”Noi vom achita datoria la MTS pentru ca să nu pierdem finanţarea de anul viitor, dar vom aştepta să vedem ce va spune instanţa când va veni vremea. Următorul termen va fi undeva în luna februarie. Datoria e de circa 250.000 lei şi o vom achita până pe 30 decembrie, ca să nu mai avem vreo datorie către nimeni sau faţă de minister. Atunci sper că MTS ne va accepta cererea de finanţare şi vom vedea câţi bani vom obţine.

Sigur se va relua pregătirea standard care a dat rezultate în decursul timpului. Lucrurile bune trebui păstrate. Nu am centralizat încă bugetul necesar pentru anul viitor, dar se ridică undeva la 5 milioane lei. În mod cert nu vom avea banii aceştia, dar vom face bugetul pe fiecare acţiune, vom vedea ce se întâmplă cu finanţarea de la bugetul de stat, prin MTS.

Vom încerca să găsim bani, aşa cum am găsit în ultimii doi ani şi jumătate, prin sponsorizări şi parteneriate. Centura de Aur o vom organiza, încă nu ştim în ce oraş. De trei-patru ani am resuscitat-o şi nu vrem să renunţăm iar la ea”, a afirmat Vasile Cîtea.

”Avem medalii la toate categoriile de vârstă”

Oficialul consideră că forul pe care îl conduce este în acest moment pe harta mondială a boxului, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă de mai mulţi ani.

Catastrofa de la Scânteia, după 15 ani. Avocații au luat mai mult de jumătate din despăgubirile date de asigurător: peste 400.000 de euro de la orfani, văduve, părinți în doliu
Recomandări
Catastrofa de la Scânteia, după 15 ani. Avocații au luat mai mult de jumătate din despăgubirile date de asigurător: peste 400.000 de euro de la orfani, văduve, părinți în doliu

”Eu cred că rezultatele noastre vorbesc de la sine, pentru că suntem alături de Rusia, Ucraina şi Anglia singurele federaţii care au medalii la toate categoriile de vârstă,  începând de la cadeţi, juniori şi tineret până la seniori. Ăsta e un lucru foarte bun. În altă ordine de idei, ca palmares, avem trei medalii de aur, una de argint şi nouă de bronz la campionatele europene.

La Mondialele de seniori am avut un singur boxer calificat, Mihai Nistor, dar s-a accidentat şi nu a mai participat. Din nefericire, anul acesta nu am avut reprezentanţi la seniori la Mondialele de box. Totul pleacă de la bani, dacă aveam buget probabil şi rezultatele erau altele, probabil şi numărul sportivilor era altul.

Noi ne confruntăm în continuare, din nefericire, cu o lipsă a interesului sportivilor, a copiilor în general, a juniorilor şi cadeţilor de a intra în sălile de box. Aici e o mare problemă pentru care va trebui să găsim formule de rezolvare în perioada următoare”, a declarat pentru Agerpres preşedintele FR de Box, Vasile Cîtea.

Speranțe pentru JO de la Tokyo 2020

La capitolul realizări pot fi trecute în acest an şi organizarea a două competiţii internaţionale de anvergură europeană, cu sprijinul autorităţilor locale, care au permis afirmarea unor tineri boxeri, precum Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie, ambii medaliaţi cu aur la Europenele Under-22 de la Brăila, competiţie pentru seniorii între 19 şi 22 de ani.

Sondaj INSCOP la comanda Libertatea – Alegeri prezidențiale: candidații cu cele mai mari șanse să intre în turul 2
Recomandări
Sondaj INSCOP la comanda Libertatea – Alegeri prezidențiale: candidații cu cele mai mari șanse să intre în turul 2

”Am reuşit să organizăm două competiţii internaţionale în România, Campionatele Europene Under-22 la Brăila, iar la Râmnicu Vâlcea au fost Campionatele Europene de cadeţi. După foarte mult timp, România a organizat competiţii internaţionale. În acest an am reuşit să identificăm câţiva copii care s-au afirmat şi putem să facem planul de bătaie pentru Tokyo 2020. Este vorba de Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie, ambii campioni europeni la Under-22 de la Brăila, alături de Mihai Nistor şi Răzvan Filip.

Aceştia sunt cei mai valoroşi şi ne punem bazele în ei să se califice pentru Tokyo. Federaţia este în momentul de faţă pe harta mondială a boxului. Am reuşit să normalizăm relaţiile cu forurile internaţionale, cu cel de la nivel continental şi cu cel de la nivel mondial. Suntem pe drumul cel bun, singurul impediment major care ne-a ţinut pe loc a fost finanţarea.

Pe 14 ianuarie 2016, când am preluat federaţia, aveam o datorie imensă solicitată de terţi, iar echipa cu care ne-a înhămat am ajuns azi să avem un singur proces, toate celelalte 16 pe rol, în care ni se solicitau daune, datorii, rambursări de sponsorizări, au fost încheiate.

Avem un singur litigiu, cu MTS, îl vom stinge şi pe acesta undeva pe 22-23 decembrie. Sper să achităm banii şi la sfârşitul anului să fim pe zero cu toate problemele financiare ale federaţiei”, a adăugat şeful FRB, care a remarcat şi organizarea unui curs de certificare a arbitrilor de la o stea la două stele, o categorie intermediară înaintea obţinerii certificării de arbitru olimpic, care poate arbitra la JO, CM şi CE.

De ce i-a arestat Curtea Supremă pe suspecții asasinatului de la Arad. Judecătorii invocă dovezi „fără echivoc” ale unor relații intime între inculpați
Recomandări
De ce i-a arestat Curtea Supremă pe suspecții asasinatului de la Arad. Judecătorii invocă dovezi „fără echivoc” ale unor relații intime între inculpați

Europenele de seniori Under-22, la Târgu Jiu

Anul viitor, calendarul competiţional internaţional cuprinde competiţii predominant pentru juniori şi tineret, iar FR de Box a obţinut organizarea din nou a Campionatelor Europene de seniori Under-22, de această dată la Târgu Jiu.

”În primul rând 2018 e foarte încărcat pentru tineret, pentru sportivii de 17-18 ani. Au campionat european, campionat mondial şi Jocurile Olimpice ale tineretului de la Buenos Aires. Seniorii au doar un singur turneu oficial, CE Under-22 de la Târgu Jiu, între sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie. Noi vom participa la turnee, vom încerca să reparăm şi să completăm tot ceea ce ne lipseşte din punct de vedere tehnic, fizic şi alte lucruri lucruri pe care antrenorii consideră că trebuie îmbunătăţite”, a adăugat Cîtea.

Medaliile de aur din acest an au fost cucerite de Robert Jitaru (cat. 56 kg), Andrei Arădoaie (cat. 81 kg), la CE Under-22, Daniel Dumitru (76 kg), la CE de cadeţi, argintul a fost obţinut de Ionuţ Albert Potoceanu (105 kg) la CE de cadeţi de la Râmnicu Vâlcea, în timp ce bronzul a fost câştigat de Cristian Răzvan Filip (91 kg), la CE de tineret din Antalya, Eusebiu Iulian Tîrzoman (43 kg), Tavi Dobre (46 kg), Mădălin Popescu (50 kg), Andrei Cosmin Toboşaru (57 kg), la CE de juniori de la Albena, Marco Antonio Manea (44,5 kg), Andrei Musteţ (56 kg), Constantin Dragoş Guzgă (90 kg) şi Dumitru Ştefan Panaitescu (80 kg), toţi la CE de cadeţi de la Râmnicu Vâlcea.

Patru juniori depistați pozitiv în 2017

2017 a adus şi o bilă neagră boxului românesc după ce patru pugiliştii români, Marian Ciprian Dumitru (48 kg), David Andreas (52 kg), Ionuţ Marian Lupu (54 kg) şi Tiberiu Ionuţ Pălănceanu (63 kg), au fost retraşi de Federaţia Română de Box de la CE de juniori din Bulgaria. Aceştia au fost depistaţi pozitivi la controlul antidoping în data de 12 septembrie, la substanţa furosemid.

Boxul profesionist românesc, în impas

Boxul profesionist românesc nu a avut un an bun, doi pugilişti care au avut şansa de a boxa pentru o centură mondială pierzând meciurile respective. Pe 6 mai, la Wellington, Răzvan Cojanu a fost învins la puncte de neozeelandezul Joseph Parker, într-un meci pentru titlul mondial WBO al categoriei grea. În data de 9 septembrie, la Las Vegas, Ronald Gavril a pierdut la puncte de americanul David Benavidez, în meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie.

Lucian Bute a fost învins de columbianul Eleider Alvarez prin KO în repriza a cincea, pe 25 februarie, la Quebec City, într-un meci la categoria semigrea, eliminatoriu pentru titlul mondial WBC. Acest eşec a pus practic carierei profesioniste a lui Bute, chiar dacă boxerul nu a făcut un anunţ oficial.

Cristian ”Hammer” Ciocan şi-a apărat în două rânduri titlul de campion european WBO la categoria grea, învingându-i pe pe britanicul David Price, la Londra, prin KO tehnic în repriza a şaptea, şi pe algerianul Zine Eddine Benmakhlouf, la puncte, într-o gală desfăşurată la Hamburg, însă a pierdut la Ekaterinburg în faţa rusului Aleksandr Povetkin, la puncte, după 12 reprize, în meci pentru titlurile WBA International şi WBO International la categoria grea.

Boxerul român Viorel Simion a fost învins în aprilie, la puncte, de britanicul Scott Quigg, într-un meci desfăşurat pe durata a 12 runde, eliminatoriu pentru titlul mondial IBF la categoria pană, desfăşurat pe stadionul Wembley din sport Londra.

Flavius Biea a câştigat în mai centura WBA Continental la categoria welter (semimijlocie), după ce l-a învins la puncte pe ungurul Laszlo Toth, la Timişoara, dar a pierdut-o în decembrie, fiind învins prin KO tehnic în repriza a 12-a de ucraineanul Valentin Golovko, la Buzău.

Un succes a obţinut în noiembrie Constantin Bejenaru, şi-a apărat titlurile WBC Continental Americas şi WBC International la categoria cruiser (grea-uşoară), prin victoria obţinută la puncte în faţa sud-africanului Thabiso Mchunu, la Uncasville (Connecticut/SUA).


Citește și: VIDEO | O femeie susține că a locuit cu ucigașa de la metrou. “Era foarte supărată”

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Metropola cu 8,5 milioane de locuitori care a rămas fără apă. Dușuri rapide și apă la toaletă doar dacă e necesar
Știrileprotv.ro
Metropola cu 8,5 milioane de locuitori care a rămas fără apă. Dușuri rapide și apă la toaletă doar dacă e necesar
Ce se întâmplă chiar în aceste momente cu copiii Adrianei Bahmuțeanu: "Din respect pentru memoria lui Silviu..." Ce detalii s-au aflat, după scandalul cu Poliția
Viva.ro
Ce se întâmplă chiar în aceste momente cu copiii Adrianei Bahmuțeanu: "Din respect pentru memoria lui Silviu..." Ce detalii s-au aflat, după scandalul cu Poliția
ULTIMA ORĂ! Silviu Prigoană a fost înmormântat. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Conform cu dorința tatălui nostru”
Libertateapentrufemei.ro
ULTIMA ORĂ! Silviu Prigoană a fost înmormântat. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Conform cu dorința tatălui nostru”
Produsul adorat de români care se scumpește pe final de an. Oamenii au început să-și facă provizii, mai ales că vin sărbătorile
FANATIK.RO
Produsul adorat de români care se scumpește pe final de an. Oamenii au început să-și facă provizii, mai ales că vin sărbătorile
Gigi Becali își ridică un nou Palat » „Special pentru asta și-l face. Să vezi câți bani a putut să bage”
GSP.RO
Gigi Becali își ridică un nou Palat » „Special pentru asta și-l face. Să vezi câți bani a putut să bage”
Andreea Bălan, indignată de ce s-a întâmplat în fața locuinței sale. Ce a povestit artista pe internet: „Voi face reclamație”
Elle.ro
Andreea Bălan, indignată de ce s-a întâmplat în fața locuinței sale. Ce a povestit artista pe internet: „Voi face reclamație”
Honorius, fiul cel mare al lui Silviu Prigoană, a împlinit ultima dorință a tatălui său, departe de ochii curioșilor. Ce s-a întâmplat la cimitir
Unica.ro
Honorius, fiul cel mare al lui Silviu Prigoană, a împlinit ultima dorință a tatălui său, departe de ochii curioșilor. Ce s-a întâmplat la cimitir
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Carambolul cu 12 maşini de pe A3. Gestul unei şoferiţe care a salvat alte autoturisme să se facă zob: "Am făcut cruce! Nu-mi vine să cred"
Observatornews.ro
Carambolul cu 12 maşini de pe A3. Gestul unei şoferiţe care a salvat alte autoturisme să se facă zob: "Am făcut cruce! Nu-mi vine să cred"
Horoscop 15 noiembrie 2024. Leii au învățat cum să facă economie când vine vorba de resursele comune sau cum să împartă din surplusul lor
HOROSCOP
Horoscop 15 noiembrie 2024. Leii au învățat cum să facă economie când vine vorba de resursele comune sau cum să împartă din surplusul lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI