UPDATE ora 23.15: Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a fost învinsă de taiwaneza I-Ching Cheng cu scorul de 4-2 (11-3, 9-11, 11-8, 11-9, 5-11, 15-13), luni seara, în runda a doua a probei feminine de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

ȘI Eduard Ionescu a fost eliminat, luni seară, în turul doi al probei de simplu masculin de la Jocurile Olimpice. Ionescu a fost învins de Kao Cheng – Jui (Taiwan), favorit 20, scor 4-1. Scorul pe seturi a fost 13-11, 11-5, 8-11, 11-6, 11-7.

UPDATE ora 21.48: David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, cu timpul 1:44.72, după o cursă cu un final dramatic!

UPDATE ora 21:10: Finala probei de 200 metri liber, unde David Popovici va lupta pentru aur la Jocurilor Olimpice de la Paris, este programată de la ora 21.40 și va fi transmisă pe TV de TVR 1 și HBO-Eurosport.

David Popovici, 19 ani, va lua startul în finală pe culoarul 4. El se va lupta pentru o medalie cu britanicul Duncan Scott, americanul Luke Hobson, germanul Lukas Martens, australianul Maximillian Giuliani, lituanianul Danas Rapsys, britanicul Matthew Richards şi japonezul Katsuhiro Matsumoto.

Sportivul român este dublu campion mondial şi cvadruplu campion european. El s-a calificat în finala probei de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100.

Medicul Tironică Onu, condamnat să plătească sute de mii de euro unei paciente pe care a nenorocit-o pe viață. Este judecat și pentru că a cerut să fie aruncat la gunoi un bebeluș viu, născut prematur
Recomandări
Medicul Tironică Onu, condamnat să plătească sute de mii de euro unei paciente pe care a nenorocit-o pe viață. Este judecat și pentru că a cerut să fie aruncat la gunoi un bebeluș viu, născut prematur

UPDATE ora 19.01: Perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian a fost eliminată, luni, în primul tur al probei de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, transmite News.ro.

Bogdan şi Cristian au fost învinse de perechea japoneză Shuko Aoyama/Ena Shibahara, scor 6-2, 6-3.

UPDATE ora 17.09 Ciclistul Ede Molnar a fost nevoit să abandoneze cursa de mountain bike cross-country olympic din cauza unor probleme tehnice, informează Agenţia Naţională pentru Sport, potrivit News.ro.

„Şansele i-au fost potrivnice azi lui Ede Molnár, care a fost nevoit să abandoneze cursa de mountain bike cross-country olympic de la Paris 2024, din cauza unei probleme tehnice la roata din spate. Dezamăgirea trebuie să fie mare şi îi suntem alături, mulţumindu-i pentru efortul depus pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, dar şi pentru a lupta în competiţie, până la momentul incidentului tehnic. Continuăm să-l susţinem şi să-l încurajăm pe Ede şi îi dorim mult succes în continuare!”, a transmis Agenţia Naţională pentru Sport.

Este a doua ediţie consecutivă de JO la care Team Romania are sportiv la mountain bike. La Tokyo 2020, Vlad Dascălu a terminat pe locul 7. Dascălu a fost suspendat recent de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) pentru încălcarea regulilor anti-doping.

SONDAJ. Mircea Geoană, lider cu 21%, Marcel Ciolacu pe locul al doilea, cu 17,2%. Elena Lasconi, scor dublu față de Nicolae Ciucă
Recomandări
SONDAJ. Mircea Geoană, lider cu 21%, Marcel Ciolacu pe locul al doilea, cu 17,2%. Elena Lasconi, scor dublu față de Nicolae Ciucă

UPDATE ora 15.30 Jaqueline Cristian, locul 61 WTA, a fost eliminată de germana Angelique Kerber, luni, în turul doi al probei de simplu de la Jocurile Olimpice.

Kerber (36 de ani), fost lider WTA care se va retrage din activitate după JO, s-a impus în faţa lui Cristian (26 de ani), scor 6-4, 3-6, 6-4.

Meciul a durat două ore şi 16 minute.

Jaqueline Cristian va evolua şi în proba de dublu alături de Ana Bogdan, româncele urmând să întâlnească, luni, în primul tur perechea japoineză Shuko Aoyama/Ena Shibahara (Japonia).

UPDATE ora 14.08 Înotătorul Vlad Stancu a ocupat locul 30 în serii la 800 metri liber, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Stancu, în vârstă de 18 ani, a încheiat cursa în opt minute, 20 de secunde şi 78 de sutimi.

Vlad Stancu a evoluat în prima serie.din cele patru incluse în concurs.

La Paris, Vlad Stancu va lua startul şi în proba de 1.500 m liber. Seriile sunt programate sâmbătă, 3 august.

UPDATE ora 13.23 Echipajul feminin al României de opt rame cu cârmaci, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice.

România, campioană mondială şi europeană en-titre în această probă, a încheiat parcursul în şase minute, 12 secunde şi 31 de sutimi.

Donald Trump susține că ofensiva din Kursk riscă să ducă la cel de-al treilea război mondial și numai el poate preveni acest scenariu
Recomandări
Donald Trump susține că ofensiva din Kursk riscă să ducă la cel de-al treilea război mondial și numai el poate preveni acest scenariu

Româncele au dominat cursa de la un capăt la altul, fiind urmată de SUA şi Italia, care intră în recalificări.

UPDATE ora 13.15 Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, favorit 27, a fost eliminat, luni, în primul tur al probei de simplu masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionescu a fost învins de croatul Andrej Gacina, scor 4-1.

Scorul pe seturi a fost 11-8, 10-12, 11-8, 12-10, 11-5.

Meciul a durat 42 de minute.

UPDATE ora 12.55 Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci, format din Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a ocupat ultimul loc în seria 1 de la Jocurile Olimpice şi va evolua în recalificări, potrivit News.ro.

România a încheiat cursa în cinci minute, 55 de secunde şi 82 de sutimi.

Echipa SUA, câştigătoarea seriei, s-a calificat în finală.

UPDATE ora 12.41 Echipajul de patru vâsle feminin, format din Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşan, a ratat calificarea în finala A la Jocurile Olimpice de la Paris.

România a încheiat cursa pe locul 4, în şase minute, 33 de secunde şi 84 de sutimi şi va evolua în finala B.

În finala A s-au calificat echipele Elveţiei şi Chinei.

UPDATE ora 12.35 Echipajul de patru vâsle masculin format din Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu a ocupat locul cinci în recalificări, ratând astfel calificarea în finala A la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie News.ro.

România a încheiat cursa în cinci minute, 56 de secunde şi 32 de sutimi şi va evolua în finala B.

Germania şi Elveţia, ocupantele primelor două locuri în recalificări, s-au calificat în finala A.

***

Știrea inițială. Înotătorul David Popovici luptă pentru aur în finala probei de 200 metri liber, iar tenismena Jaqueline Cristian o întâlnește pe Angelique Kerber în turul doi al probei de simplu.

Iată, mai jos, programul de astăzi al sportivilor români:

Tenis de masă (Arena 4 Paris Sud) – ora 11:00

  • Simplu masculin, turul 1 – Ovidiu Ionescu – Andrej Gacina (Croaţia)

Înot (Paris La Defense Arena) – ora 12.28 – TVR 1

  • 800 m liber masculin – Serii: Vlad Stancu

Canotaj (Baza nautică Vaires sur Marne)

  • Patru vâsle masculin – recalificări: Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu – ora 12:20 – TVR 2
  • Patru vâsle feminin – recalificări: Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşan – ora 12:30 – TVR 2
  • Opt rame cu carmaci (8+) masculin – Serii: România (Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) – ora 12:40 – TVR 2
  • Opt rame cu carmaci (8+) feminin – Serii: România (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu) – ora 13:00 – TVR 2

Tenis (Roland Garros) – ora 13:00

  • Terenul 13: Simplu feminin – Turul 2: Jaqueline Cristian – Angelique Kerber – TVR Sport
  • Terenul 11: Dublu feminin – Turul 1: Ana Bogdan/Jaqueline Cristian – Shuko Aoyama/Ena Shibahara (Japonia)

Ciclism (Elancourt Hill)

  • Mountain bike, cross-country masculin – Finală: Ede Molnar – ora 15:10 – TVR Sport

Tenis de masă – ora 21:00

  • Turul 2 – simplu feminin: Elisabeta Samara – Cheng I-Ching (Taiwan) – TVR 2
  • Turul 2 – simplu masculin: Eduard Ionescu – Kao Cheng – Jui (Taiwan) – TVR Sport

Înot (Paris La Defense Arena) – ora 21:00 – TVR 1

  • 200 m liber masculin – Finală: David Popovici

Foto: Facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Irinel   •   29.07.2024, 08:12

Multa sanatate si mult succes !

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Elevii îmbrăcați nepotrivit pentru mediul școlar pot fi dați afară de la ore. Ce se modifică din toamnă
Știrileprotv.ro
Elevii îmbrăcați nepotrivit pentru mediul școlar pot fi dați afară de la ore. Ce se modifică din toamnă
Drama regretatului Nae Lăzărescu: ”Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol...”. Actorul a murit singur, într-o sărăcie lucie
Viva.ro
Drama regretatului Nae Lăzărescu: ”Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol...”. Actorul a murit singur, într-o sărăcie lucie
Reacția Andreei Esca atunci când s-a trezit cu copiii în Grecia, la ziua ei: „Am plecat să o surprindem pe mama”
Libertateapentrufemei.ro
Reacția Andreei Esca atunci când s-a trezit cu copiii în Grecia, la ziua ei: „Am plecat să o surprindem pe mama”
Ce a pățit un român când a ajuns la hotelul de 5 stele din Grecia. Vacanța l-a costat 2500 de euro, dar totul s-a transformat într-un coșmar: “Și alții critică condițiile de cazare din România…”
FANATIK.RO
Ce a pățit un român când a ajuns la hotelul de 5 stele din Grecia. Vacanța l-a costat 2500 de euro, dar totul s-a transformat într-un coșmar: “Și alții critică condițiile de cazare din România…”
A murit handbalista Iryna Glibko, răpusă de o boală cruntă. Fusese cea mai bună străină și de două ori golgheter în Liga Florilor
GSP.RO
A murit handbalista Iryna Glibko, răpusă de o boală cruntă. Fusese cea mai bună străină și de două ori golgheter în Liga Florilor
Ce să nu faci sub nicio formă de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Femeile trebuie să evite asta, dacă vor să fie ferite de ghinion pentru restul anului
FANATIK.RO
Ce să nu faci sub nicio formă de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Femeile trebuie să evite asta, dacă vor să fie ferite de ghinion pentru restul anului
Andreea Esca, apariție rară în costum de baie, la 52 de ani. Vedeta de la Pro TV și-a etalat silueta în vacanța din Grecia! FOTO
Unica.ro
Andreea Esca, apariție rară în costum de baie, la 52 de ani. Vedeta de la Pro TV și-a etalat silueta în vacanța din Grecia! FOTO
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Soluţia găsită de fermieri, după ce oamenii refuză 300 de lei pe zi pentru a le culege fructele
Observatornews.ro
Soluţia găsită de fermieri, după ce oamenii refuză 300 de lei pe zi pentru a le culege fructele
Horoscop 29 august 2024. Leilor le vine inima la loc și pot respira ușurați, după o perioadă destul de confuză și de dificilă pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 29 august 2024. Leilor le vine inima la loc și pot respira ușurați, după o perioadă destul de confuză și de dificilă pentru ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI