Libertatea: Cum aţi început să lucraţi cu Gigi, Ioan şi Victor?
Floricica Văleanu: Prima oară, l-am cunoscut pe Gigi Becali la un dineu. Când a aflat cu ce mă ocup, mi-a cerut cartea de vizită. Spre surprinderea mea, m-a şi sunat, destul de repede.

Şi ce v-a zis?
A spus ceva de genul: “Sărut mâna! Sunt Gigi Becali şi vreau să învăţ limba engleză!”.

Când s-a întâmplat asta?
În urmă cu trei ani. Atunci am şi început să îi predau.

Cât timp a durat pregătirea?
Aproximativ un an. Gigi Becali, un om de afaceri extrem de activ, nu avea foarte mult timp, dar mereu îşi găsea ferestre pentru pregătirea la engleză. Îi plăcea foarte mult limba, dar nu avea timp să şi înveţe, să aprofundeze.

Concret, după un an de meditaţii, câtă engleză ştia Gigi Becali?
E o întrebare foarte delicată. Ştia să-şi spună numele, vârsta şi să numere.

Discuţia a fost întreruptă brusc de Ioan Becali: “Doamna profesoară, sau teacher, spuneţi-i de mine. Ce elev eram eu?”
Un elev la fel de slab ca şi Gigi. Probabil din lipsă de timp. Îmi pare rău că mă aude de ziua lui, dar şi Ioan, şi Gigi sunt nişte chiulangii. Oricum, amândoi, mai ales Ioan, ştiu multe limbi străine, aproape la perfecţie. Engleza a fost o ambiţie.

Următoarea întrebare a pus-o tot Ioan Becali: “Dar Victor, el e silitor, nu?”
Da, Victor Becali este un elev excelent! De fapt, am început cu Gigi, am continuat cu Ioan şi acum îl pregătesc pe Victor. Sunt mândră de el, ştie engleză foarte bine. Silitor şi conştiincios, aşa l-aş caracteriza!

A prins repede?
Da, probabil a muncit şi în timpul liber. După ce îi explicam ceva o dată, nu mai era nevoie să o fac şi a doua oară. Aprofunda imediat.

Urmărește-ne pe Google News