rat mesaj bun

Răzvan Raţ avea doar trei ani când a păşit prima dată pe un teren de fotbal. Se întâmpla în 1984. „Doar o casă ne despărţea de stadionul din Piatra Olt. Eu am fost primul lui antrenor. L-am pregătit până la 13 ani”, a dezvăluit mândru pentru SportNews.ro Ion Raţ, tătăl tricolorului.

Marţi seară, la 30 de ani de la primii paşi făcuţi pe gazon, Răzvan Raţ va intra în istoria fotbalului românesc. Fundaşul stânga din Piatra Olt va evolua, mai mult ca sigur, contra Finlandei, la Helsinki, în partida cu numărul 100 pentru echipa naţională a României şi va intra în topul celor mai selecţionaţi tricolori din istorie.

O sută de selecţii adunate în aproape 13 ani. Mai exact, 12 ani şi 8 luni, între 13 februarie 2002, momentul debutului cu Franţa, şi 14 octombrie 2014, partida cu Finlanda. Răzvan a debutat la 20 de ani, opt luni şi 18 zile, iar tricoul 100 l-a îmbrăcat la 33 de ani, patru luni şi 18 zile. 

Ani de poveste, ani cu urcuşuri, cu bucurii, dar şi cu destule momente de tristeţe.

Topul tricolorilor cu peste 100 de selecţii

1. Dorinel Munteanu – 134

2. Gică Hagi – 124

3. Gică Popescu – 116

4. Ladislau Bölöni – 102

5. Răzvan Raţ – 100

Bölöni: ”Raţ este o valoare incontestabilă”

boloni

Fostul selecţioner al României, Ladislau Bölöni, îi urează bun venit lui Răzvan Raţ în cercul restrâns al celor mai selecţionaţi tricolori şi se înclină în faţa performanţei sale. ”Răzvan Raţ merită îmbrăţişarea mea călduroasă. Să ajungi la o asemenea cifră reprezintă o performanţă uriaşă. Prin asta, Raţ a dat dovadă de capacitatea de a surmonta toate dificultăţile apărute pe parcursul carieriei, de a face faţă uzurii şi de foarte mult entuziasm faţă de sport. Este o valoare incontestabilă”, a declarat fostul mare internaţional pentru SportNews.

Directorul de spital care l-a surclasat pe Sorin Oprescu la anii de pușcărie. Florin Secureanu își deconta bijuteriile, limuzina și călătoriile în jurul lumii
Recomandări
Directorul de spital care l-a surclasat pe Sorin Oprescu la anii de pușcărie. Florin Secureanu își deconta bijuteriile, limuzina și călătoriile în jurul lumii

Promovat de Iordănescu

Anghel Iordanescu

Când a intrat în circuitul naţionalei, Răzvan Raţ avea deja patru sezoane în Liga I, la Rapid şi la FCM Bacău. Era un moment delicat pentru reprezentativă, care ratase calificarea la CM 2002, după barajul de tristă amintire cu Slovenia. Era ceva de neconceput după cinci prezenţe la turnee finale, între 1990 şi 2000. Hagi a fost sacrificat şi înlocuit cu Anghel Iordănescu. Antrenorul Generaţiei de aur avea misiunea să refacă naţionala, iar Răzvan Raţ a intrat în planurile sale de reconstrucţie.

În ianuarie 2002, Generalul l-a convocat pe rapidist la selecţionata divizionară, pentru turneul „Vale do Tejo” din Portugalia, selecţionată din care au mai făcut parte, printre alţi, Lobonţ, Iencsi, Prodan, Miu, Gabi Popescu, Sânmărtean, Pancu, Claudiu Răducanu sau Cursaru. 

Şansa lui, mutarea lui Chivu în centrul defensivei

Chiar dacă România B a terminat turneul pe ultimul loc (1-2, cu Grecia, şi 3-6 la penalty-uri cu Norvegia), Răzvan Raţ l-a convins pe Iordănescu să-l promoveze la prima reprezentativă. Iar acest lucru s-a întâmplat foarte repede. Nea Puiu i-a oferit un debut de foc puştiului din Piatra Olt, amicalul contra campioanei mondiale şi europene en-titre, Franţa, meci disputat pe 13 februarie 2002, chiar pe „Stade de France”.

Simion și Șoșoacă sunt copiii lui Nicu și Marcel cu Iohannis
Recomandări
Simion și Șoșoacă sunt copiii lui Nicu și Marcel cu Iohannis

Răzvan Raţ a prin echipa printr-o conjuntură tehnico-tactică. Iordănescu a schimbat sistemul de joc folosit de Hagi şi a trecut de la formula cu patru fundaşi la cea cu cinci, dintre care trei fundaşi centrali. Astfel, Cristi Chivu, folosit fundaş stânga de circumstanţă la Euro 2000, a fost tras pe postul său de bază, cel de stoper, lăsând banda stângă în grija „pistonului” Raţ.

EUR2000-GER-ROM

Cristi Chivu, în duel cu germanul Sebastian Deisler, în meciul România – Germania 1-1, disputat la Euro 2000

Caseta meciului de debut 

Franţa – România 2-1 (2-0)

Amical, 13 februarie 2002
Stadion: Stade de France. Spectatori: 77.144. Arbitru: Dick van Egmond (Olanda)
Au marcat: Vieira (1), Petit (26) / I. Ganea (88)

Franţa: Rame – Thuram, Christanval, Desailly (c), Candela – Vieira (46 Boghosian), Petit (46 Makelele), Pires, Zidane (71 Carriere) – Dugarry (59 Wiltord), Thierry Henry (71 Trezeguet). Antrenor Roger Lemerre.

România: Lobonţ – Contra (86 Stoican), Rădoi, Gh. Popescu (c), Chivu, RAŢ (46 Şoavă) – Ghioane, D. Munteanu, Mutu (76 L. Roşu) – Ad. Ilie (46 I. Ganea), V. Moldovan (71 Pancu). Antrenor Anghel Iordănescu.

candelaTitularizare cu peripeţii

Anghel Iordănescu a ezitat mult până să-l titularizeze pe Răzvan Raţ contra Franţei. Fotbalistul le spusese părinţilor că nu joacă. „Cu câteva ore înainte de meci, m-a sunat Răzvan şi mi-a zis că nu joacă. ‘Tată, la şedinţa tehnică, Iordănescu a făcut echipa fără mine’. Eram dezamăgit. Cu o seară înaintea ştia că joacă. Când a început meciul eram prin grădină, mai făceam câteva ceva. Ştiam că nu joacă băiatul, nu eram aşa preocupat de meci. N-am văzut nici momentul intonării imnului. Când, deodată o aud pe nevastă-mea că mă strigă din casă: ‘Vino repede, că joacă Răzvan!’ Echipa era deja la poză. De emoţii, mi-au dat lacrimile. Răzvan s-a descurcat foarte bine în faţa unor superfotbalişti”, a povestit tatăl internaţionalului de 33 de ani.

855 de foști parlamentari primesc pensie specială. Câte dosare s-au aprobat în ultimul an EXCLUSIV
Recomandări
855 de foști parlamentari primesc pensie specială. Câte dosare s-au aprobat în ultimul an EXCLUSIV

Schimb de tricouri cu Candela

Răzvan Raţ a jucat doar prima repriză la meciul său de debut. A fost schimbat la pauză cu febleţea lui Anghel Iordănescu, Florin Şoavă. Cu toate astea, Raţ a rămas cu o amintire de la acel meci de referinţă pentru cariera lui. A făcut schimb de tricouri cu fundaşul stânga francez, Vincent Candela.

Exilat de Rednic la FCM Bacău

Cu câteva luni înainte să susţină primul meci la echipa naţională, lui Răzvan Raţ nici prin cap nu-i trecea una ca asta. În vara lui 2001 era la FCM Bacău, acolo unde fusese exilat de Mircea Rednic, care îi luase locul lui Mircea Lucescu la Rapid. „Răzvan, a trăit o mare dezamăgire atunci”, spune Ion Raţ. 

130 de meciuri a disputat echipa naţională a României din momentul debutului lui Răzvan Raţ. Fundaşul a lipsit de la 28 de jocuri, iar de două ori a fost rezervă neutilizată, la România – Danemarca 2-5 (2003) şi la România – Olanda 0-2 (2005) 

„Răzvan nu mai are cum să-l egaleze pe Dorinel Munteanu. Putea să aibă mai mult de o sută de selecţii, dar au fost meciuri în care selecţionerii au considerat că trebuie să joace alţii şi l-au ţinut rezervă sau nu l-au convocat. Ar fi bine să se oprească peste vreo doi ani, dar decizia îi aparţine. Mi-ar plăcea să-i organizez o festivitate specială la Slatina pentru a marca cele 100 de selecţii”, Ion Raţ – tatăl lui Răzvan Raţ

Sechelariu a vrut să-l înfieze

„Marea lui şansă s-a numit Dumitru Sechelariu. Dumnezeu să-l odihnească. L-a plăcut foarte mult pe Răzvan şi i-a dat posibilitatea să joace. Mereu îmi zicea: ‘Dă-mi-l mie, să fie copilul meu’. A fost singurul jucător căruia achitat prima de obiectiv, chiar dacă FCM Bacău a retrogradat în acel an. Şi Gheorghe Chivorchian l-a ajutat enorm pe Răzvan”, a continuat istorisirea tatăl tricolorului.

„Hizo striga la el şi când nu juca”

După o stagiune petrecută la FCM Bacău, Răzvan Raţ a revenit la Rapid. „Noul antrenor, Viorel Hizo, i-a cerut lui George Copos să-l readucă pe copil în Giuleşti”, a explicat Ion Raţ. Răzvan Raţ n-a fost însă menajat de Hizo. „Stătea numai cu gura pe el. La un meci, l-a schimbat pe Răzvan, prin minutul 67, dar el striga într-una: ‘Raţ, Raţ!’. Soţia, care era cu mine în tribună, n-a mai rezistat şi i-a strigat: ‘Mai lasă-l în pace, Viorele, că l-ai schimbat de mult!'”.

Secretul longevităţii: fără tutun şi alcool, dar mult somn

Secretul longevităţii lui Răzvan Raţ stă în viaţa extrasportivă foarte ordonată. „Nu a fumat şi nu a băut niciodată. Când venea acasă în vacanţele de iarnă, eu mergeam cu Matiz-ul, iar el alerga pe lângă maşină zeci de kilometri. Vara trecută am fost în concediu la Dubai şi alerga în fiecare zi câte 10 kilometri”, a dezvăluit părintele fundaşului stânga.  

Raţ este recunoscut şi printre tricolori ca un tip foarte conştiincios. „Înaintea meciului cu Franţa din 2010, stăteam de vorbă, la o cafenea de pe Champs-Elysees, cu Răzvan, Rădoi, Bilaşco şi Maftei. La un moment dat, l-am întrebat pe Rădoi cât crede că mai poate juca Răzvan. Mirel mi-a zis: „Răzvan are un comportament excelent. Când nu-l mai vedem pe lângă noi, ne dăm seama imediat că e ora 23:00 şi s-a dus la culcare”. 

„De mic a fost receptiv”

Ion Raţ crede că fiul său a fost făcut pentru fotbal. „Răzvan a fost, de mic, foarte receptiv. Mai receptiv decât fratele său, Ciprian. Era altfel decât ceilalţi copii, cărora pe o ureche le intra, iar pe cealaltă le ieşea”, a explicat părintele fotbalistului intrat în topul celor mai selecţionaţi tricolori.

În 1994, pe când Generaţia de aur scria istorie la World Cup USA, Răzvan Raţ şi-a luat inima-n dinţi şi a pornit în căutarea gloriei. Avea 13 ani. „Trebuia să-l duc la o selecţie la Rapid, echipa mea de suflet, dar când eram la serviciu, soţia l-a dus la Universitatea Craiova, la grupa 80-81, care era pregătită de Anghel Mităchescu. Din 162 de juniori au fost opriţi doar Răzvan şi regretatul portar Cristi Neamţu”, a mai povestit Ion Raţ.

rat copil

AMINTIRI DIN COPILĂRIE. Răzvan Raţ (cel mic) şi fratele său, Ciprian FOTO: arhivă personală

„Măi ţărane, dacă tu o să asculţi de mine, nu vei juca pe stadionul ăsta, ci pe unul mult mai mare. Iar dacă te vei ţine de treabă, într-o zi ţi se va cânta imnul ţării”, a intuit Mităchescu talentul care zăcea în Răzvan Raţ.

Cumpăna de la 14 ani

Puştiul plecat de la Piatra Olt stătea la cămin şi era elev la Şcoala nr. 2 din Bănie. Anturajul era să-l deturneze de la drumul pentru care plecase de acasă. Răzvan nu va uita toată viaţa ziua în care mama lui a venit la Craiova şi nu l-a găsit la şcoală. „A jucat tenis cu piciorul, cu băieţii, în curte”, i-a dat raportul paznicul, Victoriţei Raţ.

Nervoasă, femeia l-a căutat pe fiul său, hotărâtă să nu-l mai lase la fotbal pe cel care astăzi are 100 de selecţii la echipa naţională. „L-a dus în clasă şi pălmuit în faţa colegilor. Atunci i-a pus în vedere: ori fotbal, ori şcoală! Nu i-a căzut bine lui Răzvan, care n-a mai greşit de atunci şi şi-a văzut de treabă”. Episodul s-a petrecut în 1995, când Răzvan avea 14 ani.

Raţ părinţi frate

TABLOU DE FAMILIE. Răzvan Raţ (jos, primul din stânga), alături de părinţi şi de fratele său mai mare, Ciprian FOTO: arhivă personală

Tudorel Stoica l-a trimis la Steaua

În 1995, fostul internaţional Tudorel Stoica l-a remarcat pe puştiul Raţ la un turneu de sală, la Balş, şi l-a direcţionat spre Steaua. „Tudorel Stoica m-a trimis la Bujor Hălmăgeanu, care era şeful Centrului de copii şi juniori de la Steaua. Am stat două săptămâni cu chirie în Bucureşti, timp în care Răzvan s-a pregătit cu grupa lui Dumitriu IV. Mi-au zis că le place băiatul, că vor să rămână la Steaua, dar să-i plătim noi cazarea. Nu ne permiteam, eram CFR-ist”, a continuat tatăl internaţionalului.

La 15 ani juca în liga a doua, la 16 ani îi cânta imnul la juniori

După încercarea din Ghencea, Raţ a revenit la Universitatea Craiova. N-a mai stat mult în Bănie. După scurte peripluri pe la Constructorul Craiova şi la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”, Raţ avea să se transfere, în 1996, la Cetatea Târgu Neamţ, echipă care pentru care a jucat la 15 ani în Dizivia A, al doilea eşalon fotbalistic intern pe atunci, după Divizia Naţională.

„L-am remarcat la juniorii Craiovei pe când avea doar 15 ani. L-am luat cu mine la Târgu Neamţ, unde activam în acea perioadă. Din cauza problemelor financiare însă, clubul a ajuns în pragul falimentului, iar la finalul sezonului fiecare a plecat unde a văzut cu ochii. Răzvan Raţ avea să-şi continue cariera la Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin”, rememora antrenorul Silviu Stănescu, cel prin mâinile căruia au mai trecut, printre alţii, Victor Piţurcă şi Cristi Chivu. 

Din 1997 a început să cocheteze cu lotul naţional de juniori sub 16 ani, unde i-a avut ca antrenori pe Gheorghe Cristoloveanu şi Adrian Boingiu.

Cerut de Mircea Lucescu la Rapid

Anul 1998 îl aduce lui Răzvan Raţ în lumina reflectoarelor. În fotbalul mare. Acolo unde s-a zbătut să ajungă. Puştiul de la Piatra Olt i-a atras atenţia marelui antrenor Mircea Lucescu. „Îl vreau la Rapid!”, i-a transmis Il Luce lui George Copos. „Când am auzit am zis că-l las şi fără bani să joace la Rapid, echipă cu care ţin de când mă ştiu”, s-a bucurat tatăl lui Răzvan Raţ.

Carte de vizită

RĂZVAN DINCĂ RAŢ

Data naşterii: 26 mai 1981
Locul naşterii: Piatra Olt

Echipe la care a evoluat: Rapid Piatra Olt (1988-1994), Universitatea Craiova (1994), Constructorul Craiova (1995), Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”/Sporting Piteşti (1996-1998), Cetatea Târgu Neamţ (1996), Rapid (1998-2000, 2001-2003), FCM Bacău (2000-2001), Şahtior Doneţk (2003-2013), West Ham (2013-2014), Rayo Vallecano (2014), PAOK Salonic (2014-prezent).

Trofee câştigate:

Rapid (două campionate, Cupa României, de două ori Supercupa Românei)

Şahtior (a câştigat şapte campionate, de cinci ori Cupa Ucrainei, de patru ori Supercupa Ucrainei, Cupa UEFA)

Selecţii la loturile naţionale

România A: 100
România U21: 16 meciuri
România U18: 5 meciuri
România U16: 3 meciuri

Meciuri în cupele europene: 102 (în calcul este luată şi partida pentru Supercupa Europei, Şahtior – Barcelona din 2009)

Cele 100 de meciuri jucate de Răzvan Raţ pentru echipa naţională 

100. Finlanda – România 0-2, Helsinki, 14 octombrie 2014, preliminarii Euro 2016. Căpitan de echipă (selecţioner Victor Piţurcă)

99. România – Ungaria 1-1, Bucureşti  (Arena Naţională), 11 octombrie 2014, preliminarii Euro 2016 (selecţioner Victor Piţurcă)

98. Grecia – România 0-1, Pireu, 7 septembrie 2014, preliminarii Euro 2016 (selecţioner Victor Piţurcă)

97. Algeria – România 2-1, Geneva, 4 iunie 2014, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

96. România – Albania 1-0, Yverdon-Les-Bains, 31 mai 2014, amical. A marcat cel de-al doilea său gol (selecţioner Victor Piţurcă)

95. România – Grecia 1-1, Bucureşti  (Arena Naţională), 19 noiembrie 2013, retur-baraj CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

94. Grecia – România 3-1, Pireu, 15 noiembrie 2013, tur-baraj CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

93. România – Estonia 2-0, Bucureşti  (Arena Naţională), 15 octombrie, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

92. România – Turcia 0-2, Bucureşti  (Arena Naţională), 10 septembrie 2013, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

91. România – Ungaria 3-0, Bucureşti  (Arena Naţională), 6 septembrie 2013, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

90. România – Trinidad Togago 4-0, Bucureşti  (Arena Naţională), 4 iunie 2013, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

89. Olanda – România 4-0, Amsterdam, 26 martie 2013, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

88. România – Argentina 0-0, Bucureşti  (Arena Naţională), 5 martie 2014, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

87. România – Australia 3-2, Malaga, 6 februarie 2013, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

86. România – Olanda 1-4, Bucureşti (Arena Naţională), 16 octombrie, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

85. Turcia – România 0-1, Istanbul, 12 octombrie, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

84. România -Andorra 4-0, Bucureşti (Arena Naţională), 16 octombrie, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

83. Estonia – România 0-2, Tallin, 7 septembrie 2012, preliminarii CM 2014 (selecţioner Victor Piţurcă)

82. Slovenia – România 4-3, Ljublijana, 15 august, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

81. Austria – România 0-0, Innsbruck, 5 iunie 2012, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

80. Elveţia – România 0-1, Lucerna, 30 mai 2012, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

79. Belgia – România 2-1, Liege, 11 noiembrie 2011, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

78. România – Belarus 2-2, Bucureşti (Arena Naţională), 6 septembrie 2011, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Victor Piţurcă)

77. România – Franţa 0-0, Bucureşti (Arena Naţională), 6 septembrie 2011, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Victor Piţurcă)

76. Luxemburg – România 0-2, Luxemburg, 2 septembrie 2011, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Victor Piţurcă)

75. România – Bosnia 3-0, Bucureşti (Rapid), 3 iunie 2011, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Răzvan Lucescu)

74. România – Luxemburg 3-1, Piatra Neamţ, 29 martie 2011, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Răzvan Lucescu)

73. Bosnia – România 2-1, Zenica, 26 martie 2011, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Răzvan Lucescu)

72. Cipru – România 1-1 (5-4, la penalty-uri), Paralimni, 9 februarie 2011, amical, turneu internaţional (selecţioner Răzvan Lucescu)

71. România – Ucraina 2-2 (2-4, la penalty-uri), Paralimni (Cipru), 8 februarie 2011, amical, turneu internaţional (selecţioner Răzvan Lucescu)

70. România – Italia 1-1, Klagenfurt, 17 noiembrie 2010, amical  (selecţioner Răzvan Lucescu)

69. Franţa – România 2-0, Paris, 9 octombrie 2010, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Răzvan Lucescu)

68. Belarus – România 0-0, Minsk, 7 septembrie 2010, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Răzvan Lucescu)

67. România – Albania 1-1, Piatra Neamţ, 3 septembrie 2010, preliminarii Euro 2012 (selecţioner Răzvan Lucescu)

66. Turcia – România 2-0, Istanbul, 11 august 2010, amical  (selecţioner Răzvan Lucescu)

65. România – Honduras 3-0, Sankt Veit an der Glan (Austria), 5 iunie 2010, amical  (selecţioner Răzvan Lucescu)

64. România – Macedonia 0-1, Villach (Austria), 2 iunie 2010, amical (selecţioner Răzvan Lucescu)

63. Ucraina – România 3-2, Lvov, 29 mai 2010, amical (selecţioner Răzvan Lucescu)

62. Polonia – România 0-1, Varşovia, 14 noiembrie, amical (selecţioner Răzvan Lucescu)

61. România – Feroe 3-1, Piatra Neamţ, 14 octombrie 2009, preliminarii CM 2010 (selecţioner Răzvan Lucescu)

60. Serbia – România 5-0, Belgrad, 10 octombrie 2009, preliminarii CM 2010 (selecţioner Răzvan Lucescu)

59. România – Austria 1-1, Bucureşti (Steaua), 9 septembrie 2009, preliminarii CM 2010 (selecţioner Răzvan Lucescu)

58. Franţa – România 1-1, Paris, 5 septembrie 2009, preliminarii CM 2010 (selecţioner Răzvan Lucescu)

57. Lituania – România 0-1, Marijampole, 6 iunie 2009, preliminarii CM 2010 (selecţioner Răzvan Lucescu)

56. Austria – România 2-1, Klagenfurt, 1 aprilie 2009, preliminarii CM 2010 (selecţioner Victor Piţurcă)

55. România – Serbia 2-3, Constanţa, 28 martie 2009, preliminarii CM 2010 (selecţioner Victor Piţurcă)

54. România – Croaţia 1-2, Bucureşti (Steaua), 11 februarie 2009, amical(selecţioner Victor Piţurcă)

53. România – Georgia 2-1, Bucureşti (Dinamo), 19 noiembrie 2008, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

52. România – Franţa 2-2, Constanţa, 11 octobrie 2008, preliminarii CM 2010 (selecţioner Victor Piţurcă)

51. România – Olanda 0-2, Berna, 17 iunie 2008, Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

50. România – Italia 1-1, Zurich, 13 iunie 2008, Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă) 

49. România – Franţa 0-0, Zurich, 9 iunie 2008, Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

48. România – Muntenegru 4-0, Bucureşti (Steaua), 31 mai 2008, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

47. România – Rusia 3-0, Bucureşti (Steaua), 26 martie 2008, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

46. România – Albania 6-1, Bucureşti (Naţional), 21 noiembrie 2007, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

45. Bulgaria – România 1-0, Sofia, 17 noiembrie 2007, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

44. Luxemburg – România 0-2, Luxemburg, 17 octombrie 2007, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

43. România – Olanda 1-0, Constanţa, 13 octombrie 2007, preliminarii Euro 2007 (selecţioner Victor Piţurcă)

42. Germania – România 3-1, Koln, 12 septembrie 2007, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

41. Belarus – România 1-3, Minsk, 8 septembrie 2007, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

40. România – Turcia 2-0, Bucureşti (Naţional), 22 august 2007, amical

39. România – Slovenia 2-0, Timişoara, 6 iunie 2007, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

38. Slovenia – România 1-2, Celje, 2 iunie 2007, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

37. Olanda – România 0-0, Rotterdam, 24 martie 2007, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

36. Spania – România 0-1, Cadiz, 15 noiembrie 2006, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

35. România – Belarus 3-1, Bucureşti (Steaua), 7 octombrie 2006, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

34. Albania – România 0-2, Tirana, 6 septembrie 2006, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

33. România – Bulgaria 2-2, Constanţa, 2 septembrie 2006, preliminarii Euro 2008 (selecţioner Victor Piţurcă)

32. România – Cipru 2-0, Constanţa, 16 august 2006, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

31. România – Slovenia 2-0, Larnaca, 1 martie 2006, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

30. România -Armenia 2-0, Nicosia, 28 februarie 2006, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

29. România – Nigeria 3-0, Bucureşti (Steaua), 16 noiembrie 2005, amical. Căpitan de echipă în premieră (selecţioner Victor Piţurcă)

28. România – Coasta de Fildeş 1-2, Le Mans, 12 noiembrie 2005, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

27. Finlanda – România 0-1, Helsinki, 8 octombrie 2005, preliminarii CM 2006 (selecţioner Victor Piţurcă)

26. România – Cehia 2-0, Constanţa, 3 septembrie 2005, preliminarii CM 2006 (selecţioner Victor Piţurcă)

25. România – Andorra 2-0, Constanţa, 17 august 2005, preliminarii CM 2006 (selecţioner Victor Piţurcă)

24. România – Armenia 3-0, Constanţa, 8 iunie 2005, preliminarii CM 2006 (selecţioner Victor Piţurcă)

23. Macedonia – România 1-2, Skopje, 30 martie 2005, preliminarii CM 2006 (selecţioner Victor Piţurcă)

22. România -Slovacia 2-2, Larnaca, 9 februarie 2005, amical (selecţioner Victor Piţurcă)

21. Cehia – România 1-0, Praga, 9 octombrie 2004, preliminarii CM 2006 (selecţioner Anghel Iordănescu)

20. Andorra – România 1-5, Andorra La Vella, 8 septembrie 2004, preliminarii CM 2006 (selecţioner Anghel Iordănescu)

19. România – Macedonia 2-1, Craiova, 4 septembrie 2004, preliminarii CM 2006 (selecţioner Anghel Iordănescu)

18. România – Finlanda 2-1, Bucureşti (Rapid), 18 august 2004, preliminarii CM 2006 (selecţioner Anghel Iordănescu)

17. România – Germania 5-1, Bucureşti (Rapid), 28 aprilie 2004. A marcat primul său gol (selecţioner Anghel Iordănescu)

16. Scoţia – România 1-2, Glasgow, 31 martie 2004, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

15. România – Georgia 3-0, Larnaca, 18 februarie 2004, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

14. Italia – România 1-0, Ancona, 16 noiembrie 2003, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

13. România – Japonia 1-1, Bucureşti (Dinamo), 11 octombrie 2003, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

12. Danemarca – România 2-2, Copenhaga, 10 septembrie 2003, preliminarii Euro 2004 (selecţioner Anghel Iordănescu)

11. România – Luxemburg 4-0, Ploieşti, 6 septembrie 2003, preliminarii Euro 2004 (selecţioner Anghel Iordănescu)

10. Ucraina – România 0-2, Doneţk, 20 august 2003, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

9. Norvegia – România 1-1, Oslo, 11 iunie, preliminarii Euro 2004 (selecţioner Anghel Iordănescu)

8. România – Bosnia 2-0, Craiova, 7 iunie 2003, preliminarii Euro 2004 (selecţioner Anghel Iordănescu)

7. Lituania – România 0-1, Kaunas, 30 aprilie 2003, amical  (selecţioner Anghel Iordănescu)

6. România – Slovacia 2-1, Larnaca, 15 februarie 2003, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

5. România – Croaţia 0-1, Timişoara, 20 noiembrie 2002, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

4. Luxemburg – România 0-7, Luxemburg, 16 octombrie 2002, preliminarii Euro 2004 (selecţioner Anghel Iordănescu)

3. România – Norvegia 0-1, Bucureşti (Steaua), 12 octombrie 2002, preliminarii Euro 2004 (selecţioner Anghel Iordănescu)

2. România – Ucraina 4-1, Constanţa, 27 martie, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

1. Franţa – România 2-1, Paris, 13 februarie 2002, amical (selecţioner Anghel Iordănescu)

 

 

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Reacția SUA după ce Vladimir Putin a schimbat doctrina nucleară a Rusiei. Anunțul făcut de Casa Albă
Știrileprotv.ro
Reacția SUA după ce Vladimir Putin a schimbat doctrina nucleară a Rusiei. Anunțul făcut de Casa Albă
Gestul făcut de Igor Cuciuc la o numai o zi de la înmormântarea fiicei de 17 ani. A postat un videoclip sfâșietor: „O așteptăm acasă pe Andreea...”
Viva.ro
Gestul făcut de Igor Cuciuc la o numai o zi de la înmormântarea fiicei de 17 ani. A postat un videoclip sfâșietor: „O așteptăm acasă pe Andreea...”
Cum arăta Gabriela Lucuțar în tinerețe, cu părul lung, și care era profesia ei de bază. Imagini rare cu “Regina Întunericului”, din albumul de familie
Libertateapentrufemei.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar în tinerețe, cu părul lung, și care era profesia ei de bază. Imagini rare cu “Regina Întunericului”, din albumul de familie
Patru zodii intră sub protecție divină până la 1 decembrie. Împăcări, oportunități, dar și surprize mari pentru ele
FANATIK.RO
Patru zodii intră sub protecție divină până la 1 decembrie. Împăcări, oportunități, dar și surprize mari pentru ele
„Hei, prieteni UEFA, tot stadionul strigă asta!” » Albanezii au ieșit la atac, după scandarea despre Kosovo care s-a auzit la meciul Serbiei
GSP.RO
„Hei, prieteni UEFA, tot stadionul strigă asta!” » Albanezii au ieșit la atac, după scandarea despre Kosovo care s-a auzit la meciul Serbiei
Andreea Marin, imagine EMOȚIONANTĂ alături de Radu Ștefan Bănică. Ce anunț a făcut fosta soție a lui Ștefan Bănică: „O surpriză…” FOTO
Elle.ro
Andreea Marin, imagine EMOȚIONANTĂ alături de Radu Ștefan Bănică. Ce anunț a făcut fosta soție a lui Ștefan Bănică: „O surpriză…” FOTO
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Cum să-ți planifici o vacanță perfectă cu buget mic
Financiarul.ro
Cum să-ți planifici o vacanță perfectă cu buget mic
Strategia simplă prin care putem ține cheltuielile sub control pentru a economisi mai mult
Observatornews.ro
Strategia simplă prin care putem ține cheltuielile sub control pentru a economisi mai mult
Horoscop 20 noiembrie 2024. Scorpionilor le place să iasă în evidență, nu lasă pe altcineva să strălucească și să ocupe un loc pe care-l doresc ei
HOROSCOP
Horoscop 20 noiembrie 2024. Scorpionilor le place să iasă în evidență, nu lasă pe altcineva să strălucească și să ocupe un loc pe care-l doresc ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI