Alişer Usmanov s-a referit la „suspendarea sa din funcţia de preşedinte, cu efect imediat, până când dreptatea va fi restabilită”, într-o scurtă declaraţie postată pe site-ul FIE.

Considerat un apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin de presa din Occident, Alişer Usmanov a numit decizia Uniunii Europene de luni „nedreaptă”.

„Decizia UE a fost luată pe baza unui set de acuzaţii false şi defăimătoare care dăunează onoarei, demnităţii şi reputaţiei mele. Voi folosi toate mijloacele legale pentru a-mi proteja onoarea şi reputaţia”, a spus Alişer Usmanov.

Pe de altă parte, Federaţia Internaţionale de Scrimă (FIE) a precizat, într-un comunicat, că pune în aplicare măsurile recomandate de CIO pe 25 februarie, şi anume posibila participare la competiţiile sale a scrimerilor ruşi şi bieloruşi, dar în mod individual, sub drapel neutru.

Alișer Usmanov a fost reales pentru un mandat de trei ani, al patrulea în fruntea FIE, în noiembrie anul trecut. Patru români au fost aleşi atunci în comisiile FIE: preşedintele FRS, Marius Florea, a fost votat pentru Comisia de Arbitraj, Roxana Scarlat-Bârlădeanu în Comisia de Regulament, Oana Ionescu e membră a Comisiei Juridice, iar Marius Bârlădeanu în Consiliul de Disciplină. 

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News