Mai întâi au fost fanii albanezi care și-au ironizat rivalii italieni, rupând spaghete nefierte în fața lor. Apoi, austriecii le-au urmat exemplul, strivind baghete în fața suporterilor francezi înainte de întâlnirea de pe gazon.

Au fost și confruntări pe stadion, prin pancarte.

„Fondue e mai bun decât gulașul”, scria pe un banner la meciul Elveția – Ungaria. „Mănâncă paste, aleargă repede”, se putea citi pe un afiș italian la meciul cu Albania.

Și „Kielbasa [cârnați], mai buni decât gouda”, se lăudau fanii polonezi împotriva Olandei.

Cu toate acestea, insultele alimentare s-au dovedit uneori de rău augur. Albania a pierdut cu 2-1 în fața Italiei, după ce a rupt pastele, iar Austria a fost învinsă cu 1-0 de Franța.

Națiunea gazdă, Germania, se consideră binecuvântată că – dincolo de ciocnirile din Gelsenkirchen – problemele cu huliganii de care se temea au fost minime. Au existat mai multe paste și baghete rupte decât oase și sticle sparte.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că nu a existat violență. În schimb, asistăm la multă distracție și glume între fani, cum ar fi aceste războaie alimentare hilare”, a declarat Roland Koch, deținător de standuri alimentare din Hamburg.

„Doar să nu vă amestecați în currywurstul nostru, altfel vor fi probleme, vă avertizez!”, a adăugat el, referindu-se la celebrul cârnat cu sos picant care se vinde la orice colț de stradă în Germania.

Urmărește-ne pe Google News