Potrivit USA Gymnastics, aceste probe video arată că Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz la gimnastică, în proba de sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana Maria Bărbosu şi echipa sa au apelat la TAS susţinând că o contestaţie depusă de antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, cu privire la rezultatele probei a fost făcută după termenul de un minut şi că americancei nu ar trebui să i se acorde nota de 13,766 care a propulsat-o pe locul al treilea.

Dar USA Gymnastics a precizat că a furnizat TAS imagini video care nu au fost disponibile organismului de conducere înainte de decizia tribunalului.

„Timpul ştampilat, filmul arată că Landi a declarat prima dată solicitarea sa de a depune o contestaţie la masa de anchetă la 47 de secunde după ce scorul a fost postat, urmată de o a doua declaraţie la 55 de secunde după ce scorul a fost iniţial afişat”, a precizat USA Gymnastics într-un comunicat.

Jordan Chiles primise iniţial un punctaj de 13,666, în timp ce Ana Maria Bărbosu a obţinut 13,700.

TAS a decis, sâmbătă, că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4, în timp ce Jordan Chiles, ocupanta locului 3 în urma unei contestații, va reveni pe locul 5 și va trebui să returneze trofeul olimpic.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a confirmat duminică dimineață că redistribuie medalia de bronz din finala la sol româncei Ana Bărbosu, după ce Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a precizat sâmbătă seara că va respecta decizia TAS.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea. 

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News