Echipa antrenată de Aihan Omer a început bine partida, spre deosebire de partida tur, și a condus cu 3-1 (min. 5) și 4-2 (8), iar apoi diferența a crescut la patru goluri, 7-3 (13). În min. 23, scorul era de doar 11-10 pentru România, dar tricolorii au dominat finalul de repriză și la pauză scorul era de 17-10.

Naționala noastră și-a păstrat diferența în partea secundă, iar în ultimele minute și-a mărit avansul pe tabelă, de la 27-20 (55) la 32-20 (59), scorul final fiind de 32-21 pentru România.

Fostul mare portar român Alexandru Buligan face parte din staff-ul tehnic al echipei israeliene, condus de suedezul Per Carlen.

Tragerea la sorți a grupelor preliminare va avea loc pe 14 aprilie, la Dubrovnik (Croația). Vor șapte grupe a câte patur echipe, iar primele două formații, precum și cea mai bună echipă de pe locul al treilea se vor califica la turneul final, programat în Croația, în perioada 12-28 ianuarie 2018.

România: Mihai Popescu, Ionuț Irimuș – Ionuț Ramba (4 goluri), Andrei Mihalcea (4), Valentin Ghionea (3), Marius Sadoveac (3), Cristian Fenici (1), Mihai Rohozneanu, Marius Novanc (1), Alexandru Csepreghi (4), Dragoș Oprea (4), Ionuț Georgescu (3), Dan Savenco, Ciprian Șandru (2), Nicușor Negru (1), Florin Dospinescu (2).
–––-

”Tricolorii” lui Aihan Omer conduc confortabil la pauză, 17-10.

România conduce cu 9-6, în minutul 19.

––-

Naţionala masculină de handbal a României a obținut miercuri un succes important la Tel Aviv, scor 30-27 (13-15), cu echipa similară a Israelului, după un meci care a contat în play-off-ul de calificare în grupele preliminare ale Campionatului European. Reprezentativa pregătită de Aihan Omer şi Sandu Iacob deţine astfel prima şansă de calificare în următoarea fază a acestei campanii, în condiţiile în care manşa retur se va desfăşura duminică (ora 18.00), la Călăraşi.

Partida prezintă un interes major în rândul localnicilor și foarte probabil se va juca cu casa închisă.

Naţionala care va câştiga acest play-off se va afla, pe 14 aprilie, la Dubrovnik, în urnele tragerii la sorţi pentru grupele preliminare, alături de toate numele mari ale Europei, mai puţin Croaţia, care va găzdui turneul final din 2018.

Dacă se va califica, România va fi în urma a patra, iar o grupă mai accesibilă pentru turneul final ar fi cu Islanda, Austria şi Lituania.

Urnele valorice: 1: Franţa, Spania, Danemarca, Polonia, Germania, Suedia, Islanda; 2: Macedonia, Rusia, Norvegia, Ungaria, Slovenia, Belarus, Austria; 3. Serbia, Cehia, Muntenegru, Bosnia, Olanda, Portugalia, Lituania; 4: Slovacia, Letonia, Ucraina, Elveţia, România / Israel, Belgia / Turcia, Finlanda /Luxemburg.

 
 

Urmărește-ne pe Google News