Mircea Rednic le-a înmânat acţionarilor, înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, o listă cu trei jucători, Cosmin Contra, Cristian Panin şi Laszlo Sepsi, sarcina şefilor dinamovişti fiind să înregimenteze unul dintre ei.

Înainte de startul pregătirii, între Rednic şi finanţatori s-a făcut un pact verbal: “Pleacă vreun jucător, aducem altul în locul lui”. După ce Julio Cesar a semnat cu Gaziantep, a fost rezolv a t ă reven i – rea lui Moţi. Acum, Blay nu vrea să îşi prelungească înţelegerea cu Dinamo, contractul său expirând în vară, şi riscă să joace în retur la Dinamo II. “Puriul” profită de situaţie şi cere cu insistenţă un fundaş lateral, dar nici el nu se poate hotărî ce bandă trebuie acoperită. Pe dreapta, Blay nu poate fi înlocuit decât cu Homei. Pe stânga “câinii” nu stau mai bine. Pulhac, accidentat, revine la sfârşitul lunii viitoare, postul său urmând să fie ocupat de Izvoranu. Pentru a acoperi găurile, tehnicianul “câinilor” a întocmit o listă pe care i-a dat-o lui Cristi Borcea, înainte de plecarea în stagiul de pregătire din Antalya.

Candidaţii sunt Contra, Sepsi şi Panin

“Puriul” s-ar mulţumi cu oricare dintre cei trei jucători ceruţi: Cosmin Contra (33 de ani, Getafe), Cristian Panin (30 de ani, CFR Cluj) sau Laszlo Sepsi (22 de ani, împrumutat de Benfica la Santander). După ce au studiat situaţia celor trei, acţionarii din “Groapă” au ajuns la concluzia că cel mai puţin costisitor transfer ar fi cel al lui “Guriţă”, înţelegerea acestuia cu Getafe expirând în vară. Negocierile au fost demarate, singura problemă fiind pretenţiile materiale ale internaţionalului: 500.000 de euro la semnătură şi 700.000 salariu pentru două sezoane. La această sumă, “câinii” trebuie să mai achite şi 150.000 de euro către Getafe.

“O să mai aducem un fundaş. Nu vă pot spune numele, momentan. Pot să vă spun doar că este un jucător român, vedeţi că asta este strategia noastră la Dinamo, să aducem cât mai mulţi români”, a declarat Rednic pentru Libertatea.

Şefii vor să-l vândă pe Bogdan Lobonţ

Lui Bogdan Lobonţ (foto), portarul de 31 de ani al lui Dinamo, i se caută de zor echipă, însă cel poreclit “Pisica” nu mai pare interesat să plece, dorind să joace cu alb-roşiii în Ligă. În aceste condiţii, dacă nu vor găsi o ofertă avantajoasă pentru jucător, acţionarii sunt dispuşi să îi dea drumul lui Dolha (29 de ani). Luni, 2 februarie, se încheie perioada de transferuri, fiind ultima zi în care Lobonţ mai poate prinde un contract în Occident. Lobonţ le-a transmis şefilor că nu îşi doreşte să meargă în spaţiul ex-sovietic.

Bornescu vine în «Groapă»!

Acţionarii din Ştefan cel Mare au demarat ieri negocierile pentru transferul lui Mircea Bornescu, portarul Universităţii Craiova. Patronul oltenilor, Adrian Mititelu, este dispus să renunţe la fotbalistul de 28 de ani pentru aproximativ un milion de euro, dar Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director al lui Dinamo, speră să îl convingă pe Mititelu să accepte o ofertă de maximum 600.000 de euro. Argumentele lui Badea sunt criza financiară şi faptul că “Ştiinţa!” are trei portari în lotul actual: Bornescu, Merlier şi Lung jr.

Urmărește-ne pe Google News