CSM București, echipa de handbal feminin unde joacă Cristina Neagu, a învins-o luni, 20 februarie, pe Rapid și s-a calificat în „sferturile” Cupei României, la capătul unui meci în care cea mai bună handbalistă din România a fost înjurată de fanii giuleșteni, inclusiv la interviul de după meci.

Federația Română de Handbal a transmis că se delimitează de „comportamentele jignitoare, agresive şi antisociale”.

„Federaţia Română de Handbal susţine încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, aşa cum se anunţă la începutul fiecărui meci. Persoanele care înţeleg sportivitatea şi rivalitatea în termeni de respect şi civilizaţie promovează pentru generaţiile viitoare o educaţie sănătoasă şi cu efecte sociale benefice. Comportamentele jignitoare, agresive şi antisociale vor fi sancţionate ferm, conform legilor şi regulamentelor aplicabile”, se arată în comunicat.

Potrivit FRH, persoanele care insultă, ameninţă, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play vor avea interdicţie în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor suporteri.

„Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc şi condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător şi agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal”, se mai precizează în comunicatul semnat de Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Urmărește-ne pe Google News