Urmărit din tribună de iubita sa, Diana, Tavi nu a ratat ocazia să-i facă o dedicaţie specială ei, dar şi mamei, Elena.

Tatăl său, Patriţiu Abrudan, a încercat să-şi convingă fiul să urmeze aceeaşi carieră, de arbitru. “Dar n-a avut nici o şansă cu mine. Eu visam să fiu arbitrat, să ajung ca Maldini”, explică Tavi, care dezvăluie: “De la 7 ani, l-am bătut la cap pe tata să mă ducă la fotbal, asta chiar dacă aveam fizic de baschetbalist. La zece ani, mi-a făcut plăcerea şi m-a dat pe mâna domnului Alexa Uifăleanu. Dânsul m-a pus fundaş în 1994 şi acolo am rămas şi azi!”.

Visează la naţională şi ţine cu AC Milan

Abrudan poartă un respect deosebit antrenorilor cu care a lucrat – Mircea Cojocaru, Ovidiu Sabău, Răzvan Lucescu – tehnicieni care acordă mare încredere tinerilor, însă are şi un regret: “Ar fi trebuit să fac pasul spre Liga I mai devreme. Aşa, am pierdut nişte trenuri. Am fost internaţional la toate loturile de juniori, însă n-am făcut pasul la tineret şi seniori pentru că am rămas în B”.

Totuşi, mai are timp să-şi împlinească toate visele şi să devină noul Chivu: “Mă gândesc la naţională, ca orice fotbalist. Şi la AC Milan, echipa mea favorită. Am voie, nu? Măcar azi!”. În paralel cu activitatea de sportiv, Tavi a ţinut neapărat să facă şi o facultate. Chiar la zi. A absolvit Ştiinţele Economice la Cluj, iar anul trecut a devenit masterand, cu o lucrare referitoare la bănci şi pieţele de capital. Până una-alta, “profesorul de criză“ a băgat Steaua în criză.

La un pas de moarte în Antalya

Ferit de accidentări grave, Tavi glumeşte: “Am oase tari, iar problemele cele mai mari le-am avut la cap”. Într-un cantonament din Antalya, era să moară după ce un coleg l-a izbit violent cu crampoanele în cap. A suferit o comoţie, a fost cusut la faţă, dar şi-a revenit!

Obiectiv: Cupa UEFA

Suporter al lui “U” Cluj, unde a făcut junioratul, Tavi spune că nu e interesat de echipa care va lua titlul: “Nu consider că am scos Steaua din lupta pentru titlu. Mie îmi e indiferent cine îl ia. Eu vreau ca FC Braşov să-şi îndeplinească obiectivul: calificarea în Cupa UEFA”.

Urmărește-ne pe Google News