Proaspata semifinalista a Cupei UEFA a demarat un proiect similar scolii de fotbal de la Ajax. Construirea unei baze de cantonament la Pipera, aducerea unor juniori de valoare atat din tara cat si din strainatate, participarea la turnee internationale si schimburi de experienta cu cluburi puternice din Olanda, Franta sau Anglia sunt doar o parte din obiectivele Stelei la acest nivel.

Directorul sportiv al Stelei, Leonard Strizu, e cel care a inceput “revolutia” in pepinera “ros-albastrilor”. In vara anului trecut, Strizu a hotarat sa faca o “curatenie totala”. “De la un numar de 600 de copii am ajuns in acest moment la doar 200, din cauza unei baze  de selectie foarte prost facute. Urmeaza ca si din acesti 200 de juniori sa mai triem, pentru a ramane doar cei care promit cu adevarat”, a afirmat directorul sportiv.

O data cu inceperea acestui proiect, Leo Strizu a decis sa elimine definitiv “sistemul spagilor”. “Din cauza „atentiilor” sufera fotbalul romanesc la acest nivel. Am fost nevoit sa „repar” ceea ce au „stricat” altii. Astfel, in ceea ce priveste antrenorii de la grupe, am preferat ca cei care nu isi dadeau interesul sa ramana doar cautatori de talente si sa ii inlocuim cu altii, care vor intr-adevar sa lucreze”, a completat oficialul.

In acest moment, in curtea campioanei sunt noua grupe de copii nascuti intre 1990 si 1998, plus cei nascuti in 1988 si 1989, care evolueaza in Divizia C pentru echipa a doua a clubului, Steaua II. Alaturi de tehnicieni, copiii dispun de preparatori fizici, asistent medical, dar si de un antrenor care se ocupa doar cu portarii.

S-au facut investitii de 170.000 de euro

Primii pasi catre proiectul final au fost deja facuti. Cu sprijinul unei investitii de 170.000 de euro suportate de Gigi Becali, centrul dispune de o sala de forta si vestiare noi, aflate in incinta bazei din Ghencea. De asemenea, s-au demarat lucrarile si pentru amenajarea unui numar de cinci terenuri de iarba si unul artificial.

Si fotbal, si scoala, ca la Ajax

Steaua are in acest moment nu mai putin de doisprezece juniori la echipele nationale. Una din conditiile esentiale impuse pentru cei care fac fotbal de performanta in curtea campioanei este ca scoala sa nu fie neglijata nici un moment. “Cartea si fotbalul trebuie sa fie cei mai buni prieteni. Una fara celalalt nu exista”, este de parere Strizu, care spera ca, usor-usor, echipa mare sa poata apela la pepiniera. “Un lucru este foarte clar. Jucatorii care nu vor avea perspective nu vor fi tinuti nici macar la „satelit”. Noi avem nevoie de fotbalisti care sa fie formati cu un scop precis: acela de a evolua in Divizia A”, a mai spus directorul sportiv.

Probleme cu Chimia Brazi

Evenimente incredibile inainte de derby-ul Seriei a 4-a a Diviziei C, Steaua II – Chimia Brazi. Autocarul cu care ploiestenii se deplasau la stadion a facut pana la Baneasa, la intrarea in Bucuresti. Jucatorii s-au dezechipat in masina si au plecat cu taxiurile la stadion, insa au ajuns cu 20 de minute dupa ora oficiala de incepere a jocului. Arbitrul a dat drumul, insa, la joc si oaspetii, lider autoritar al seriei dupa 16 runde, au batut cu 2-1. “Ros-albastrii” au facut, totusi, contestatia. In fine, Suditu (Chimia Brazi) s-a accidentat grav, iesind repede de pe teren cu cateva coaste si plamanul perforat. El a fost transportat de urgenta la spital.

 
 

Urmărește-ne pe Google News