ACTUALIZARE 25 februarie. China a câștigat Cupa Mondială atât la masculin, cât și la feminin. Ambele finale au fost adjudecate cu 3-0, în fața Japoniei, principala rivală a Chinei în tenisul de masă. Podiumul la masculin a fost completat de Anglia și de Coreea de Sud, iar la feminin de Hong Kong și de Coreea de Nord.
Finala feminină
China – Japonia 3-0
Dublu: LIU Shiwen/DING Ning – YZ HAYATA Hina/ITO Mima 3-1 (11-7, 11-6, 6-11, 11-8) 1-0
ZHU Yuling – ISHIKAWA Kasumi 3-0 (11-5, 11-7, 11-7) 2-0
DING Ning – ITO Mima 3-0 (11-7, 11-9, 11-8) 3-0
Finala masculină
China – Japonia 3-0
ACTUALIZARE 23 februarie. România se oprește în sferturile de finală la Cupa Mondială pe echipe. Echipa României, cap de serie numărul 5, a fost singura echipă europeană care s-a calificat la ediția de anul acesta al Cupei Mondiale (Anglia participă ca gazdă).
ACTUALIZARE 23 februarie. Sferturi de finală: România vs Hong Kong 0-3.
Daniela Dodean-Monteiro/ Eliza Samara vs Hoi Kem Doo/ Ho Ching Lee – 1:3
Bernadette Szocs vs Wai Yam Minnie Soo – 2:3
Eliza Samara vs Ho Ching Lee – 0:3
ACTUALIZARE 23 februarie. Suntem în sferturile de finală la Cupa Mondială pe Echipe! Fetele noastre au învins echipa Australiei cu scorul 3-0 și sunt a doua echipă calificată din grupa D.
România vs Australia 3-0
🇹🇩 Daniela Dodean-Monteiro/ Eliza Samara vs 🇦🇺 Parleen Kaur/ Jian Fang Lay – 3:0
🇹🇩 Bernadette Szocs vs 🇦🇺 Melissa Tapper – 3:0
🇹🇩 Eliza Samara vs 🇦🇺 Jian Fang Lay – 3:0
ACTUALIZARE 22 februarie. Echipa feminină a României a pierdut primul meci din grupă, 1-3, cu Taipei. Punctul tricolorelor a fost realizat de Bernadette Szocs. Vineri, România dispută meciul cu Australia, decisiv pentru calificarea în sferturi. În celălalt meci din grupa D, Taipei – Australia 3-0.
ACTUALIZARE 21 februarie. România a avut parte de o tragere la sorți bună. Tricolorele au evitat principalele favorite, China și Japonia, și vor juca în grupa D cu Taipei și Australia. În sferturile de finală se califică primele două clasate.
Grupa A: Japonia, Egipt, SUA
Grupa B: China, Brazilia, Coreea de Nord
Grupa C: Hong Kong, Singapore, Anglia
Grupa D: Taipei, România, Australia
Masculin
Grupa A: China, Suedia, Franța
Grupa B: Japonia, Anglia, Egipt
Grupa C: Germania, Coreea de Sud, Australia
Grupa D: Hong Kong, Brazilia, SUA
Elizabeta Samara (28 de ani), Bernadette Szocs (22 de ani), Adina Diaconu (18 ani) și Daniela Dodean-Monteiro (30 de ani) sunt decise să depășeacă performanța realizată în 1995, la Atlanta (SUA), de Otilia Bădescu, Emilia Ciosu și Georgeta Cojocaru, care au jucat finala cu China, pierdută 0-3, în fața trioului Deng Yaping, Qiao Hong și Yang Ying.
Echipa României, campioană europeană en titre, este cotată cu șansa a cincea la câștigarea Cupei Mondiale, după China, Japonia, Taipei și Hong Kong. La competiție mai participă Australia, Brazilia, Singapore, Coreea de Nord, USA, Egipt și Anglia.
Cele 12 echipe vor fi împărțite în patru grupe de câte trei, iar primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, fază din care se va juca sistem eliminatoriu.
Meciurile se vor disputa după noul sistem test olimpic: maximum patru jocuri de simplu și un dublu. Ordinea partidelor: BC vs YZ; A vs X; C vs Z; A vs Y; B vs X. Se joacă cel mai bun din cinci seturi.
Tragerea la sorți are loc miercuri, ora 17:00.
Germania, fără Timo Boll
La competiția masculină participă: China (Fan Zhendong, Lin Gaoyuan, Xu Xin, Ma Long, Yu Ziyang), Germania (Dimitrij Ovtcharov, Ruwen Filus, Bastian Steger, Patrick Franziska, Benedikt Duda), Japonia (Niwa Koki, Harimoto Tomokazu, Oshima Yuya, Ueda Jin), Coreea de Sud (Lee Sangsu, Jeong Sangeun, Lim Jonghoon, Jeoung Youngsik), Franța (Gauzy Simon, Lebesson Emmanuel, Robinot Quentin, Robinot Alexandre, Cassin Alexandre), Hong-Kong, Suedia, Anglia (Drinkhall Paul, Walker Samuel, Pitchford Liam, McBeath David, Jarvis Tom), Brazilia, USA, Egipt și Australia.
Premii:
locul 1: 50.000 de dolari
locul 2: 25.000 de dolari
locurile 3-4: 12.000 de dolari
sfertfinaliste: 6.000 de dolari
locurile 9-12: 3.000 de dolari
Bernadette Szocs, câștigătoarea Top 16 Europa, dezvăluie secretul ascensiunii sale în tenisul de masă mondial și european: ”Mă antrenez șapte ore pe zi”. Eliza Samara, campioană europeană la simplu în 2015, este numărul 1 în echipa România.
Citește și: JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 3: Gemenii din Dragoslavele care luptă împreună pentru a doua oară (VIDEO)