Atena: „Vrem ca performantele sportivilor de elita ai lumii sa fie netede atat in arene, cat si sub protectie”.
Afirmatia vine in sustinerea donatiei facute catre Comitetul de Organizare (ATHOC), bazele olimpice fiind dotate cu 130.000 de prezervative, dar si cu 30.000 de pliculete de lubrifiant. La care s-au adaugat pliante cu instructiuni de folosire in mai multe limbi de circulatie.
intrebarea care vine in mintea majoritatii este daca cei de la Durex se asteapta ca viata sexuala a sportivilor si oficialilor sa fie intr-atat de intensa la Olimpiada. Raspunsul vine tot din statisticile firmei producatoare de „gume”.
Acum patru ani, la Sydney, gazdele au dotat satul olimpic cu 70.000 de prezervative, pentru ca apoi sa suplimenteze necesarul cu inca 20.000 de bucati. Cu trei zile inainte de finalul intrecerii, stocul s-a terminat.
La editiile hibernale ale JO, temperaturile scazute fac tentatia si mai mare. in 1992, la Albertville, automatele de prezervative au fost alimentate la fiecare doua ore, in timp ce acum doi ani, la Salt Lake City, a fost consumat circa un sfert de milion de „caciulite”, record absolut. Explicatia ar fi ca antrenamentele intense cresc nivelul hormonului care ascute dorinta de a face sex.
Americanul Maurice Greene, campionul olimpic la 100 metri plat, spune ca marii atleti nu cad prada usor tentatiei. Dar atunci cum se explica prezenta unor „turisti olimpici” prin preajma sportivilor? De exemplu, trei prostituate din Australia au intrat in satul olimpic de la Sydney sub acoperirea unor „reporteri” ai unei televiziuni americane.