Manuel Francisco Dos Santos, cunoscut sub numele de Garrincha, fostul mare star al fotbalului mondial, dublu campion mondial cu naționala Braziliei în 1958 și 1962, a murit în 1983.

Alcoolul i-a frânt linia vieții pe 20 ianuarie 1983, când nu împlinise încă 50 de ani. Jucătorul cunoscut pentru driblingul său remarcabil, dezvoltat grație unui defect locomotor, fiindcă avea un picior mai scurt, l-a făcut celebru.

Garrincha a murit în 1983 și a fost îngropat în localitatea mage, unde familia sa avea un cavou comun. La doi ani după decesul lui „Mane”, oficialitățile localității au făcut un  monument în memoria acestuia, amplasat la 200 de metri de cavoul starului.

Rămășițele fostului mare fotbalist brazilian Garrincha au fost ”pierdute”! Nu există niciun certificat de exhumare

În urmă cu 10 ani, Joao Rogoginsky, un văr al lui Garrincha, a primit o informație că rămășițele sale pământești au fost mutate! S-a bănuit că acestea s-ar afla sub monumentul ridicat la 200 de metri de locul unde a fost îngropat inițial.

Rafael Tubarao, primarul actual al orașului Mage, vrea să organizeze o sărbătoare omagială pentru luna octombrie, când Garrincha ar fi împlinit 84 de ani! El a cerut să fie căutate osemintele în mormântul în care a fost îngropat prima oară. Dar, după ce s-a săpat, acolo nu s-a mai găsit nimic.

Administrația cimitirului susține că nu există niciun certificat de exhumare a osemintelor lui Garrincha și că nu se știe, oficial, unde ar putea fi acestea. Se iau în calcul două posibilități. Fie, în 1985, când s-a ridicat monumentul în memoria sa, la baza acestuia au fost puse osemintele care au fost exhumate fără aprobare, fie acestea au fost furate din locul inițial!

Una dintre cele șapte fete ale lui Garrincha, la mormântul tatălui

Rămășițele fostului mare fotbalist brazilian Garrincha au fost ”pierdute”: „Nu știm unde este îngropat!”

„În ceea ce ne privește, nu știm unde este îngropat. Există informații că, la un moment dat, rămășițele lui ar fi fost mutate, dar nu există niciun document despre presupusa exhumare și nici nu știm precis în ce loc ar putea fi”, a declarat Priscila Liberia, din administrația cimitirului. cert este un singur lucru: osemintele nu mai sunt în locul în care au fost îngropate inițial.

Garrincha (primul din stânga), Fred, Roberto Dinamite și Zico, pictați pe un perete

Mane Garrincha s-a născut pe 28 octombrie 1933. A jucat cea mai mare parte a carierei la Botafogo Rio de Janeiro, în perioada 1953 – 1965, perioadă în care a marcat 245 de goluri în 614 partide.

A mai jucat la Corinthians (13 meciuri / 10 goluri, în 1966), Portuguesa (33 de meciuri / 7 goluri), Atletico Junior (1 meci / 3 goluri), Flamengo (24 de meciuri / 4 goluri) și Olaria (7 meciuri / 7 goluri).

În naționala Braziliei a jucat 50 de meciuri și a izbutit 12 goluri, fiind, de două ori, campion mondial. El a făcut parte din marea generație în care au mai strălucit jucători precum Vava, Didi și, mai ales, Pele

Urmărește-ne pe Google News