee finale (CM 90, CM 94, Euro 96, CM 98, Euro 2000 și Euro 2008). Pompiliu Popescu a fost executat pentru că a îndrăznit să-și ceară prima de calificare cuvenită, 90.000 de euro.

Dilemă. Dacă Pompiliu Popescu era expirat după 26 de ani neîntrerupți la lot, cum era Anghel Iordănescu, numit în 2014 selecționer, după opt ani de inactivitate ca antrenor?

Cum a explicat Generalul revenirea în fotbalul de mare performanță, după ruptura competiţională, produsă în 2006? „E adevărat că lucrurile evoluează rapid, însă am urmărit fenomenul şi tendinţele la nivel mondial. Tactic, sunt pus la punct cu ce se întîmplă în fotbalul mare. Şi am o experienţă care îmi permite să evaluez rapid orice situaţie”. 

Efectele? A preluat naționala pe locul 1 în grupă, cu 7 puncte din trei meciuri, și a calificat-o cu mari emoții, de pe locul 2, în urma Irlandei de Nord. Bilanț: o singură victorie notabilă, 2-0 cu Irlanda de Nord, acasă, la debut. În rest, patru remize și două succese de serviciu cu Feroe. Consecțințele? Va fi schimbat după Euro, cel mai probabil cu Viorel Moldovan!

Constantin Budescu a criticat metodele de antrenament ale lui Iordănescu: ”Sincer, eu am crezut că e o glumă, când l-au pus din nou antrenor la echipa națională. Nu prea e ok să vii și să faci antrenamente, programe și ședințe ca în anii 90. Nu am nimic personal cu dânsul, are o vârstă, trebuie să-l respectăm, dar asta e părerea mea. Nu știu ce i-a picat acum și pe staff-ul medical. Erau niște oameni deosebiți”. ”În cantonamentul din Antalya, în dimineața meciului cu Zimbru Chișinău i-a pus pe jucători să facă sprinturi. Atunci s-a rupt Silviu Lung, de n-a mai jucat câteva etape la Astra”, a povestit un altul. 

Burleanu l-a mai acuzat pe Pompiliu Popescu de incompetență. ”Înaintea meciului cu Finalanda, jucătorii au primit măncăruri neconforme. Au servit usturoi şi cartofi prăjiți, tocăniţă… Cu o zi înainte de meci. Care a fost consecinţa? Probleme digestive pentru jucătorii echipei naţionale. Eu am fost acolo. Dacă doriţi, vă arăt factura pe care am plătit-o”. Componenții Generației de aur au pufnit în râs când au auzit asta. Știu foarte bine că este o diversiune!

De-a lungul timpului au tot povestit cât de riguros era Pompi cu ei în privința mâncării. “Gelu, bucătarul nostru, ne făcea un mic dejun subţire. Fără ouă, cârnaţi şi mai ştiu eu ce. Ne dădeau caşcaval, brânză, şuncă, chestii mai uşoare. Miere, ceai, sigur. Am mâncat brânză şi roşii în America cât nu am mâncat în viaţa mea. I-am zis soţiei când m-am întors: după o lună de aşa ceva, să nu mai văd în viaţa mea brânză şi roşii. Aveam meniul acesta din cauza căldurii incredibile de acolo”, dezvăluia Jean Vlădoiu, acum în tabara lui Burleanu. 

Până și americanii au aflat cât de atent era medicul Pompiliu Popescu în privința alimentației tricolorilor. Episod petrecut la World Cup 94, relatat de Los Angeles Times. Un văr de-al lui Hagi i-a invitat pe tricolori la pizeria lui din LA, înaintea meciului cu SUA, dar doctorul naționalei a refuzat politicos invitația: ”Pizza este cel mai mare dușman al performanței. Jucătorii noștri pot mânca pizza dacă vor câștiga Cupa Mondială!”. Până și la plimbări, Pompi stătea cu ochii pe jucători să nu bage în gură cine știe ce. Chiar și marele Gică Popescu se ascundea de medicul-părinte când mânca înghețată. 

Pentru jucătorii naţionalei, camera doctorului Pompiliu Popescu era un loc de refugiu: ”El era ca un tată pentru noi. Eram foarte apropiaţi de Pompiliu Popescu. Ne strângeam tot timpul în camera lui, vorbeam despre lucruri personale. Eu vorbeam despre soţia mea, despre Astrid, mă întrebau de unde e, ce face… şi aşa mai departe. Se crease o legătură specială. Am fost extrem de ascultători, nu au existat probleme de disciplină”, a povestit Florin Răducioiu.

Medicul Pompiliu Popescu s-a apărat de acuzațiile lui Răzvan Burleanu prin publicarea meniurilor de dinaintea meciurilor cu Finlanda:

MENU

ROMANIAN NATIONAL TEAM

MATCH FINLAND – ROMANIA 14.10.2014

Sunday 12.10.2014

Dinner Buffet: 2000 hours

  1. Selection of cheese: Greek,(mature cheese) camembert, yellow cheese, emmental, picantu, rambol – nuss, different kinds of French cheese.
  2. Salads: lettuce, cucumber, endives, red cabbage, white cabbage, tomatoes, green pepper. Olive oil, lemon, kalamata olives, tuna (for salad).
  3. Grilled chicken legs.
  4. Grilled sea fish (fresh fish): squid, plaice (TURBOT), hanus, dorada – chefs choice.
  5. Grilled shrimps, octopus (sea food).
  6. Pasta: spaghetti with tomato sauce.
  7. Boiled vegetables (carrots, potatoes, Brussels cabbage, mushrooms).
  8. Parmesan for spaghetti.
  9. Different kind of bread rolls.
  10. Plain yogurt.
  11. Dessert selection: trolley dessert – chefs choice (including chocolate birthday cake).
  12. Fresh fruits (oranges, bananas, apples, grapes, pineapple pieces, melon).
  13. Juice: fresh orange. Still mineral water.

 For the training session and in the rooms: still mineral water.

MENIU LOT NATIONAL “A”

ROMANIA – FINLANDA

08.10.2015  ora 2145

Mogosoaia

Duminica 04.10.2015

Seara ora 2030:

  • Fel spaniol: Paella cu creveti.
  • Fel de mancare la alegerea bucatarului sef sau snitel vitel.
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata asortata (verde, rosii, castraveti, varza rosie si alba). Salata vinete.
  • Garnitura: morcovi, brocoli, ciuperci.
  • Paste: fusili, sos bolognez.
  • Juice orange.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, pere, struguri, piersici, banane semicoapte.
  • Paine bagheta. Iaurt.
  • Apa minerala plata.

Luni 05.10.2015

Pranz ora 1300:

  • Supa pasare cu taitei sau bors vitel.
  • Muschi vita grill.
  • Peste grill (unul dintre): calcan, somon, salau, pastrav. Legume: telina, conopida.
  • Selectiuni branzeturi: telemea, schweizer, Rekkfort, cascaval, ementhaler.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza rosie).
  • Garnituri: cartofi cuptor si piure.
  • Paste: pene rigate. Sos pomodore. Rizoto.
  • Lamaie, ulei masline.
  • Miamandine.
  • Pâine.
  • Cos cu fructe: mere, pere, struguri, piersici, banane.
  • Apa minerala plata. Juice.

Seara ora 2030:

  • Pulpe pui, peste de mare (unul dintre: calcan sau lup de mare sau dorada sau zargan).
  • Osobuco (rasol vitel cu legume: morcov, telina, ciuperci).
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata la boluri: verde, rosii, castraveti, varza rosie.
  • Lamai si ulei masline. Legume gratinate: vinete, dovlecei, ciuperci.
  • Fusili sau pene – sos tomat (pomodore).
  • Apa minerala plata. Juice orange si Juice mere. Paine cuptor.
  • Clatite cu gem sau papanasi.
  • Cos cu fructe: mere, pere, banane semicoapte, struguri.
  • Iaurt.

Marti 06.10.2015

Dimineata ora 930: Breakfast

  • Oua diverse feluri, la cerere.
  • Cascaval, jambon (fara usturoi), branzeturi, cremwusti, somon fume.
  • Miere de salcam, unt, iaurt, margarina, gem la borcan (de caise, zmeura, visine).
  • Cereale (Musli), chocho, corn flakes (fulgi porumb), seminte.
  • Nutella, lapte, ceai, cafea. Croissant, patiserie cu fructe. Iaurt.
  • Fructe uscate si confiate (caise, curmale, smochine), ananas fresh.
  • Apa minerala plata.
  • Juice portocale fresh.

Pranz ora 1330:

  • Crema ciuperci sau crema rosii sau bors pasaresc.
  • Muschi vita grill.
  • Fel spaniol: Paella.
  • Selectiuni branzeturi: telemea feta capra, cascaval, parmezan, schweitzer, Rekkfort.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza rosie, varza alba cu lamaie).
  • Salata vinete.
  • Ton pentru salata, lamaie, ulei masline, masline desodate.
  • Paste: pene rigate. Sosuri: milanez sau carbonara.
  • Pâine.
  • Desert foetaj: cremsnit.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, pere, struguri, piersici.
  • Apa minerala plata. Juice orange si juice mere.

 Seara ora 2000:

  • Peste grill (unul dintre): calcan, somon, salau, crap.
  • Fel la alegrea bucatarului sef sau pulpe curcan la cuptor cu garnitura: ciuperci, brocoli, morcovi.
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata: verde, rosii, castravati, varza alba, varza rosie. Salata vinete.
  • Spaghetti cu sos pomodore.
  • Apa minerala plata. Juice orange.
  • Iaurt.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, pere, struguri, piersici, banane.
  • Ministrudel mere, crema caramel.

Miercuri 07.10.2015

Dimineata ora 930: Breakfast

  • Oua diverse feluri, la cerere.
  • Cascaval, jambon (fara usturoi), branzeturi, cremwusti, somon fume.
  • Miere de salcam, unt, iaurt, margarina, gem la borcan (de caise, zmeura, visine).
  • Cereale (Musli), chocho, corn flakes (fulgi porumb), seminte.
  • Nutella, lapte, ceai, cafea. Croissant, patiserie cu fructe. Iaurt.
  • Fructe uscate si confiate (caise, curmale, smochine), ananas fresh.
  • Apa minerala plata.
  • Juice portocale fresh.

Pranz ora 1330:

  • Supa pasare cu galusti sau taietei.
  • Muschi vita grill, fel gatit de mancare al bucatarului sef.
  • Selectiuni branzeturi: telemea (oi, capra, bivolita), schweizer, Rekkfort, cascaval, cas.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza rosie).
  • Garnituri: cartofi cuptor si piure.
  • Paste: pene rigate. Sos pomodore
  • Lamaie, ulei masline.
  • Miniamandine, minieclere.
  • Paine vatra fara amelioratori. Fructe sezon: pere, mere, piersici, struguri.
  • Apa minerala plata. Juice.

Seara ora 2000:

  • Peste de mare (calcan sau lup de mare sau kefal sau calamar).
  • Pulpe pui grill sau curcan la cuptor.
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata la boluri: verde, rosii, castraveti, varza rosie.
  • Lamai si ulei masline. Legume gratinate: vinete, dovlecei, ciuperci.
  • Fusili sa pene – sos tomat (pomodore).
  • Apa minerala plata. Juice orange si Juice mere. Paine cuptor.
  • Desert: placinta de dobrogeana.
  • Fructe sezon: pere, mere, struguri, piersici, banane.
  • Iaurt.

 

Joi 08.10.2015 – Zi de joc: Romania – Finlanda (2145)

Dimineata 930:

  • Breakfast special: ceai, cafea, miere, unt, cascaval, jambon, croissant, melcisori cu stafide, gem, 3 feluri iaurt, nutella.

Pranz 1300 – bucatarul interogheza jucatorii pentru preferinta:

  • Consome vita cu bucati carne si taitei.
  • 20 portii piept pui grill.
  • 15 portii spaghetti.
  • 20 portii pene rigate.
  • 25 portii muschi vita grill.
  • 20 portii piure cartofi.
  • Sunca taiata, parmezan. Sos tomato.
  • Selectiuni branzeturi.
  • Ciocolata simpla 100 gr. 70% cacao (neagra), banane la bufet.
  • Apa minerala plata.
  • Pâine.

Coffee break 1830:

  • Biscuiti Danezi, patiserie usoara (fara crema), sandwich cu sunca, nutella, miere, banane la bufet, fructe uscate (caise, prune).
  • Cafea, apa minerala plata, ceai.

Seara dupa meci:

  • Pulpe pui si aripioare grill.
  • Peste: calcan, somon.
  • Fructe de mare: creveti.
  • Legume: morcovi fierti, cartofi frantuzesti.
  • Rizoto sau paella.
  • Selctiuni branzeturi.
  • Salate: andive, rosii, castraveti, ardei gras, gogosari.
  • Desert: cremsnit sau tortul bucatarului sef.
  • Cos fructe: banane, portocale, struguri, mere, pere, piersici.
  • Juice, apa minerala plata.
  • Vin rosu si bere – in stand-by.

Vineri 09.10.2015

Dimineata ora 930: Breakfast

  • Oua diverse feluri, la cerere.
  • Cascaval, jambon (fara usturoi), branzeturi, cremwusti, somon fume.
  • Miere de salcam, unt, iaurt, margarina, gem la borcan (de caise, zmeura, visine).
  • Cereale (Musli), chocho, corn flakes (fulgi porumb), seminte.
  • Nutella, lapte, ceai, cafea. Croissant, patiserie cu fructe. Iaurt.
  • Fructe uscate si confiate (caise, curmale, smochine), ananas fresh.
  • Apa minerala plata.
  • Juice portocale fresh.

Pranz ora 1300:

  • Bors de casa din rasol de vita.
  • Muschi vita grill, tocanita pui.
  • Branzeturi: selectiuni.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza).
  • Garnituri: cartofi frantuzesti si legume fierte (morcov).
  • Paste farfale, sos pomodore. Orez cu ciuperci. Lamaie, ulei masline.
  • Miniamandine.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, struguri, piersici.
  • Apa minerala. Juice orange.

MEDIC LOT

Pompiliu Popescu

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News