În perioada 26-29 iunie, Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” din Baia Mare a găzduit Campionatul European de Culturism, Fitness şi Bodyfitness (categoriile juniori, juniore şi Masters). România şi-a respectat statutul de favorită şi a ocupat prima poziţie în clasamentul general.

Ţara noastră a câştigat competiţia pe echipe, cu 152 de puncte acumulate, fiind urmată în clasament de Cehia (106 p) şi Rusia (89 p). Irina Munteanu (foto dreapta), cea mai titrată sportivă din concurs, de două ori campioană mondială la culturism, nu a avut probleme speciale în a-şi adjudeca victoria la categoria Masters.

La Baia Mare, ea a învins-o în toate cele trei runde pe rusoaica Ekaterina Sinitsyna, medaliată cu bronz la Campionatul European de anul trecut de la Skopje. Băimăreanca Laura Cupşa (foto stânga) s-a impus în proba de fitness junioare atât la categoria sub 163 cm, cât şi la categoria Overall, înbunătăţindu-şi performanţa de anul trecut (locul 4).

În întrecerea de fitness juniori, categoria Open, Liana Pall, mai mică în dimensiuni, dar mai bine definită decât adversarele ei, s-a impus, fiind urmată pe podium de alte două românce, Alina Duţă şi Diana Vrabie. Ionuţ Man s-a impus categoric în proba de fitness juniori, fiind urmat pe poziţia a treia a podiumului de un compatriotul Christian Costescu.

Eugen Kantor (culturism, Masters, peste 60 ani), Vasile Crăciun (Culturism, Masters, 40-49 ani, categoria uşoară), Tanita Zetea (bodyfitness, categoria uşoară) şi Judit Palecian (culturism, masters, categoria Open) au completat zestrea de medalii a delegaţiei României.

Spectacol total la Baia Mare

Pe lângă probele propriu-zise, spectatorii au mai putut participa la demonstraţii de fitness, culturism, skandenberg sau taekwondo. Printre invitaţii de lux s-au numărat Rafael Santonja, preşedinte atât al Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness, cât şi a forului similar european, Pawel Fillebon, vicepreşedintele al Federaţiei Europene de Culturism şi Fitness, şi membri ai Biroului Executiv, care s-au declarat satisfăcuţi de modul în care a fost organizată competiţia.

Sportivii români medaliaţi:

Fitness junioare până în 163 cm înălţime:
1. LAURA CUPŞA (ROMÂNIA)
2. Renata Meri (Ungaria)
3. Tatiana Smirnova (Rusia)

Fitness juniorare categoria Overall
1. LAURA CUPŞA (ROMÂNIA)
2. Zaneta Balsewicz (Polonia)

Fitness juniori categoria open:
1. IONUȚ MAN (ROMÂNIA) – foto dreapta
2. Tomas Pichnarcik (Slovacia)
3. CHRISTIAN COSTESCU (ROMÂNIA)

Bodyfitness junioare până în 163 cm înălţime:
1. Jana Kolbaska (Slovacia)
2. TANITA ZETEA (ROMÂNIA)
3. Anna Zubrilina (Rusia)

Culturism junioare categoria open:
1. LIANA PALL (ROMÂNIA)
2. ALINA DUŞĂ (ROMÂNIA)
3. DIANA VRABIE (ROMÂNIA)

Culturism Masters femei categoria Open:
1. IRINA MUNTEANU (ROMÂNIA)
2. Ekaterina Sinitsyna (Rusia)
3. JUDIT PALECIAN (ROMÂNIA)

Culturism Masters bărbaţi 40-49 ani, pănă la 70 kg:
1. Carlo Capucci (Italia)
2. Henryk Hryszkiewicz (Polonia)
3. VASILE CRĂCIUN (ROMÂNIA)

Culturism Masters bărbaţi peste 60 ani categoria Open:
1. Vladimir Uljanov (Lituania)
2. Adolf Hopf (germania)
3. EUGEN KANTOR (ROMÂNIA)

Clasament general
1. ROMÂNIA 152 puncte
2. Cehia 106 p
3. Rusia 89 p

Urmărește-ne pe Google News