ACTUALIZARE 24 decembrie. Federația Română de Tenis se simte lezată de seria de articole publicate de ”Libertatea”, motiv pentru care a remis un drept la replică, postat pe site-ul oficial al instituției. Conducerea FRT susține că este victima unei dezinformări ”cu intenție” și că, de fapt, Geore Cosac ar avea drept de semnătură în continuare, deși Curtea de Apel a respins cererea de înscriere a organelor de conducere alese în cadrul Adunării Generale a FRT din 17 noiembrie 2017. Redăm integral textul dreptului la replică:

DREPT LA REPLICĂ

Federația Română de Tenis vă solicită să publicați următorul „Drept la replică”, pentru o corectă informare a opiniei publice, GRAV DEZINFORMATĂ de site-ul www.libertatea.ro, după apariția articolelor „Situație explozivă la Federația Română de Tenis. Președintele George Cosac, sub asediul instanțelor” și „Răzvan Burleanu riscă să aibă soarta lui George Cosac. Napoleon Spartacus a pus tunurile pe conducerea FRF”.

Astfel, în articolele mai sus menționate, autorii susțin că în urma deciziei Curții de Apel pronunțată în Dosarul 45584/3/2017, prin care se respinge cererea de înscriere a organelor de conducere alese în cadrul Adunării Generale de Alegeri a FRT din data de 17/11/2017, președintele George Cosac nu mai are drept de semnătură și refuză să părăsească conducerea FRT, după cum se poate vedea și în print-screen-ul realizat pe site-ul www.libertatea.ro.

Considerăm că această dezinformare este realizată cu intenție, în condițiile în care, un rând mai jos, autorii articolului, Daniel Conțescu și Viorel Tudorache, arată că știu care sunt procedurile legale și precizează, cităm: „Pentru ca votul să fie reluat respectându-se regulamentele este nevoie ca Adunarea Generală de Alegeri din 17 noiembrie 2017, în care a fost aleasă actuala conducere, să fie invalidată. Acesta este un proces separat”.

Doar această a doua afirmație este CORECTĂ și, cum până în acest moment nicio instanță nu a invalidat Adunarea Generală de Alegeri a FRT din data de 17 noiembrie 2017, înseamnă că domnul George Cosac este în continuare președinte al Federației Române de Tenis, cu toate drepturile aferente acestei poziții, inclusiv dreptul de semnătură.
Mai mult, Curtea de Apel București, prin încheierea din data de 04.06.2017, pronunțată în dosarul nr. 45584/3/2017, reține calitatea de reprezentant legal al FRT, a domnului George Cosac: „Altfel spus, cata vreme mentionata Hotarare a Adunarii Generale nu a fost invalidata in conditiile legii, ea constituie, in lumina prevederilor art. 17, al. 3 rap. la art.7 al.1 din OG 26/2000, o justificare suficienta pentrui dreptul presedintelui nou ales de a intreprinde demersurile necesare inscrierii Hotararii in Registrul asociatiilor si fundatiilor. A accepta o ipoteza diferita, ar insemna sa se accepte ca persoana juridica a devenit caduca odata cu expirarea duratei manadatelor organelor de conducere anterioare, deci chiar s-a produs o desfiintarea de drept a persoanei juridice, ca subiect de drepturi si obligatii, iar o atare modalitate de incetare a persoanei juridice excede modalitatilor limitativ stabilite de legea apeciala ( si care au in vedere inclusiv protejarea intereselor tertilor, care se afla in diferite raporturi juridice cu o astfel de entitate). Avand in vedere considerentele expuse, Curtea va respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant”.

Federația Română de Tenis     

Iată ce declară, pentru ”Gazeta Sporturilor”, același Geoge Cosac, în care admite că își conduce instituția în baza unui provizorat.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Alegerile de la FRT și FRF, de la finalul anului trecut, respectiv din primăvara acestui an, sunt contestate în instanță folosindu-se argumente identice, opozanții celor două foruri sportive aflându-se în contact permanent, după ce au aflat că îi mână în luptă spețe asemănătoare.

Curtea de Apel București a respins marți, printr-o decizie definitivă, cererea de înscriere a actualei conduceri a Federației Române de Tenis, aleasă în noiembrie 2017. Așadar, sentința nu mai poate fi atacată, în condițiile în care George Cosac și oamenii lui câștigaseră la Tribunalul București, adică la prima instanță. 

George Cosac n-a avut ce face și recunoaște înfrângerea, dar așteaptă motivarea. În această perioadă, nu are drept de semnătură, dar nu părăsește biroul, însă se pregătește pentru noi alegeri. Pentru ca votul să fie reluat respectându-se regulamentele este nevoie ca Adunarea Generală de Alegeri din 17 noiembrie 2017, în care a fost aleasă actuala conducere, să fie invalidată. Acesta este un proces separat.

C-așa-i în tenis

Opoziția din fotbal urmează același traseu precum cel din tenis. Iar sentințele sunt trase la indigo, cel puțin până acum. La fel, în primă fază, FRF a câștigat la tribunal. La termenul de ieri, Tribunalul București a admis modificările solicitate de FRF privind componența conducerii instituției, precum și cea a Comitetului Executiv. Dar, bucuria este temporară. Contestatarii nu renunță și vor face apel. Au la dispoziție cinci zile. La tenis, capul răzmeriței s-a numit Marius Vecerdea, președintele clubului sibian Pamira, iar la fotbal lupta o duce Iacov Napoleon Tudor Spartacus (foto), președintele clubului feminin AS FC Progresul București.



Iacov așteaptă motivarea Curții de Apel în dosarul de la tenis, pentru a o putea folosi ca argument la procesul intentat FRF. Iacov susține că Burleanu s-a bucurat prea devreme pentru victoria de astă-primăvară. Alegerile de pe 18 aprilie 2018 n-ar fi respectat prevederile regulamentelor în vigoare. Dintre cei 254 de membri cu drept de vot, 118 entități sportive nu aveau ce să caute pe liste, pretinde Iacov. În favoarea lui Burleanu au votat 168 de cluburi, Ionuț Lupescu a luat 78 de voturi, Marcel Pușcaș a fost votat de 8 cluburi, iar Ilie Drăgan n-a luat niciun vot.

Cluburi de apartament

Pentru reluarea alegerilor este nevoie ca respectivele Adunări Generale să fie invalidate. Pe rolul instanțelor există procese cu aceste spețe. Cei care îi cer lui George Cosac să plece acuză că s-au încălcat legile și regulamentele, având drept de vot, printre altele, așa-numitele cluburi de apartament, înființate peste noapte. La tenis ar fi avut drept de vot doar 54 de cluburi, susțin „revoluționarii”. Cosac a dus numărul acestora până la 165.

Modelul cluburilor-fantomă ar fi funcționat și la alegerile de la FR Handbal, din februarie 2018, când Narcisa Lecușanu a pierdut la un singur vot în favoarea lui Alexandru Dedu, scor 100-99.


Citește și: Multe, dar scurte! România are 166 de kilometri de pârtii de schi. De Sărbători se deschide una dintre cele mai lungi, în inima Bucovinei

 
 

Urmărește-ne pe Google News