Supranumită „Doamna tenisului românesc”, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, rămâne singura câştigătoare a unui turneu de Mare Şlem. În 1978, Virginia a învins-o în finala Open-ului Francez (Roland Garros) pe slovena Mima Jausovec, în două seturi: 6-2, 6-2. “Simona îmi va depăşi performanţele. În finala de sâmbătă, contra Mariei Şarapova, Simona a făcut un meci extraordinar. De foarte mulţi ani nu am mai văzut o finală aşa frumoasă. A avut puţin ghinion, pierzând câteva puncte importante în setul trei. Una peste alta, Simona a fost eroică. Are foarte multe calităţi, sigur va câştiga Roland Garros-ul la un moment dat”, ne-a declarat Virginia Ruzici.
Aceasta a adăugat pentru Libertatea: “Îmi place foarte mult de Simona. Este o sportivă exemplară. Are viteză de deplasare şi acoperă terenului faorte bine. În plus, are forţă mentală şi tehnică”. Născută în 1955, la Câmpia Turzii, Virginia Ruzici a ridicat deasupra capului nu mai puţin de 14 trofee, reuşind să strângă primul milion de dolari din tenis încă de pe vremea comunismului. A a devenit jucătoare profesionistă în 1975 şi la doar doi ani distanţă era deja în primele 20 de sportive ale planetei. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 8, atins la 21 mai 1979.
„Am impresia că dansează pe teren”
Campioană la Roland Garros în 1978, Virginia Ruzici (foto, în mijloc) a descris-o pe Simona Halep în cotidianul „LEquipe” ca fiind fenomenală în felul în care se deplasează pe teren: „Îmi aminteşte de Arantxa Sanchez. Am câteodată impresia că ea dansează. Ea se deplasează cu atâta uşurinţă. Are calităţi fizice care vin de la tatăl ei, fost jucător de fotbal. Tehnic, ea are un rever extraordinar, pe care l-aş compara cu cel al lui Djokovici. În ceea ce priveşte lovitura de dreapta, ea a vut curajul să o schimbe după victoria de la junioare. Antrenorul ei a simplificat gestul şi a modificat priza”.
Ţiriac a propus să se facă mai multe loje la Paris
Prezent la finala dintre Şarapova şi Halep, Ion Ţiriac a povestit în cotidianul „LEquipe” că deţine o lojă pe arena centrală din anii 70, doar că nu e prezent în ea decât în câteva zile. „Spre deosebire de Năstase şi de alţii care n-au muncit o zi în viaţa lor, eu muncesc foarte mult”, a glumit Ţiriac. El a povestit cum l-a convins pe Philippe Chatrier, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis între 1973 şi 1993, să facă mai multe loje şi astfel, mărindu-se numărul de locuri, şi banii încasaţi de pe urma lor să fie mai mulţi. „M-am supărat pe el fiindcă a triplat preţul la loje. Am refuzat să plătesc şi un an am stat fără”, a povestit Ţiriac.