Lahm spune că evenimentele sportive majore au o valoare și sunt mai importante într-o lume în continuă schimbare decât au fost vreodată. Iar în acest context subliniază participarea primei noastre reprezentative la turneul continental din Germania.

„Nu ți-ai putea dori oaspeți mai buni decât românii. Mai întâi și-au făcut ordine în vestiar, apoi au lăsat acolo o scrisoare”, remarcă Lahm, care reproduce și o parte din textul scrisorii: „Părăsim Germania cu sentimentul că am dat totul pentru România și suntem recunoscători pentru tot ce am trăit aici. Suntem foarte fericiți că Germania a fost scena. Fiecare joc, fiecare emoție, fiecare experiență ne-a unit și ne-a făcut să simțim magia fotbalului. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european”. Ea a fost lăsată în vestiar după eliminarea din optimi în fața Olandei, pe 2 iulie.

Lahm spune că e momentul unei analize, aproape de finalul turneului german și subliniază că e complet de acord cu românii: „Înainte de a merge acasă, s-au gândit de ce au fost aici. Sunt exact argumentele pentru care toți suntem aici: să fim împreună, să celebrăm, să ne deconectăm, să dăm tot ce avem mai bun pentru a fi aici. Nimic mai mult și nimic mai puțin”.

Oficialul german scrie, de asemenea, despre România: „Țările care nu au cele mai bune condiții au putut să se prezinte și să se afirme, pentru că au format o comuniune cu fanii lor. România a supraviețuit fazei grupelor pentru prima dată de la cea mai bună perioadă a ei, cu unicul Gheorghe Hagi, în urmă cu mai bine de două decenii”.

„Comunități uriașe din toate cele 24 de țări participante și-au sărbătorit echipele exuberant în Germania, defilând fericite și îmbrăcate prin centrele orașelor. România a jucat de două ori în orașul meu natal, München, iar atmosfera a fost gigantică”, a mai subliniat fostul internațional german, în vârstă de 40 de ani.

Urmărește-ne pe Google News