Unii au fost de părere că pentru Simona această relație îi aduce echilibru, alții au încercat să lanseze ideea că, dimpotrivă, această idilă i-ar fi grăbit ieșirea din turul doi la Roland Garros, dar și evoluțiile mai puțin favorabil din ultima vreme. În urmă cu aproape un an, Sportnews.ro a publicat părerea psihoterapeutului Keren Rossner, care explica de ce sportiva are nevoie de un bărbat alături (DETALII, AICI).

Sportnews.ro a cerut însă părerea unui psiholog, George Vescan (42 de ani), specialist în psihologia sportivilor. Vescan a lucrat ani buni la Dinamo. „Omul este un sistem complex format din trei subsisteme: social, biologic și psihologic. Oricare dintre aceste subsisteme intră în suferință le afectează pe celelalte. Sportivii de performanță, cum este şi cazul Simonei Halep, reușesc să-și inhibe mult din latura socială și sentimentală atunci când sunt la un turneu sau la o mare competiție. Dar trebuie păstrat un echilibru în toate”, a explicat George Vescan.

Specialistul nu crede că motivul eliminării Simonei din turul doi al turneului de la Roland Garros ar avea vreo legătură cu latura sentimentală (fie că nu s-ar mai fi putut concentra la meciuri din cauza lipsei iubitului, fie că s-ar fi „grăbit” să ajungă la el, ambele variante fiind vehiculate de tot mai multe voci). „Să fim serioși , nu se poate vorbi de așa ceva. Simona era focusată pe acest turneu. Pur și simplu cred că este vorba despre vârful ei de formă sportivă. Nu poți fi tot timpul sus. Presiunea pentru ea a fost creată din partea presei și nu din cauze sentimentale”, a mai spus Vescan.

Întrebat dacă ar fi bine ca Simona să-și ia cu ea iubitul la turnee, Vescan a adăugat: „Eu cred că va face cum va crede ea de cuviință. Cum se va simți mai bine. Indiferent dacă iubitul este în țară sau alături de ea, poate să fie fericită”.

„Simona este ca și olimpicii la matematică, fizică sau chimie”

Un alt psiholog care a lucrat mulți ani în lumea sportului, dar care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a explicat pentru Sportnews.ro: „E ceva omenesc ca Simona să aibă un prieten la vârsta asta. Ea este ca și olimpicii la matematică, fizică sau chimie, a căror «explozie» sentimentală o vazi mai târziu”, a precizat psihologul.

 

Urmărește-ne pe Google News