Această performanță obținută cu PAOK vine după o carieră de 16 ani, în care tehnicianul trecut pe la Rapid, FC Brașov, Al Jaish (Qatar), Petrolul, Skoda Xanthi (Grecia) și naționala României adunase în palmares patru Cupe (două cu Rapid, una cu Al Jaish și una cu PAOK).

Însă cariera de antrenor a lui Răzvan Lucescu este mult mai lungă, el visându-se “profesor” încă de la debutul în Divizia A, la Sportul Studențesc.

Adus la echipa “mare” din ”Regie” în 1987 de Mircea Rădulescu, 77 de ani, “secundul” lui Mircea Lucescu la prima reprezentativă (1981-1984), Răzvan a debutat ca portar la echipa din “Regie”. Și tot din acea perioadă a început și antrenoratul!

“Pe Răzvan îl știu încă de când era copil. În anii 80, venea cu tatăl său, Mircea Lucescu, la antrenamentele echipei naționale. Pe atunci, Mircea era antrenorul principal, iar eu, «secundul» primei reprezentative. Apoi l-am avut la Sportul, la echipa mare și în 1987, și în 1995.

Ce m-a frapat la el e că, încă de când a debutat ca fotbalist, se gândea la cariera de antrenor. Spun asta pentru că Răzvan își organiza singur antrenamentele. E adevărat, l-a ajutat și postul, el fiind portar”, a declarat, pentru Libertatea, Mircea Rădulescu.

Răzvan Lucescu, pe vremea când era portar la Sportul Studențesc

Răzvan Lucescu își organiza singur antrenamentele: ”Lua lucrurile la modul cel mai serios posibil”

Fostul director al Școlii de Antrenori din cadrul FRF a continuat: “Înaintea ședințelor de pregătire, îl vedeam pe Răzvan cum discuta cu antrenorul cu portarii și, după ce cărau împreună jaloanele, stâlpii și mingile medicinale, la inițiativa lui făceau diverse exerciții specifice postului într-un colț al terenului. Era foarte organizat, ambițios și lua toate lucrurile la modul cel mai serios posibil”.

Despre performanța obținută în Grecia de Răzvan Lucescu, Mircea Rădulescu a avut numai cuvinte de laudă.

“După ce a câștigat campionatul cu PAOK, am avut un schimb de mesaje cu Răzvan. L-am lăudat pentru performanța obținută și l-am sfătuit să-și ia câteva zile de odihnă, în care să-și pună la punct strategia pentru viitor. Mi-a mulțumit și mi-a transmis că o să țină cont de sfatul meu”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Mircea Rădulescu.

Fostul selecționer al României, Egiptului, Siriei și Algeriei a conchis: “Cu acest titlu, Răzvan a intrat în topul antrenorilor români care au vocație pentru marea performanță. Mă gândesc aici la Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni sau Laurențiu Reghecampf”.

Cinci lucruri despre Răzvan Lucescu

  1. Are un titlu ca jucător, obținut cu Rapid în sezonul 2002-2003, după ce, având calitatea oficială de vicepreședinte al clubului vișiniu, a intrat în poartă la o partidă a giuleștenilor
  2. După ce a ajuns cu Rapid în sferturile Cupei UEFA (2006), a primit din partea președinției România medalia „Meritul Sportiv” – clasa a II-a cu o baretă
  3. Ca fotbalist n-a jucat niciodată în prima reprezentativă, în schimb, a fost selecționerul naționalei mari între 2009 și 2011
  4. La 50 de ani este de două ori bunic, având din partea fiicei Marilu un nepoțel, Lucio, de un an și jumătate, iar din partea băiatului, Matei, o fetiță, Zoe, de cinci luni
  5. La Salonic locuiește singur! ”Soția nu stă cu mine, avem și niște chestii în Capitală de care trebuie să aibă grijă”, s-a destăinuit Răzvan Lucescu în Gazeta Sporturilor

Citește și: 

La Palatul Cotroceni cântă plictiseala! Cartea președintelui Iohannis despre ideea generoasă a Europei unite conține o colecție năucitoare de banalități!

 
 

Urmărește-ne pe Google News