Reuters nu a putut afla de ce bărbatul care purta o cămașă pe care scria „Femei, viață, libertate” era însoțit de trei ofițeri de securitate în albastru.
Un purtător de cuvânt al comitetului suprem de organizare a făcut trimitere la listele FIFA și Qatar cu articolele interzise, dar fără a spune ce obiect interzis avea fanul la el. Regulile interzic articolele cu „mesaje politice, ofensive sau discriminatorii”.
O altă fană iraniană care protesta împotriva guvernului a declarat pentru Reuters că a strecurat un tricou pe lângă agenții de pază, pe stadion, dar că prietenii ei au fost opriți din cauza tricourilor lor pe care scria „FEMEI, LIBERTATE, VIAȚĂ”.
Pe stadion, o femeie cu lacrimi roșu închis pictate pe față ținea în mână un tricou de fotbal pe care scria „Mahsa Amini – 22”, o referire la femeia kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani a cărei moarte în custodia poliției, cu două luni în urmă, a declanșat protestele la nivel național din Iran.
Un bărbat care stătea lângă ea ținea o cămașă imprimată cu cuvintele „FEMEI, VIAȚĂ, LIBERTATE”, una dintre principalele scandări auzite la proteste.
Un alt protestatar avea un steag iranian pe care scria „Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare), marcat cu linii negre, în timp ce un agent de securitate stătea în apropiere, arătând spre el.
Protestele declanșate de moartea lui Amini marchează una dintre cele mai îndrăznețe provocări la adresa Republicii Islamice de la revoluția din 1979.
Echipa Iranului s-a abținut să cânte imnul național înainte de meciul de deschidere cu Anglia de luni, de la Cupa Mondială, în semn de sprijin pentru demonstrații.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!