Fostul crainic radio postează pe pagina lui amintiri, instantanee din curtea casei, precum și comentarii referitoare la criza declanșată de pandemia de coronavirus.

”Stau în casă ca toată lumea. Locuiesc la curte, în cartierul Obor. Postez pe Facebook și vorbesc la telefon cu foști colegi de breaslă. Zilele astea am vorbit și cu Mircea Lucescu. Avem o relație foarte bună. Mai țin legătura și cu fostul gazetar Stelian Trandafirescu, de la Gazeta Sporturilor, care are 93 de ani”, a explicat Ion Ghițulescu pentru Libertatea.

Microbiștii i-au pus lui Ion Ghițulescu ștampila de dinamovist, comentariul său de la victoria memorabilă reușită de Dinamo împotriva deținătoarei CCE, Hamburger SV, scor 3-0, în 1983, a rămas în arhiva de aur a fotbalului românesc.

Prietenia cu Mircea Lucescu a făcut să par dinamovist, dar nu am fost dinamovist. Am comentat și multe meciuri ale Corvinului, când el a plecat la Hunedoara. Soțiile noastre au fost colege de serviciu și, de aici, s-a dezvoltat și între noi o relație mai strânsă”

Ion Ghițulescu:

În 2013, cu ocazia lansări cărții ”Ion Ghiţulescu, omul de la microfonul radio”, scrisă de Corneliu Filip, Mircea Lucescu i-a făcut amicului său următorul portret:

”Pentru cei mai mulţi dintre noi, adică mai multe generaţii de ascultători, pe parcursul a peste jumătate de veac, numele lui Ion Ghiţulescu a fost şi rămâne ”vocea de la microfon”.

De la microfonul Radioului Bucureşti, cu care eram obişnuiţi trezindu-ne în fiecare dimineaţă (…) Pentru microbişti, vocea lui Ion Ghiţulescu cred că răsună şi acum în amintirile lor dragi.

Rememorează acele momente de entuziasm, cu adrenalină, de exclamaţii şi gesturi spontane, adesea zgomotoase, ca răspuns la veştile aduse de pe stadioane, săli de sport, piste de atletism unde participau sportivii noştri. Prin vocea sa, trăiam deopotrivă amarul ratărilor, dar în special beatitudinea reuşitelor, a victoriei”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News