Considerând că-l dă talentul afară din casă, olandezul Ryan Babel s-a lansat recent în industria muzicală. Fotbalistul de 22 de ani, al cărui nume de scenă este Rio, a găsit de cuviinţă să se laude singur şi să-şi jignească admiratoarele din Liverpool pe ritmuri rap.

Pentru că şi-a pierdut locul de titular la Liverpool în acest sezon, Ryan Babel a avut mai mult timp la dispoziţie pentru proiectele extrasportive. Unul dintre acestea s-a materializat de curând, atacantul olandez debutând în industria muzicală cu o piesă rap. Numai că versurile melodiei pe care Babel (sub numele de scenă Rio) o interpretează nu-i vor încânta pe suporterii lui Liverpool şi pe locuitorii oraşului cu acelaşi nume, dimpotrivă.

“Rap-ul este pasiunea mea, rapperii nu caută scandal, eu sunt o vedetă iubită de curvele din Liverpool, ştiu cât este ceasul, pentru că tocmai mi-am cumpărat unul nou”, afirmă fotbalistul în respectivul videoclip. În continuare, atacantul de 22 de ani se autodescrie ca fiind ahtiat după sex, gata să se culce cu orice fată lăsată nesupravegheată de părinţi.

Banii şi sexul, obsesiile fotbalistului olandez

“Nu-ţi lua ochii de la fiica ta sau vei deveni un membru în familia mea”, e mesajul ameninţător interpretat de Babel.

În ciuda criticilor negative de care a avut parte la prima apariţia în industria muzicală, cotidianul englez Daily Star susţine că jucătorul, care a debutat cu un gol la naţionala Olandei într-un meci contra României (2005), este hotărât să persevereze şi intenţionează să lanseze o nouă melodie în primele luni ale anului ce abia a început.

Atacantul Andy Cole s-a îndrăgostit de blues

Andy Cole (37 de ani), fostul atacant al lui Manchester United, formaţie alături de care a câştigat Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Angliei, a avut o tentativă de a se lansa în muzică, în 1999, ca solist al unei formaţii de rythm &blues. Versurile melodiei “Outstanding” îi îndemnau pe tineri să joace fotbal şi să nu mai consume droguri.

Paul Gascoigne a fost atras de folk

Fostul mare fotbalist englez Paul Gascoigne (41 de ani), a cărui sănătate fizică şi psihică e grav afectată în prezent, a cochetat cu muzica la începutul carierei.

Cel poreclit “Gazza” a cântat alături de membrii trupei britanice de folk Lindisfarne o melodie dedicată clubului Newcastle United, la care el activase în perioada 1985-1988. Piesa respectivă a ajuns până pe locul al doilea în topul single-urilor din Marea Britanie.

Agger, adeptul rock-ului dur

Ryan Babel nu e singurul fotbalist al lui Liverpool care şi-a încercat norocul în muzică, Daniel Agger (foto), fundaşul danez de 24 de ani, este un mare iubitor al rock-ului, mai precis al curentelor heavy-metal şi trash, declarându-se un fan înrăit al formaţiei daneze Volbeat.

Agger cântă ocazional într-o trupă de rock din oraşul său natal, Hvidovre.

L-a convins pe Drenthe

Pasul făcut de Ryan Babel în lumea muzicii a avut consecinţe neaşteptate. Royston Drenthe (21 de ani), mijlocaşul lui Real Madrid, s-a declarat gata să-l imite pe atacantul lui Liverpool, al cărui coleg este la naţionala Olandei.

Drenthe intenţionează să abordeze în viitorul apropiat acelaşi stil muzical ca şi Babel, rap-ul. Pasiunea celor doi pentru acest gen se explică prin faptul că ambii internaţionali batavi au origini surinameze.

Coechipierii nu-l apreciază

Jurnaliştii englezi n-au fost surprinşi când au aflat că talentele de muzician ale lui Ryan Babel nu sunt deloc apreciate de cţchipierii săi de la Liverpool. “Babel se crede un fel de 50 Cent, dar eu n-aş da nici un ban ca să-l ascult. Versurile sunt groaznice, iar interpretarea lui Ryan e de-a dreptul mizerabilă. Anul trecut, când colegul nostru Jamie Carragher a intonat imnul lui Liverpool, am crezut că a fost cel mai prost din lume, dar ne-am înşelat”, a declarat un fotbalist al “cormoranilor”, sub protecţia anonimatului.

Urmărește-ne pe Google News