Informațiile conform cărora că Federația Română de Fotbal, instituție preluată de pe 5 martie de către o nouă conducere (Răzvan Burleanu – președinte, Gheorghe Chivorchian – secretar general și consilierul Gabriel Bodescu), are mari probleme cu banii prind contur.

Din acest motiv, șefii de la ”Casa Fotbalului” au decis să împrumute de la UEFA o sumă de două milioane de euro, aflându-se în incapacitate de plată, după risipa făcută cu contractul fostului selecționer Victor Pițurcă (lăsat să plece la arabii de la Al-Ittihad fără să achite despăgubiri).

De asemenea, sponsorii au dat bir cu fugiții (Timișoreana nu dorește să prelungească actuala înțelegere, scadentă în această vară), salariile nou-veniților sunt mari, iar litigiile cu foștii angajați, care probabil vor câștiga în instanță dreptul de a fi reîncadrați, vor seca bugetul.

FRF se angajează să contracteze respectiva sumă cu o dobândă de numai 2%, socotită una preferențială, în condițiile în care, pe piața bancară, rata la credite pentru nevoi pesonale variază în jurul cifrei de 14% la euro.

FRF va achita suma din banii care urmează să-i încaseze de la UEFA din drepturile TV (se spune că aceasta se ridică la 8 milioane de euro, iar în caz de calificare la turneul final al Campionatului European din 2016). 

Contactat prin intermediul Departamentului de Presă al FRF, președintele FRF Răzvan Burleanu a reacționat: ”Nu este adevărat, informația este falsă. FRF nu s-a împrumutat, nici nu intenționează să facă acest lucru, nu avem de ce să facem așa ceva”. Focșeneanul ajuns șeful federației mizează pe faptul că forul continental nu comunică decizii care țin de politica internă.

6
milioane de euro susțin foștii șefi de la federație că au lăsat în conturi, în martie 2014. Pe 1 ianuarie 2014, în conturi era suma de 9 milioane de euro, în condițiile în care FRF consuma, lunar, în jur de 900.000-1.000.000 de euro. Acum, costurile au crescut, nou-veniții având salarii mai mari decât foștii angajați.

. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News