Raluca a trecut în primul tur din preliminarii de favorita categoriei, englezoaica Polly Beauchamp, victoria fiind obținută la decizie. În semifinale, Raluca Dinescu a trecut de azera Ludmila Sadirna, însă a pierdut finala cu bulgăroaica Aleksandra Tonceva, după o luptă strânsă.
”Este o mare performanță pentru sportiva noastră, cu atât mai mult cu cât a reușit să-și împartă timpul zilnic în 8-9 ore petrecute într-una dintre cele mai mari companii multinaționale cu cele două ore petrecute în sala de antrenament a Clubului Sportiv Agon”, precizează comunicatul.
România a mai participat la acest eveniment cu doi sportivi, Cristian Iorga (Clubul Sportiv Agon) și Ionuț Lupu (Clubul Vipguard Tecuci), care au reușit victorii înainte de limită în primul tur din preliminarii, dar apoi au fost opriți în a doua zi de competiție.
Competiția a reunit la start 192 de sportivi din 20 de țări și s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, fiind din punctul acesta de vedere cea mai mare competiție de profil organizată vreodată în Europa supusă tuturor exigențelor unui sport mondial, inclusiv testele antidoping.
Delegația României a fost coordonată de către Luis Turcu și George Stanciu, însoțiți de arbitrul internațional Mihai Mihailovici.
”MMA-ul este un sport complex care a reușit să câștige o apreciere din ce în ce mai mare, în Europa fiind deja recunoscut oficial ca sport în foarte multe țări, iar în România urmează ca până la sfârșitul lunii decembrie, anul acesta, să se încheie procesul de recunoaștere”, se mai arată în comunicat.
Raluca are o soră geamănă, Roxana. Ele sunt specialiste în relaţii internaţionale şi au absolvit şi cursuri de studii europene. Însă, pe lângă munca de zi cu zi, practică un sport care – la prima vedere – este rezervat doar bărbaţilor: Mixed Martial Arts. Pe scurt, MMA. Gemenele au început să practice box şi MMA încă de la vârsta de 14 ani. Iar de atunci, au reuşit să strângă zeic medalii. Cel mai greu pentru gemene este atunci când trebuie să lupte una cu cealaltă.