Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a răspuns, joi, acuzelor aduse de fostul medic al naţionalei României, Pompiliu Popescu, acuzându-l, la rândul său, pe acesta de lipsă de profesionalism, conflict de interese şi deturnare de fonduri.

După mai bine de 25 de ani, Pompiliu Popescu (65 de ani) nu mai este medicul naţionalei. Iniţial, motivul oficial a fost că a atins vârsta de pensionare. Însă pe parcursul timpului cele două părţi au lansat acuze foarte grave. Pe de-o parte, Pompiliu Popescu susține că a fost îndepărat, deoarece şi-a cerut prima de calificare la EURO pe care o avea trecută în contract, 90.000 de euro. În plus, a refuzat să intre în tabăra noii conduceri FRF.

De cealaltă parte, Răzvan Burleanu îl acuză pe Pompiliu Popescu de deturnare de fonduri, conflict de interese şi lipsă de profesionalism. Preşedintele FRF susţine că fostul medic al naţionalei a încheiat contracte cu o firmă pe care o deţine, pentru furnizarea la suprapreţ de medicamente şi suplimente nutritive.

”Abuz în serviciu și conflict de interese”

”Nici administraţia, nici Comitetul Executiv nu au primit nicio primă de calificare. Nu am în contract nicio primă de calificare. Nu am avut timp să lucrăm la o asemenea grilă de premiere. Vom încasa nişte bani, dar nu la nivelul jucătorilor. Cu toate onestitatea, nu am avut timpul necesar să ne gândim la aceste prime. Pentru un asemenea pas ai nevoie de o decizie a Comitetului Executiv.

Acum doi ani de zile am descoperit un monopol pe achiziţia de medicamente şi suplimente nutritive. Noi am vrut să diversificăm achiziţiile de medicamente, s-a făcut licitaţie, am lucrat cu mai multe firme. Primul pas, o economie de 100.000 de euro faţă de ce se cheltuiese înainte. A fost un monopol al firmei domnului Pompiliu Popescu. Am făcut economie de 100.000 de euro luând aceleaşi medicamente, aceeaşi cantitate. Pentru aceleaşi medicamente şi susţinătoare de efort am plătit cu 100.000 de euro mai puţin. Am cumpărat de la acelaşi furnizor. Este vorba despre abuz în serviciu şi conflict de interese.

”Tocăniță cu usturoi, înainte de meciul cu Finlanda”

Pe crititerul sportiv… niciun jucător al echipei naţionale nu beneficiază de program individual de medicamentaţie. Nu avem fişă medicală. Când vii la echipa naţională trebuie să faci o analiză, astfel încât fiecare jucător să primească medicamentaţie individuală. Zona medicală era o relicvă. Este vorba despre corupţie şi amatorism.

Înaintea meciului cu Finlanda, jucătorii au primit măncăruri neconforme. Au servit usturoi şi cartofi prăjiți, tocăniţă… Cu o zi înainte de meci. Care a fost consecinţa? Probleme digestive pentru jucătorii echipei naţionale. Eu am fost acolo. Dacă doriţi, vă arăt factura pe care am plătit-o.

În cantonamentul din Antalya… În cantonamentul echipei naţionale se consultau jucătorii altor echipe. Cred că o făcea din ”mărinimie” domnul Pompiliu Popescu. Altfel, n-am cum să contabilizez banii. Bineînţeles că am dovezi. Eu pot să probez tot ceea ce spun.

Sincer vă spun, s-au adunat foarte, foarte multe lucruri. Nici eu nu mă aşteptam să facem acest lucru. De ce l-am dat acum afară? Pentru că lucrurile trebuie aranjate înainte de EURO. Domnul Pompiliu Popescu lucrează pentru echipa naţională fără să se implice în activitatea medicală a FRF. Fără să asiste şi la celelalte loturi”, a declarat Răzvan Burleanu la Digi Sport.

Pompiliu Popescu: ”Minciuni ordinare”

”Niște minciuni ordinare. Vă arăt meniurile de la ambele meciuri cu Finlanda. Jucătorii nu au mâncat tocăniță cu usturoi”, s-a apărat medicul Pompiliu Popescu. 

MENU

ROMANIAN NATIONAL TEAM

MATCH FINLAND – ROMANIA 14.10.2014

Sunday 12.10.2014

Dinner Buffet: 2000 hours

  1. Selection of cheese: Greek,(mature cheese) camembert, yellow cheese, emmental, picantu, rambol – nuss, different kinds of French cheese.
  2. Salads: lettuce, cucumber, endives, red cabbage, white cabbage, tomatoes, green pepper. Olive oil, lemon, kalamata olives, tuna (for salad).
  3. Grilled chicken legs.
  4. Grilled sea fish (fresh fish): squid, plaice (TURBOT), hanus, dorada – chefs choice.
  5. Grilled shrimps, octopus (sea food).
  6. Pasta: spaghetti with tomato sauce.
  7. Boiled vegetables (carrots, potatoes, Brussels cabbage, mushrooms).
  8. Parmesan for spaghetti.
  9. Different kind of bread rolls.
  10. Plain yogurt.
  11. Dessert selection: trolley dessert – chefs choice (including chocolate birthday cake).
  12. Fresh fruits (oranges, bananas, apples, grapes, pineapple pieces, melon).
  13. Juice: fresh orange. Still mineral water.
    For the training session and in the rooms: still mineral water.

MENIU LOT NATIONAL “A”

ROMANIA – FINLANDA

08.10.2015  ora 2145

Mogosoaia

Duminica 04.10.2015

Seara ora 2030:

  • Fel spaniol: Paella cu creveti.
  • Fel de mancare la alegerea bucatarului sef sau snitel vitel.
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata asortata (verde, rosii, castraveti, varza rosie si alba). Salata vinete.
  • Garnitura: morcovi, brocoli, ciuperci.
  • Paste: fusili, sos bolognez.
  • Juice orange.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, pere, struguri, piersici, banane semicoapte.
  • Paine bagheta. Iaurt.
  • Apa minerala plata.

Luni 05.10.2015

Pranz ora 1300:

  • Supa pasare cu taitei sau bors vitel.
  • Muschi vita grill.
  • Peste grill (unul dintre): calcan, somon, salau, pastrav. Legume: telina, conopida.
  • Selectiuni branzeturi: telemea, schweizer, Rekkfort, cascaval, ementhaler.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza rosie).
  • Garnituri: cartofi cuptor si piure.
  • Paste: pene rigate. Sos pomodore. Rizoto.
  • Lamaie, ulei masline.
  • Cos cu fructe: mere, pere, struguri, piersici, banane.
  • Apa minerala plata. Juice.

 Seara ora 2030:

  • Pulpe pui, peste de mare (unul dintre: calcan sau lup de mare sau dorada sau zargan).
  • Osobuco (rasol vitel cu legume: morcov, telina, ciuperci).
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata la boluri: verde, rosii, castraveti, varza rosie.
  • Lamai si ulei masline. Legume gratinate: vinete, dovlecei, ciuperci.
  • Fusili sau pene – sos tomat (pomodore).
  • Apa minerala plata. Juice orange si Juice mere. Paine cuptor.
  • Clatite cu gem sau papanasi.
  • Cos cu fructe: mere, pere, banane semicoapte, struguri.

Marti 06.10.2015

Dimineata ora 930: Breakfast

  • Oua diverse feluri, la cerere.
  • Cascaval, jambon (fără usturoi), branzeturi, cremwusti, somon fume.
  • Miere de salcam, unt, iaurt, margarina, gem la borcan (de caise, zmeura, visine).
  • Cereale (Musli), chocho, corn flakes (fulgi porumb), seminte.
  • Nutella, lapte, ceai, cafea. Croissant, patiserie cu fructe. Iaurt.
  • Fructe uscate si confiate (caise, curmale, smochine), ananas fresh.
  • Apa minerala plata.
  • Juice portocale fresh.

Pranz ora 1330:

  • Crema ciuperci sau crema rosii sau bors pasaresc.
  • Muschi vita grill.
  • Fel spaniol: Paella.
  • Selectiuni branzeturi: telemea feta capra, cascaval, parmezan, schweitzer, Rekkfort.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza rosie, varza alba cu lamaie).
  • Salata vinete.
  • Ton pentru salata, lamaie, ulei masline, masline desodate.
  • Paste: pene rigate. Sosuri: milanez sau carbonara.
  • Pâine.
  • Desert foetaj: cremsnit.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, pere, struguri, piersici.
  • Apa minerala plata. Juice orange si juice mere.

 Seara ora 2000:

  • Peste grill (unul dintre): calcan, somon, salau, crap.
  • Fel la alegrea bucatarului sef sau pulpe curcan la cuptor cu garnitura: ciuperci, brocoli, morcovi.
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata: verde, rosii, castravati, varza alba, varza rosie. Salata vinete.
  • Spaghetti cu sos pomodore.
  • Apa minerala plata. Juice orange.
  • Iaurt.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, pere, struguri, piersici, banane.
  • Ministrudel mere, crema caramel.

Miercuri 07.10.2015

Dimineata ora 930: Breakfast

  • Oua diverse feluri, la cerere.
  • Cascaval, jambon (fara usturoi), branzeturi, cremwusti, somon fume.
  • Miere de salcam, unt, iaurt, margarina, gem la borcan (de caise, zmeura, visine).
  • Cereale (Musli), chocho, corn flakes (fulgi porumb), seminte.
  • Nutella, lapte, ceai, cafea. Croissant, patiserie cu fructe. Iaurt.
  • Fructe uscate si confiate (caise, curmale, smochine), ananas fresh.
  • Apa minerala plata.
  • Juice portocale fresh.

Pranz ora 1330:

  • Supa pasare cu galusti sau taietei.
  • Muschi vita grill, fel gatit de mancare al bucatarului sef.
  • Selectiuni branzeturi: telemea (oi, capra, bivolita), schweizer, Rekkfort, cascaval, cas.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza rosie).
  • Garnituri: cartofi cuptor si piure.
  • Paste: pene rigate. Sos pomodore
  • Lamaie, ulei masline.
  • Miniamandine, minieclere.
  • Paine vatra fara amelioratori. Fructe sezon: pere, mere, piersici, struguri.
  • Apa minerala plata. Juice.

 Seara ora 2000:

  • Peste de mare (calcan sau lup de mare sau kefal sau calamar).
  • Pulpe pui grill sau curcan la cuptor.
  • Selectiuni de branzeturi.
  • Salata la boluri: verde, rosii, castraveti, varza rosie.
  • Lamai si ulei masline. Legume gratinate: vinete, dovlecei, ciuperci.
  • Fusili sa pene – sos tomat (pomodore).
  • Apa minerala plata. Juice orange si Juice mere. Paine cuptor.
  • Desert: placinta de dobrogeana.
  • Fructe sezon: pere, mere, struguri, piersici, banane.

Joi 08.10.2015 – Zi de joc: Romania – Finlanda (2145)

Dimineata 930:

  • Breakfast special: ceai, cafea, miere, unt, cascaval, jambon, croissant, melcisori cu stafide, gem, 3 feluri iaurt, nutella.

 Pranz 1300 – bucatarul interogheza jucatorii pentru preferinta:

  • Consome vita cu bucati carne si taitei.
  • 20 portii piept pui grill.
  • 15 portii spaghetti.
  • 20 portii pene rigate.
  • 25 portii muschi vita grill.
  • 20 portii piure cartofi.
  • Sunca taiata, parmezan. Sos tomato.
  • Selectiuni branzeturi.
  • Ciocolata simpla 100 gr. 70% cacao (neagra), banane la bufet.
  • Apa minerala plata.
  • Pânie.
  • Coffee break 1830:
  • Biscuiti Danezi, patiserie usoara (fara crema), sandwich cu sunca, nutella, miere, banane la bufet, fructe uscate (caise, prune).
  • Cafea, apa minerala plata, ceai.

Seara dupa meci:

  • Pulpe pui si aripioare grill.
  • Peste: calcan, somon.
  • Fructe de mare: creveti.
  • Legume: morcovi fierti, cartofi frantuzesti.
  • Rizoto sau paella.
  • Selectiuni branzeturi.
  • Salate: andive, rosii, castraveti, ardei gras, gogosari.
  • Desert: cremsnit sau tortul bucatarului sef.
  • Cos fructe: banane, portocale, struguri, mere, pere, piersici.
  • Juice, apa minerala plata.
  • Vin rosu si bere – in stand-by.

Vineri 09.10.2015

Dimineata ora 930: Breakfast

  • Oua diverse feluri, la cerere.
  • Cascaval, jambon (fara usturoi), branzeturi, cremwusti, somon fume.
  • Miere de salcam, unt, iaurt, margarina, gem la borcan (de caise, zmeura, visine).
  • Cereale (Musli), chocho, corn flakes (fulgi porumb), seminte.
  • Nutella, lapte, ceai, cafea. Croissant, patiserie cu fructe. Iaurt.
  • Fructe uscate si confiate (caise, curmale, smochine), ananas fresh.
  • Apa minerala plata.
  • Juice portocale fresh.

Pranz ora 1300:

  • Bors de casa din rasol de vita.
  • Muschi vita grill, tocaniță pui.
  • Branzeturi: selectiuni.
  • Salate la boluri (verde, rosii, castraveti, varza).
  • Garnituri: cartofi frantuzesti si legume fierte (morcov).
  • Paste farfale, sos pomodore. Orez cu ciuperci. Lamaie, ulei masline.
  • Miniamandine.
  • Cos cu fructe: mere ionatan, struguri, piersici.
  • Apa minerala. Juice orange.

MEDIC LOT

Pompiliu Popescu

”Referitor la jucătorii consultați în Antalya îi transmit următoarele lui Burleanu. Anul acesta în Antalya am consultat un jucător de la FC Botoșani, la insistențele secundului Viorel Moldovan. Nici nu-i știu numele. Întrebați la Botoșani dacă le-am luat vreun ban. Au vrut să-mi plătească, dar am refuzat! În 2015, tot în Antalya, am văzut niște jucători de la Pandurii, la rugămintea lui Anghel Iordănescu să-l ajut pe fiul său, Edi. Să-l întrebe pe Iordănescu dacă le-am luat bani!”, a precizat doctorul.

Pompiliu Popescu a mai spus: ”Referitor la medicamente, le-am vândut Federației cu 20% reducere. Nu știu de unde are el informația că 60% din cifra de afaceri a firmei mele provine de la Federație. Încă o mare minciună! Prin ce metode are el acces la astfel de date. Îi atrag atenția lui Burleanu că prin astfel de minciuni compromite onoarea unor institiții ale statului”.

”Un defribilator costă cât patru zile din diurna lui Burleanu, 2.000 de euro”

Medicul l-a acuzat pe Răzvan Burleanu că nu l-a interesat partea medicală. Pompiliu Popescu spune că FRF dispunea de fonduri importante primite din partea FIFA pentru dotări medicale, aproximativ 300.000 de euro, dar nici 10% din aceşti bani nu au fost cheltuiţi în acest scop.

”Federaţia a primit, la scurt timp după numirea actualei conduceri, din partea FIFA, 300.000 de euro bani destinaţi exclusiv dotării medicale a fotbalului românesc. Eu am ştiut de la unele conferinţe de aceşti bani şi am făcut referat să cumpere două camere hiperbare pentru refacere. Burleanu a spus atunci că nu are bani. Eu i-am spus că au bani special pentru dotări medicale: 300.000 de euro, de la FIFA. S-a făcut că plouă. Da? Nu ştim, hai să verificăm şi să îi accesăm. Din acei bani s-au cumpărat două camere hiperbare, care au costat până în 30.000 de euro. Din acei bani se puteau cumpăra sute te defibrilatoare”.

Citește și: 

Medicul Pompiliu Popescu, concediat de FRF, îi atacă dur pe Iordănescu, pe Burleanu și pe Bodescu: ”Presiune, intimidare, șantaj. Securiști! Niște travestiți! Burleanu, handicapat! Puiu m-a umilit!”

Federația Română de Fotbal îl dă în judecată pe medicul Pompiliu Popescu pentru ”acuze total nefondate”

Urmărește-ne pe Google News