Timisoara s-a visat campioana, dar nu a putut trece, ieri seara, peste statutul sau de “umila” reprezentanta a unui campionat care le-a saltat in Europa fotbalistica pe Steaua si Rapid.

Banatenii au sperat ca giulestenii ii pot propulsa iarasi in lupta pentru titlu, dar s-au trezit “mitraliati” scurt, cu 3-1, de o echipa care a facut un util antrenament inaintea meciului-meciurilor de joi, din Cupa UEFA. Sub scandarile tribunei “Rapid, bate-o pe Steaua!”, timisorenii au deschis scorul la, practic, prima faza de poarta (5). Atunci, M. Constantin l-a faultat in careu pe G. Coman, iar Caramarin a transformat impecabil penalty-ul dictat de arbitru.

Sarbatoarea timisoreana a fost stopata, insa, brutal, de patrunderea renegatului V. Moldovan si de golul ca la antrenament, marca Buga (30). De aici inainte, Rapid, desi lipsita de cativa titulari, a pus stapanire pe joc, dar a ratat incredibil prin Perja (38). Dupa pauza, Timisoara a parut resemnata cu soarta. Giulestenii, teoretic obositi dupa lupta “la baioneta” din Cupa UEFA cu stelistii, au zburdat pe teren, permitandu-si sa se si distreze cu apararea haotica a gazdelor. Golurile lui Buga (54) si Burdujan (72) au picat logic, lasand tribuna intesata cu fani violeti sa priveasca in liniste spectacolul ce i se oferea. Din pacate pentru ea, doar la poarta lui M. Popa.

Poli 1 : 3 Rapid

M. Popa 4
Emeghara 4
S. Radoi 4
Canu 4
Balace 5,5
Plesan 4
Ov. Petre 4
A. Stoica 5
Caramarin 5,5
Mansour 6
G. Coman 5
Antrenor:
Gheorghe Hagi
Schimbari:
G. Coman (55 Stanici 5), A. Stoica (65 Simek 5), Caramarin (70 Gluscevici 5)

D. Coman 7
M. Constantin 6
V. Maftei 7
I. Rada 6,5
I. Stancu 7
N. Grigore 4
Pancu 6
Perja 6
V. Negru 5
V. Moldovan 7
Buga 8
Antrenor: Razvan Lucescu
Schimbari: V. Negru (39 D. Niculae 6), V. Moldovan (52 Burdujan 7), Buga (66 R. Stancu 6)

Arbitri: Sorin Corpodean (Alba Iulia) 5,5 – Dragos Iliescu (Craiova) 7, Nicolae Meghesan (Tarnaveni) 7.

Cartonase rosii: Ov. Petre (59) / N. Grigore (63)

Au marcat: Caramarin (5-pen.) / Buga (30, 54), Burdujan (72)

Urmărește-ne pe Google News