După ce fuseseră decoraţi cu o zi înainte de preşedintele Traian Băsescu, cei 47 de handbalişti au primit Trofeul “Campioni de Legendă”, în urma unei ceremonii care a durat puţin peste două ore şi la care au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, premierul Emil Boc şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Ecaterina Andronescu.



Aflată la a noua ediţie, iniţiativa Fundaţiei Campionilor a dorit să aducă un omagiu rezultatelor fabuloase ale generaţiilor de handbalişti, masculine şi feminine, de acum trei şi patru decenii. Ajunşi la o vârstă venerabilă, sportivii, care odinioară băgau spaima în adversari, au aşteptat acum emoţionaţi să-şi ridice trofeele, în timp ce rememorau împreună cu foştii cţchipieri evenimentele ai căror protagonişti au fost.

Au fost prezente şi loturile naţionale

Printre spectatorii prezenţi la eveniment, în jurul a 500 de persoane, s-au numărat loturile naţionale de seniori, masculin şi feminin, cele de tineret, dar şi numeroşi tineri de la cluburile sportive din Capitală, care au vrut să-i vadă pe idolii despre care auziseră doar în poveştile părinţilor.

Numeroşi premiaţi ai ediţiilor trecute, printre care Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Doina Melinte, Maria Olaru, Lavinia Miloşovici, Viorica Susanu sau Veronica Cochelea, împreună cu amfitrionii Mariana Bitang şi Octavian Bellu, au ajutat la împărţirea trofeelor.

fotografii: Simona Ghiţă

Urmărește-ne pe Google News