Georgianul Turaşvili, primul naturalizat

La ediţia din 2012 a IRB Nations Cup, în echipa României a debutat Otar Turaşvili. Născut în Georgia, acesta a devenit primul rugbist naturalizat de la noi. Talonerul de la RCM Timişoara s-a accidentat mai apoi, din acest motiv el părăsind pentru o vreme grupul de jucători de la naţională.
Un alt jucător despre care s-a spus că ar putea fi naturalizat este neozeelandezul Michael Wiringi, uvertura echipei din Baia Mare. Cel mai cunoscut rugbist de culoare cu origini româneşti este Steve Malonga. Vicecampion mondial la juniori cu Franţa, în 2004, el joacă acum la Agen.

Nadia, Brânză şi Ţiriac au fost în tribună

Finala IRB Nations Cup a atras circa 3.000 de spectatori la stadionul Arcul de Triumf. Iar dacă imnul României a fost intonat de soprana Felicia Filip, în tribună s-au aflat numeroase alte personalităţi ale sportului şi nu numai.
Printre cei care au urmărit meciul cu Emerging Italy au fost Nadia Comăneci, multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică, Ion Ţiriac, om de afaceri şi fost jucător de Cupa Davis, Octavian Morariu, preşedintele COSR, Ana Maria Brânză, vicecampioană olimpică la spadă, şi George Boroi, comandantul CSA Steaua.

Urmărește-ne pe Google News