Bavarezii au obţinut o victorie de răsunet, în timp ce Barcelona a suferit una dintre cele mai mari umilinţe din istoria sa. Presa spaniolă vorbește despre ”umilința secolului”.

Thomas Muller (4, 31), Ivan Perisic (22), Serge Gnabry (28), Joshua Kimmich (63), Robert Lewandowski (82) şi Philippe Coutinho (85, 89) au marcat golurile nemților, în timp ce pentru catalani au înscris David Alaba (7, autogol) şi Luis Suarez (57).

”A fost un meci oribil, o seară proastă. Mi-e rușine, ăsta este cuvântul. Nu se poate juca așa. Nu ne-a ieșit nimic în seara aceasta. Nici în prima repriză, nici în a doua. Sper ca acest rezultat ne va servi la ceva”, a spus căpitanul catalanilor, Gerard Pique, imediat după meci.

Trebuie să vină sânge proaspăt. Daca e nevoie, sunt primul care pleacă. Nu suntem competitivi, asta e realitatea crudă. Am ajuns la un punct în care nu putem să spunem ca se poate mai rau. Este inacceptabil pentru un club ca Barcelona.

Pique:

”Ne cerem scuze fanilor”

”Are dreptate Pique. Acum trebuie să luăm decizii. Unele erau luate înainte de acest meci, altele le vom lua în aceste zile. E o zi pentru a reflecta, o zi tristă. Acum trebuie să cerem scuze fanilor. Nu am fost clubul și echipa care suntem într-adevăr”, a completat și președintele Josep Maria Bartomeu, potrivit Marca.

La finalul meciului, antrenorul Quique Setien a evitat să vorbească despre demisia firească, după ce echipa blau-grana a ratat și titlul în Primera în dauna rivalei Real Madrid.

Antrenorul Setien: ”Eșecul imens m-a rănit, durerea e incredibilă”. Dar nu și-a anunțat demisia

”Acum e prea devreme să mă gândesc dacă rămân sau nu. Nu depinde de mine. E nevoie să analizăm, să luăm în calcul situația și importanța acestei înfrângeri umilitoare. Evident, eșecul acesta imens m-a rănit. Modul în care s-a întâmplat a adus o durere incredibilă. Nu mă gândesc atât de mult la viitorul meu cât la ce înseamnă acest eșec dureros pentru club și fani”, a spus Setien.

Este o înfrângere extrem de dureroasă. Au fost mult prea multe goluri primite. Echipa a fost copleșită în multe momente, ei au fost foarte eficienți

Quique Setien, pentru Marca:

A fost cel mai dur eșec din istoria catalanilor în competițiile europene.

Barcelona a bătut o serie de recorduri negre:

  • nu mai încasase niciodată 5 goluri sau mai multe în Liga Campionilor.
  • cel mai dur eșec din istoria Barcelonei în competițiile europene avea loc în 1962, la un meci din Cupa Orașelor Târguri, contra celor de la Valencia, scor 2-6, potrivit Opta.
  • Este pentru prima dată din 1946, când Barcelona a primit opt goluri într-un meci. Sevilla i-a dat opt în Cupa Spaniei, acum 74 de ani.

Bayern a devenit echipa care a marcat patru goluri în cel mai mic interval într-un meci din faza eliminatorie a Ligii Campionilor (în prima repriză), depăşind vechiul record de 36 de minute stabilit contra lui Porto, în sferturile ediţiei 2014-2015.

În semifinalele Champions League, Bayern o va înfrunta pe învingătoarea dintre Manchester City şi Olympique Lyon.

Germania are două echipe în semifinalele competiţiei, după ce RB Leipzig a învins-o joi seara pe Atletico Madrid cu 1-0.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Urmărește-ne pe Google News