Rădoi a ajuns la Riyadh, capitala Arabiei Saudite, după un zbor de şapte ore, cu tot cu escala de la

Mirel Rădoi, aşteptat de mâna dreaptă a patronului, Kathleen (foto sus), şi de „secundul” Necula (foto jos)

Istanbul. La aeroport, fotbalistul român a fost aşteptat ca un star. “Cătălin Necula, antrenorul secund, domnul Kathleen, mâna dreaptă a patronului clubului, prinţul Abdulrahman bin Abdul Aziz Bin Mousaed, profesorul Fahad, un membru al staff-ului administrativ, traducătorul Hussein Faqih, un reprezentant al serviciul mass-media şi doi tehnicieni din cadrul clubului Al Hilal l-au aşteptat pe fotbalistul român”, a notat site-ul oficial, alhilal. com. Au fost la aeroport şi fani. “Are you Rădoi? (“Tu eşti Rădoi?”). “Da”, a răspuns Mirel.

Condus de Cătălin Necula, Mirel a plecat spre hotelul în care va fi cazat până îşi va găsi o casă. Ieri dimineaţă, jucătorul a fost supus unui examen medical, iar pentru după-amiază a fost programată o conferinţă de presă.

A spus câteva cuvinte în arabă

“Sunt fericit că am ajuns aici”, a spus Mirel, citind de pe o hârtie în care avea notată pronunţia cuvintelor scrise în arabă. Apoi a completat în engleză: “Doream să joc la echipă mare. Al Hilal e tare în Asia, vreau să câştig tot, inclusiv Liga Campionilor!”.

Echipa este pe locul doi

Al Hilal are meci în campionat azi, cu Al Watany, însă antrenorul Cosmin Olăroiu nu va miza pe Mirel. Rădoi ar urma să debuteze pe 23 ianuarie, contra lui Al Nassr, echipa fostului său cţchipier, Elton, într-un “Steaua – Dinamo” al Arabiei Saudite. După 15 runde, din totalul de 22, Al Hilal e pe locul doi, cu 36 de puncte, unul mai puţin decât liderul Al Ittihad. Tot azi, Ioan Andone va debuta pe banca celor de la Al Ittifaq (locul 5), contra lui Al Shabab.

«Vreau să câştig tot!»

Clubul saudit Al Hilal şi-a prezentat ieri seară noul “star”, Mirel Rădoi. Fostul căpitan al Stelei, care a semnat un contract pe patru ani, cu drept de prelungire pe încă un sezon, va încasa un salariu stagional de 1.400.000 de euro şi va purta la echipa pregătită de Cosmin Olăroiu tricoul cu numărul 8.

 Mirel Rădoi a sosit la Riyadh, capitala Arabiei Saudite, duminică dimineaţa, la ora 2.00. Aşteptat de un întreg alai de oficiali, “starul internaţional Merril Ruday”, după cum s-a exprimat presa arabă, a fost prezentat oficial aseară. Mirel a fost rezervat în declaraţii, pe care le-a făcut în engleză: “Nu vreau să vorbesc prea multe, o voi face pe teren. Nu îmi va fi uşor cu clima, dar mă voi acomoda.

Al Hilal e un club mare şi sper să câştig tot, şi campionatul, şi Liga Campionilor Asiei”. Sâmbătă dimineaţă, la Ambasada Arabiei Saudite la Bucureşti, Mirel se aventurase chiar să transmită un mesaj în limba arabă, citit după câteva notiţe puse la dispoziţie de funcţionari.

Antrenorul Cosmin Olăroiu a completat: “Mirel va fi pe placul fanilor, care, de altfel, l-au şi aşteptat la aeroport. Este un fotbalit inimos şi bătăios. Prin pregătirea pe care o va face aici, va da peste nas celor din România, care au susţinut că a făcut un pas înapoi în cariera lui”.

Urmărește-ne pe Google News