Valoarea se exprimă cel mai fidel prin locurile ocupate în clasamentul mondial (WTA) de către sportivele care au luat parte la ultima convocare.

Dacă ar fi după matematică, fără să ținem cont de factorul uman, de avantajul terenului propriu și de tradiție, România ar trebui să primească de pe acum trofeul, atât de mare este distanța, în cifre, față de celelalte trei competitoare.

România se plasează într-o poziție mai mult decât favorabilă, înainte de semifinala cu Franța, iar declarațiile jucătoarelor tricolore, în frunte cu liderul Simona Halep, privind speranțele la victoria finală sunt complet justificate.

29,5, față de 154,75

În afara României, doar Belarus, care înfruntă Australia în cea de-a doua semifinală, mai are toate jucătoarele clasate în prima sută mondială, fie că este vorba despre simplu, fie de dublu. La simplu, doar România prezintă două concurente din Top 30.

Făcând media aritmetică a locurilor ocupate de primele două rachete plus fetele care ar urma să intre la dublu (au fost luate în seamă sportivele convocate pentru sferturile de finală) rezultă cifre ideale în dreptul României.

Echipa noastră are un coeficient strălucit, 29,5, iar Franța – trasă mult în jos de cea de-a doua jucătoare de dublu, Pauline Parmentier -, are 154,75.

Ce nu spun cifrele

Luați tot acest calcul ca pe un joc și nimic mai mult. Cifrele pot fi de multe ori înșelătoare și nu indică întotdeauna, cu onestitate, forma de moment a jucătoarelor de tenis.

În plus, pot exista situații neprevăzute, în care o sportivă decide să joace și la simplu, dar și la dublu (cazul Caroline Garcia, care n-are clasament la dublu, dar s-a „sudat”, în timp, cu Kristina Mladenovic).

Răspunsul îl va da tot terenul de joc, și nu aritmetica simplă. Semifinalele sunt programate pe 20-21 aprilie, iar finala, care va fi disputată de România în deplasare, va avea loc pe 9-10 noiembrie.

România – 29,5
Simplu
Simona Halep (3 WTA la simplu)
Mihaela Buzărnescu (29 WTA la simplu)
Dublu
Irina Begu (35 WTA la dublu)
Monica Niculescu (51 WTA la dublu)

Franța – 154,75
Simplu
Caroline Garcia (19 WTA)
Alize Cornet (51 WTA)
Dublu
Kristina Mladenovic (3 WTA)
Pauline Parmentier (546 WTA)

Belarus – 44
Simplu
Aryna Sabalenka (9 WTA)
Aliaksandra Sasnovich (33 WTA)
Dublu
Lidziya Marozava (41 WTA)
Vera Lapko (93 WTA)

Australia – 171,5
Simplu
Ashleigh Barty (13 WTA)
Daria Gavrilova (47 WTA)
Dublu
Priscilla Hon (125 WTA)
Kimberly Birrell (501 WTA)

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News