România – Lituania 3-0

Au marcat: Pușcaș (7), Keșeru (47), Stanciu (65)

Reacții:

Ianis Hagi, prima perlă ca tricolor A: ”Emoțiile nu mă compleșează!”

Tricolorii au dominat meciul de la un capăt la altul, având şi o bară, în timp ce raportul şuturilor pe poartă a fost de 8-0.

Surprinzător, balticii au ratat prima ocazie a partidei, după doar 28 de secunde, când Sirgedas a trimis cu capul pe lângă poartă.

România a deschis scorul la prima sa acţiune consistentă, prin Puşcaş (7), din 8 metri, după o pasă de la Chipciu. Pentru internaţionalul de tineret a fost primul gol marcat la echipa mare, la prima sa titularizare.

Maxim autorul golului victoriei din meciul tur (2-1), a trimis mingea în bară (14). Stanciu a pus şi el în pericol poarta oaspeţilor (22), dintr-o lovitură liberă cu efect, trimisă pe lângă vinclu. Keşeru a avut şi el o şansă notabilă (30), dat şutul său de la 17 metri a fost respins de portarul Setkus.

Lituania şi-a creat şi ea o oportunitate în min. 40, dar Novikovas a trimis peste poartă din lovitură liberă. România putea intra la pauză cu un avantaj mai consistent, dar Maxim (45) a şutat în plasa laterală din colţul careului mic.

La scurt timp de la reluare, România şi-a dublat avantajul, Keşeru (47) reluând în plasă mingea respinsă de Setkus după şutul lui Stanciu.

Generalul Vasile Milea, „eroul” care a ordonat reprimarea Revoluției la Timișoara. „Sinuciderea a fost practic o încercare de autorănire”
Recomandări
Generalul Vasile Milea, „eroul” care a ordonat reprimarea Revoluției la Timișoara. „Sinuciderea a fost practic o încercare de autorănire”

Balticii au replicat în min. 52, cu un şut din întoarcere al lui Sigerdas, de la 18 metri, pe lângă ţintă.

Setkus a fost testat de Keşeru (55), de Bancu (55) şi Stanciu (60), iar în cele din urmă a fost învins de Stanciu (65), din lovitură liberă de pe partea stângă, din unghi destul de mic. Pentru Stanciu a fost golul cu numărul 10 în tricoul echipei naţionale.

Lituania a avut o situaţie notabilă în min. 76, când un şut-centrare al lui Sernas l-a obligat pe Tătăruşanu la o intervenţie spectaculoasă.

Selecţionerul Cosmin Contra i-a oferit în acest meci şi şansa debutului la naţională lui Ianis Hagi, fiul celui mai bun fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi.

România a urcat pe locul secund după acest succes şi va juca un meci decisiv pentru această poziţie, marţi, la Podgorica, cu Muntenegru.

Lituania, care va juca marţi contra Serbiei, la Belgrad, a retrogradat în Liga D, ultimul eşalon valoric al Ligii Naţiunilor, în urma înfrângerii de la Ploieşti.

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 2. Romario Benzar, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 4. Cosmin Moţi, 11. Nicuşor Bancu – 23. Nicolae Stanciu (21. Alexandru Cicâldău, 72), 15. Paul Anton – 7. Alexandru Chipciu (17. Ciprian Deac, 64), 13. Claudiu Keşeru (8. Ianis Hagi, 68), 10. Alexandru Maxim – 9. George Puşcaş. Selecţioner: Cosmin Contra.

Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România
Recomandări
Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă – 3. Alin Toşca, 5. Tudor Băluţă, 6. Cristian Manea, 14. Ionuţ Nedelcearu, 18. Alexandru Paşcanu, 19. George Ţucudean, 20. Alexandru Mitriţă.

Lituania: 16. Ernestas Setkus – 8. Egidijus Vaitkunas, 4. Edvinas Girdvainis, 7. Arturas Zulpa, 23. Rolandas Baravykas – 13. Domantas Simkus (14. Vykintas Slivka, 65), 18. Modestas Vorobjovas – 15. Deimantas Petravicius (9. Donata Kazlauskas, 80), 20. Gratas Sirgedas, 11. Arvydas Novikovas – 22. Fiodor Cernych (căpitan; 10. Darvydas Sernas, 74). Selecţioner: Edgaras Jankauskas.

Rezerve neutilizate: 1. Emilijus Zubas, 12. Dziugas Bartkus – 2. Linas Klimavicius, 3. Justinas Janusevskis, 5. Algis Jankauskas, 6. Markas Beneta, 17. Giedrius Matulevicius, 19. Vaidas Slavickas, 21. Daniel Romanovskij.

Arbitru: Marco Guida; arbitri asistenţi: Matteo Passeri, Filippo Meli; arbitri adiţionali: Daniele Doveri, Marco Di Bello; arbitru de rezervă: Ciro Carbone (toţi din Italia)
Cartonaşe galbene: Bancu (25), Puşcaş (35), Novikovas (44, 88), Girdvainis (78), Anton (81), Deac (82).
Cartonaş roşu: Novikovas (88).

INFO: Este cea mai categorică victorie obținută în „era Cosmin Contra”, care rămâne neînvins în oficiale.

INFO: Lituania a terminat meciul în 10 oameni. Novikovas a fost eliminat în minutul 89, pentru două cartonașe galbene.

Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea
Recomandări
Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea

INFO: Din minutul 72, România are pe teren trei jucători care au calificat naționala de tineret U21 la Euro 2019: George Pușcaș, Ianis Hagi și Alexandru Cicâldău.

INFO: A debutat Ianis Hagi! Cosmin Contra l-a introdus pe fiul lui Gică Hagi în locul lui Keșeru, în minutul 67, la scorul de 3-0 pentru România. Ianis Hagi a jucat în tricoul cu numărul 8. Ianis Hagi al 14-lea jucător care a fost debutat de Cosmin Contra.

România - Lituania, în Liga Națiunilor. Cea mai categorică victorie din "era Contra". A debutat Ianis Hagi! Adio, locul 1. Serbia a învins Muntenegru | VIDEO

INFO: Claudiu Keșeru a înscris din nou pentru echipa națională după 13 luni de secetă. Atacantul de 31 de ani marcase ultima dată în meciul România – Kazahstan 3-1, disputat pe 5 octombrie 2017 în preliminariile CM 2018, primul meci pentru Cosmin Contra ca selecționer. Keșeru a ajuns la șase goluri în 25 de selecții.

România - Lituania, în Liga Națiunilor. Cea mai categorică victorie din "era Contra". A debutat Ianis Hagi! Adio, locul 1. Serbia a învins Muntenegru | VIDEO

Romania’s Claudiu Keseru (R) reacts after scoring the second goal against Lithuania, as being comforted by Romania’s captain Cristian Sapunaru (L) during the UEFA Nations League soccer match between Romania and Lithuania at ‘Ilie Oana’ Stadium in Ploiesti, 60 Km north from Bucharest, Romania, 17 November 2018. EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

INFO: George Pușcaș, 22 de ani, a marcat primul gol pentru echipa națională, la primul său meci oficial.

România - Lituania, în Liga Națiunilor. Cea mai categorică victorie din "era Contra". A debutat Ianis Hagi! Adio, locul 1. Serbia a învins Muntenegru | VIDEO

Romania’s George Puscas (L) is congratulated by his teammate Romania’s Alexandru Maxim (R) after scoring against Lithuania during the UEFA Nations League soccer match between Romania and Lithuania at ‘Ilie Oana’ Stadium in Ploiesti, 60 Km north from Bucharest, Romania, 17 November 2018. EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

România: Tătărușanu – Benzar, Moți, Săpunaru, Bancu – P.Anton – Maxim, N. Stanciu, Chipciu – Keșeru, Pușcaș
Rezerve: Pantilimon, Fl. Niță, Cr. Manea, Toșca, T. Băluță, I. Hagi, Nedelcearu, Deac, Pașcanu, Mitriță, Țucudean, Cicâldău.
Selecționer: Cosmin Contra

Lituania: Setkus – Baravykas, A. Jankauskas, Kilmavicius, Slavickas – Novikovas, Vorobjovas, Zulpa, Silvka, Cernych – Sernas
Rezerve: Zubas, Bartkus, Janusevskij, Leimonas, Vaitkunas, Kazlauskas, Girdvainis, Petravicius, Kuklys, Valskis, Borobsij, Silenas
Selecționer: Edgaras Jankauskas

ACTUALIZARE 17 noiembrie. Astăzi, Serbia – Muntenegru 2-1. În urma acestui rezultat, șansele ca România să mai termine grupa pe locul 1 sunt aproape nule. În ultima etapă, Serbia joacă acasă cu Lituania, iar România în Muntenegru.  

CLASAMENTUL GRUPEI:

1. Serbia 5 3 2 0 7-3 11p
2. ROMÂNIA 5 2 3 0 7-3 7p
3. Muntenegru 5 2 1 2 7-4 6p
4. Lituania 5 0 0 5 2-12 0p

Meciurile de sâmbătă, 17 noiembrie

Serbia – Muntenegru 2-1 (Ljajici 30, Mitrovic 32/Mugosa 70); România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești

Ultima rundă:
Marți, 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania.

Partida România – Lituania, ultima pe teren propriu pentru „tricolori”, în faza grupelor Ligii Națiunilor, va fi condusă de o brigadă de italieni. „Central” va fi Marco Guida, iar asistenți Matteo Passeri și Filippo Meli.

Ljubi iubi! Ljubica este soția selecționerului Serbiei Mladen Krstajici. E forță! Cum arată nevasta lui Cosmin Contra | FOTO

ACTUALIZARE 17 noiembrie. A nins la Ploiești peste noapte, terenul e acoperit de un strat subțire de zăpadă.

Mitriță e ușor accidentat, după ultimul antrenament.

ACTUALIZARE 16 noiembrie. La conferinţa de presă de azi, antrenorul lituanienilor, Edgaras Jankauskas, a discutat despre acest subiect şi, mai în glumă, mai în serios, a dezvăluit care este strategia pentru a-l convinge pe Antal.”Îi găsim lui Liviu Antal o lituaniancă, să se însoare cu ea. Ne-ar plăcea să-l avem în echipa noastră. Acum, însă, suntem fericiţi cu ce avem în lot”, a declarat Jankauskas.  Tehnicianul de 43 de ani a explicat şi motivul pentru care nu l-a convocat pentru acest meci pe Giedrius Arlauskis, portarul campioanei României, CFR Cluj. „Nu am vorbit cu Arlauskis înaintea acestui meci, dar îl știu bine. El nu era însă pregătit să vină la națională. Avem portari buni acum. Ştim destule despre echipa voastră, nu mi-a dat el informaţii”, a precizat Jankauskas.

Cine e soția lui Edgaras Jankauskas

Legitimat la Zalgiris Vilnius, fostul golgheter dn Liga 1 a înscris de 23 de ori în 2018. A ajuns la actuala sa echipă în 2017, după ce şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj. De-a lungul carierei, jucătorul de 29 de ani a mai evoluat la Concordia Chiajna, FCM Târgu Mureş, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, Genclerbirligi, Hapoel Tel Aviv şi Pandurii Târgu Jiu. A câştigat un titlu şi o Supercupă a României alături de Oţelul Galaţi.

ACTUALIZARE 16 noiembrie. Reprezentativa României a susținut vineri, 16 noiembrie, antrenamentul oficial înaintea partidei cu Lituania, de sâmbătă, din grupa Ligii Națiunilor.

Timp de o oră, tricolorii au exersat împreună cu staff-ul tehnic planul de joc pentru confruntarea cu lituanienii, pe care i-au învins la Vilnius cu 2-1. Ședința de pregătire a avut loc la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

Partida cu Lituania este programată sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Aceasta se va disputa fără spectatori în urma deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA.

În aceeași zi, de la ora 16:00, Serbia întâlnește Muntenegru, într-un joc de care depind și șansele României la primele două locuri în grupa 4, seria C, din Liga Națiunilor.

Antrenamentul a fost urmat de conferințele de presă ale lui Ciprian Tătărușanu și Cosmin Contra.

„Este o grupă echilibrată, sperăm ca Serbia să se încurce, iar noi să obținem două victorii. Cred în primul loc, dar nu mai depindem doar de noi. Știm că urnele pentru preliminariile EURO 2020 vor fi stabilite în urma meciurilor din Liga Națiunilor, așa că vom încerca să terminăm cât mai sus în grupă”, a spus Tătărușanu, care a punctat: „Este neplăcut pentru orice jucător să evolueze fără spectatori”.

„Urmează al doilea meci fără spectatori într-un timp foarte scurt. Fac un apel la fani să nu mai fim nevoiți să trăim meciuri astfel, fără susținerea lor. Trebuie să intrăm pe teren motivați să câștigăm partida cu Lituania, avem nevoie de cele trei puncte. Indiferent ce se va întâmpla în Serbia, vom juca pentru unul dintre primele două locuri în Muntenegru. Lituania a demonstrat în meciul tur că nu este o echipă ușor de bătut”, a declarat selecționerul Cosmin Contra.

 

ACTUALIZARE 16 noiembrie. Ultimul antrenament înaintea jocului cu Lituania este programat tot la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, vineri, 16 noiembrie. Ultimele 15 minute vor fi deschise reprezentanților presei.

Patru motive pentru care România trebuie să câștige șase puncte din dubla cu Lituania și Muntenegru

ACTUALIZARE 15 noiembrie. Pentru a proteja gazonul de pe ”Ilie Oană”, tricolorii nu mai fac antrenamentul oficial la Ploiești.

Echipa națională a susținut joi, 15 noiembrie, un nou antrenament în pregătirea ultimelor două jocuri din Liga Națiunilor.

Cosmin Contra și staff-ul său au exersat la Mogoșoaia împreună cu jucătorii mai multe scheme de joc pentru partida de sâmbătă, de la Ploiești, precum și fazele de finalizare.

ACTUALIZARE 14 noiembrie. La antrenamentul care a avut loc miercuri, 14 noiembrie, pe terenul 2 al Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia, au participat toți cei 24 de jucători pe care Cosmin Contra îi are la dispoziție pentru jocurile care urmează.

Au intrat în programul normal al echipei și fotbaliștii care au evoluat duminică la echipele lor de club. Tricolorii se pregătesc la Mogoșoaia până vineri, atunci când vor face deplasarea la Ploiești pentru antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Lituania, una care se va disputa fără spectatori, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA.

ACTUALIZARE 14 noiembrie. Răzvan Marin a încercat să îi recunoască pe colegii lui pe baza unor fotografii distorsionate. Vezi cum s-a descurcat în următorul clip FRF TV!

EXCLUSIV | Tricolorul Paul Anton și-a dezvăluit preferințele culinare: ”Îmi plac sarmalele” | VIDEO

ACTUALIZARE 13 noiembrie. Tricolorii au participat marți, 13 noiembrie, la antrenamentul care a avut loc pe terenul 2 al Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia și a durat aproximativ 90 de minute.

De la ședința de pregătire a lipsit doar Andrei Ivan, care s-a prezentat la lot cu o accidentare suferită la echipa de club. În urma examenului RMN, staff-ul medical a constatat că jucătorul este indisponibil pentru cele două jocuri din Liga Națiunilor, contra Lituaniei, pe 17 noiembrie, și Muntenegrului, pe 20 noiembrie.

Accidentat în ultima etapă de campionat, atacantul celor de la Rapid Viena a efectuat mai multe investigaţii medicale în cantonamentul echipei naţionale. În urma examenului RMN efectuat marți, staff-ul medical al echipei naționale a constatat faptul că Andrei Ivan a suferit o leziune fibrilară la coapsa dreaptă, fiind astfel indisponibil pentru meciurile din Liga Națiunilor, contra Lituaniei (17 noiembrie, Ploiești) și Muntenegrului (20 noiembrie, Podgorica). Andrei Ivan a părăsit cantonamentul de la Mogoșoaia și va reveni la echipa de club. Selecționerul Cosmin Contra nu va chema la lot un alt jucător în locul acestuia.

Ceilalți 24 de jucători convocați de Cosmin Contra s-au antrenat la intensitate diferită, în funcție de momentul în care s-au alăturat lotului de la echipele de club.

Naționala se va antrena la Mogoșoaia până vineri, atunci când, pentru antrenamentul oficial, tricolorii se vor deplasa la Ploiești, pentru a lua contactul cu gazonul de pe stadionul „Ilie Oană”.

Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 21:45, naționala României va juca la Ploiești, fără spectatori, în fața Lituaniei. Apoi, marți, 20 noiembrie, de la ora locală 20:45 (21:45 în România), la Podgorica, va încheia grupa din Liga Națiunilor contra selecționatei din Muntenegru.

ACTUALIZARE 12 noiembrie. Ianis Hagi a avut o ofertă uriașă în această vară. Sevilla (locul 2 în La Liga) a pus pe masă 5 milioane de euro pentru căpitanul Viitorului. Totuși, Gică Hagi a refuzat să îl lase pe fiul său în La Liga, motivul neavând legătură cu partea financiară.

„Ianis nu are nicio problemă cu presiunea, poartă numele lui taică-său şi presiune mai mare nu poate avea. Trebuia să facă pasul la echipa mare, nu va avea nicio problemă dacă va fi între cei 18 jucători din lot”, e convins selecţionerul naţionalei de tineret a României, Mirel Rădoi.

Ianis nu e chemat la naţionala de tineret sau la echipa mare datorită numelui. Ianis, în ultimul timp, atât la tineret, cât şi la club, a avut randament ridicat, consistenţă în joc şi goluri marcate. Şi cred că absenţa lui Budescu a făcut ca Ianis să fie convocat. Putea oricum şi dacă Budescu nu era accidentat să vină la acţiune. Mai mult emoţii are Paşcanu decât Ianis. I-am văzut, așa cum am făcut cu toţi jucătorii, mai ales că sunt cinci jucători de la tineret care au făcut pasul la această acţiune”, a declarat Contra, la Telekom Sport. 

Ianis Hagi, cel mai bun fotbalist român în 2018. Italienii au luat de bun un clasament întocmit de un salon de nunți

ACTUALIZARE 12 noiembrie. EXCLUSIV | Tudor Băluță, mezinul naționalei României, și-a stabilit prioritățile: ”Am ajuns fotbalist. Cartea trece pe planul doi” | VIDEO

Grădinița lui Cosmin Contra. Cea mai mare infuzie de tineret din ultimii 20 de ani: 9 jucători U21 în lot

ACTUALIZARE 11 noiembrie. Primii tricolori au ajuns deja la Mogoșoaia, unde seara, de la ora 18:00, au participat la un prim antrenament, care a durat aproximativ 50 de minute. La antrenament au participat 15 jucători, ceilalți urmând a se alătura lotului după jocurile de la echipele de club. Pentru doi dintre jucătorii naționalei lui Cosmin Contra (aflat în recuperare după o operație), aceasta este prima convocare la reprezentativa de seniori: fundașul Alexandru Pașcanu și mijlocașul Ianis Hagi. Amândoi au fost componenți de bază ai naționalei U21 care a obținut calificarea la Euro după două decenii.

Andrei Ivan, ruptură musculară la coapsă, e indisponibil.

Romania vs LithuaniaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

ACTUALIZARE 11 noiembrie. Naționala României a efectuat astăzi la Mogoșoaia un antrenament înaintea ”dublei” cu Lituania și cu Muntenegru, de pe 17, respectiv 20 noiembrie, din Liga Națiunilor. Ianis a primit tricoul cu numărul 15, în timp ce Pașcanu, jucătorul lui Leicester, va purta numărul 6. În afara bazei sportive de la Mogoșoaia au fost și câțiva dinamoviști care au scandat în câteva rânduri numele echipei favorite.

ACTUALIZARE 11 noiembrie. Primii tricolori au ajuns deja la Mogoșoaia, unde seara, de la ora 18:00, va avea loc un prim antrenament.

Sesiunea de pregătire va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook Echipa națională de fotbal a României și pe YouTube FRF TV.

La antrenament vor participa 15 jucători, ceilalți alăturându-se ulterior în cantonament, odată ce sosesc de la echipele lor de club.

Pentru doi dintre jucătorii naționalei, aceasta este prima convocare la reprezentativa de seniori: fundașul Alexandru Pașcanu și mijlocașul Ianis Hagi. Amândoi au fost componenți de bază ai naționalei U21 care a obținut calificarea la EURO după două decenii.

România - Lituania, în Liga Națiunilor. Cea mai categorică victorie din "era Contra". A debutat Ianis Hagi! Adio, locul 1. Serbia a învins Muntenegru | VIDEO

Alexandru Pașcanu, fericit la Mogoșoaia FOTO: frf.ro

ACTUALIZARE 10 noiembrie. Activitățile înaintea partidei cu Lituania sunt următoarele:

Duminică, 11 noiembrie (Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia)
– ora 18:00 – antrenament deschis în totalitate presei
– ora 19:00 – interviuri exclusive

Lista jucătorilor care vor participa la sesiunea de interviuri exlcusive este următoarea: Alex Pașcanu, Alexandru Chipciu, Florin Niță, Cristian Săpunaru, Costel Pantilimon, Paul Anton, Cristian Manea, Ciprian Deac, George Țucudean, Nicușor Bancu, Alexandru Cicâldău, Alexandru Mitriță, Tudor Băluță, Ianis Hagi.

Vineri, 16 noiembrie (stadionul “Ilie Oană”, Ploiești)

  • ora 11:45 – antrenament oficial România (deschis presei în ultimele 15 minute)
  • ora 12:00 – conferință de presă Cosmin Contra plus un jucător
  • ora 17:30 – stadion “Ilie Oană”, Ploiești – conferință de presă Lituania
  • ora 18:00 – stadion “Ilie Oană”, Ploiești – antrenament Lituania– deschis presei în primele 15 minute

ACTUALIZARE 10 noiembrie. Sparta Praga a câștigat meciul de azi din delpasare împotriva celor de la Karvina, locul 15 în acest sezon, scor 3-1.

AICI, VIDEO!

Gazdele au marcat primele, în minutul 34, prin Budinsky, din penalty. Tot el avea să fie eliminat 11 minute mai târziu. După pauză, Sparta a înscris de 3 ori. Stanciu a punctat golul de 2-1, în minutul 72, cu un șut pe jos de la marginea careului. Vătăjelu s-a remarcat și el la prima reușită a echipei sale, din minutul 51, când a pasat. Sparta Praga adună 30 de puncte și e pe locul 3, cu 4 puncte în urma Slaviei Praga și a Viktoriei Plzen, care au însă un meci mai puțin. 3 goluri și 7 pase decisive a adunat Stanciu la Sparta Praga în acest sezon în 15 meciuri 

ACTUALIZARE 9 noiembrie. Lotul pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes), Costel Pantilimon (Nottingham Forest), Florin Niţă (Sparta Praga);

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Cosmin Moţi (Ludogoreţ Razgrad), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Alin Toşca (PAOK Salonic), Nicuşor Bancu (U Craiova);

Mijlocaşi: Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Răzvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krîlia Sovetov Samara), Tudor Băluţă (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Sparta Praga), Alexandru Cicâldău (U Craiova), Alexandru Mitriţă (U Craiova), Ianis Hagi (FC Viitorul), Alexandru Maxim (Mainz), Ciprian Deac (CFR Cluj);

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), George Puşcaş (US Palermo), George Ţucudean (CFR Cluj), Andrei Ivan (Rapid Viena).

Ianis Hagi, în premieră la națională. Cinci jucători de la tineret în echipa ”mare”. Din lista preliminară au sărit din schemă Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Alexandru Băluță (Slavia Praga, 5/1) și Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 9/1).

ACTUALIZARE 6 noiembrie. Selecționerul Lituaniei, Edgar Jankauskas, a convovat 23 de jucători pentru dubla cu România și Serbia:

Portari: Ernestas Šetkus (Hapoel Haifa/Israel), Džiugas Bartkus  (Kiryat Shmona Hapoel Ironi/Israel), Emilijus Zubas (Bnei Yehuda/Israel)

Fundași: Algis Jankauskas (FK Sūduva Marijampolė), Maya Slavickas (Suduva Marijampole), Rolandas Baravykas (Žalgiris Vilnius), Egidijus Vaitkūnas (FC Minsk/Belarus), Linas Klimavičius (Žalgiris Vilnius), Justinas Januševskij (FK Trakai), Mark Beneta (Kaunas Zalgiris), Edvinas Girdvainis (FK Kesla/Azerbaidjan)

Mijlocași: Artūras Žulpa (Tobol Kostanay/Kazahstan), Arvydas Novikovas (Jagiellonia Bialystok/Polonia), Vykintas Slivka (Hibernian FC/Scoția), Mantas Kuklys (Zhetysu Taldykorgan/Kazahstan), Donatas Kazlauskas (FK Trakai), Deimantas Petravičius (Falkirk FC/Scoția), Daniel Romanovskis (Zemun, Serbia), Domantas Šimkus (Žalgiris Vilnius), Modestas Vorobjovas (FK Trakai), Gratas Sirgėdas (Zalgiris Kaunas).

Atacanți: Fedor Černych (Dinamo Moscova/Rusia), Darvydas Šernas (Sogdiana Jizzakh/Uzbekistan).

ACTUALIZARE 21 octombrie. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că absenţa spectatorilor la meciul de pe teren propriu cu Lituania din Liga Naţiunilor din 17 noiembrie, ca urmare a sancţiunii UEFA, reprezintă o „pierdere uriaşă” pentru echipa naţională a României.

„E o pierdere uriaşă faptul că jucăm al doilea meci din Liga Naţiunilor fără sprijinul spectatorilor. Iar asta va cântări destul de mult. Cred că faptul că nu am reuşit să ne impunem în faţa Muntenegrului pe teren propriu a fost cauzat şi de absenţa spectatorilor (n.r. – scor 0-0 în 17 septembrie). Jocul de fotbal fără spectatori nu are sens. Este cea mai dură sancţiune”, a spus Burleanu.

Acesta a explicat că din cele trei amenzi primite de la UEFA în urma partidei cu Serbia de pe Arena Naţională, două vor fi suportate de firma de pază şi protecţie care are contract cu FRF.

„Noi am fost sancţionaţi după meciul cu Serbia pentru rasism cu închiderea stadionului şi o amendă de 50.000 de euro. Pentru utilizarea materialelor pirotehnice amenda e de 15.000 de euro, iar pentru pătrunderea suporterilor pe terenul de joc amenda e de 8.000 de euro. Aceste ultime două amenzi, materiale pirotehnice şi pătrunderea pe teren, vor fi scăzute din contractul pe care FRF îl are cu firma de pază şi protecţie. Pentru utilizarea materialelor pirotehnice şi pătrunderea pe teren ne dorim să întărim controlul, dar ne depăşesc total scandările jignitoare şi rasiste. Aici am avea nevoie de o modificare în plan legislativ pentru ca vinovaţii să poată fi sancţionaţi”, a afirmat Burleanu.

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal va avea în curând o întâlnire cu reprezentanţii grupurilor de suporteri care creează probleme la meciurile echipei naţionale. „Vrem să avem un dialog cu aceste grupări ale suporterilor pentru a vedea şi noi care e obiectivul din spatele acestor comportamente. Vrem să stăm de vorbă cu ei să înţelegem de ce se întâmplă asemenea lucruri pe stadion. Aceste grupuri de suporteri nu mai primesc bilete gratuite sau cu reducere din partea FRF, am blocat totul în toamna anului 2014”, a mai spus preşedintele.

Echipa naţională de fotbal a României va disputa cu porţile închise meciul cu Lituania, programat la 17 noiembrie, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, în cadrul etapei a 5-a a Ligii Naţiunilor.

ACTUALIZARE 29 octombrie. Atacantul român Claudiu Keşeru a marcat două goluri pentru Ludogoreţ Razgrad, care a învins-o în deplasare pe Septemvri Sofia cu scorul de 4-1, duminică, în etapa a 13-a a campionatului de fotbal al Bulgariei.

Keşeru a înscris în min. 74 şi 78, celelalte goluri ale campioanei fiind reuşite de Jakub Swierczok (46) şi Wanderson (89). Sofioţii deschiseseră scorul pri Asen Ceandarov (7).

Keşeru a evoluat 79 de minute la Ludogoreţ, iar fundaşul Cosmin Moţi a fost integralist.

Claudiu Keşeru are 10 goluri marcate în 13 partide şi ocupă locul al doilea în clasamentul golgheterilor, după Stanislav Kostov (Levski Sofia), care are 11 goluri.

Ludogoreţ Razgrad ocupă primul loc, cu 32 puncte, urmată de Levski Sofia, 31 puncte, ŢSKA Sofia, 29 puncte, etc.

Povestea lui Alexandru Pașcanu, surpriza lui Cosmin Contra pentru dubla cu Lituania și Muntenegru. Englezul din Vaslui | GALERIE FOTO

ACTUALIZARE 26 octombrie. Selecționerul Cosmin Contra a convocat patru jucători de la selecționata U21, calificată la Euro 2019, în lotul lărgit pentru dubla cu Lituania (17 noiembrie, Ploiești, fără spectatori) și Muntenegru (20 noiembrie, Podgorica). E vorba despre Ionuț Nedelcearu, Alexandru Pașcanu, George Pușcaș și Andrei Ivan. Contra a trimis convocările de principiu pentru 20 de jucători care evoluează la cluburi din afara țării, printre care se află și Alexandru Băluță, revenit după patru luni printre tricolori. Lotul final, care va include și numele jucătorilor din campionatul intern convocați, va fi anunțat ulterior.

Lista convocărilor preliminare este următoarea:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 55/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0)

Fundași: Cristian Săpunaru (Kayserispor, 31/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 12/0), Alexandru Pașcanu (Leicester City, 0/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 14/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 6/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 38/5), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 9/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 26/9), Alexandru Băluță (Slavia Praga, 5/1), Alexandru Maxim (Mainz, 32/3)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 27/6), George Pușcaș (Palermo, 2/0), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)

ACTUALIZARE 26 octombrie. Reacția ultrașilor români după ce UEFA a suspendat din nou terenul naționalei României: ”Duplicitate și înaltă corupție”

ACTUALIZARE 26 octombrie. Fenomenul Ultras sabotează naționala de fotbal a României. Avertismentul FRF: ”Suntem în pericol” | VIDEO

ACTUALIZARE 25 octombrie. Federația Română de Fotbal a fost informată joi, 25 octombrie 2018, cu privire la decizia luată de Comisia de Disciplină a UEFA în urma raportului întocmit la partida România – Serbia, din Liga Națiunilor, din 14 octombrie, de pe Arena Națională.

Astfel, următorul joc de pe teren propriu din Liga Națiunilor, România – Lituania, din 17 noiembrie, de la Ploiești, programat pe stadionul “Ilie Oană”, se va disputa cu porțile închise.

În plus, FRF a fost sancționată cu plata a 73.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice și pătrunderea spectatorilor pe gazon.

FRF va solicita motivarea deciziei UEFA, urmând să analizeze oportunitatea formulării unui recurs.

România a mai evoluat fără spectatori în grupa de Liga Națiunilor în duelul cu Muntenegru de la Ploiești, ca urmare a unei sancțiuni primite în preliminariile EURO 2016.

ACTUALIZARE 25 octombrie. Selecţionata României a urcat o poziţie în clasamentul echipelor naţionale de fotbal stabilit de FIFA şi se află luna aceasta pe locul 26, cu 1.491 puncte, conform ierarhiei comunicate joi de forul mondial.

Adversarele tricolorilor din Liga Naţiunilor ocupă următoarele locuri: Serbia se menţine pe 35, cu 1.471 puncte, Muntenegru a urcat două locuri şi se află acum pe 39, cu 1.440 puncte, în timp ce Lituania a coborât trei poziţii faţă de luna precedentă, aflându-se pe locul 129, cu 1.117 puncte.

Selecţionata României a învins în deplasare Lituania (2-1) şi a remizat pe teren propriu cu Serbia (0-0), în Liga Naţiunilor, pe parcursul acestei luni.

Clasamentul FIFA este dominat de naţionala Belgiei, care se află singură în fruntea acestei ierarhii, după ce a împărţit primul loc, în luna septembrie, cu selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, pe care o devansează acum cu un singur punct.

Belgienii şi francezii au obţinut aceleaşi rezultate în octombrie (o victorie în Liga Naţiunilor şi o remiză în amical), însă Belgia a înfruntat adversare mai bine clasate.


Tricolorii nu mai sunt la mâna lor. Pentru a termina pe locul 1 trebuie să câștige șase puncte din ultimele confruntări cu Lituania și Muntenegru (20 octombrie, Podgorica) și să spere că Serbia va lua doar patru puncte din confruntările cu Muntenegru și Lituania, ambele acasă.

Locul 1 în grupă ar asigura naționalei României prezența în semifinalele Seriei C a Ligii Națiunilor, programate în iunie 2019. Câștigătoarea finalei merge la Euro 2020.

Locul 3, misiune imposibilă pentru Euro 2020

Chiar și clasarea pe locul 2 este o miză, deoarece ne-ar menține în urna a treia valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020, care încep în martie 2019. Locul 3 îi aruncă pe tricolori în urna a patra și ar face infernală misiunea calificării la Euro 2020.

Lituania și România s-au întâlnit de 12 ori până acum în istorie. Palmaresul este favorabil României: 11 victorii și un singur eșec, golaveraj 21-7.

Ultima întâlnire: Lituania – România 1-2, 11 octombrie 2018, la Vilnius. Au marcat Alexandru Chipciu (11) și Alexandru Maxim (90+4).

Singurul eșec: România – Lituania 0-3, septembrie 2008, la Cluj-Napoca.

Clasamentul grupei:

1. Serbia 4 2 2 0 5-2 8
2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7
3. ROMÂNIA 4 1 3 0 4-3 6
4. Lituania 4 0 0 4 2-9 0

Programul următoarelor meciuri:

• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45, PRO TV)

S-au jucat:

• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)
• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)
• 11 octombrie | Lituania – România 1-2 (Žulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4), Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrović 18-pen., 81)
• 14 octombrie | România – Serbia 0-0Lituania – Muntenegru 1-4 (Baravykas 88 / Mugoša 10, 45+1-pen., Kopitović 35, Zorić 86)

Romania vs LithuaniaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5


Citește și: Caracatiţa terenurilor de la Aeroportul Otopeni: Gigi Becali a cumpărat cu un euro metrul pătrat și-l poate vinde cu 25, dar spune că va accepta orice preț al statului! “Eu trăiesc în creștinism, nu în capitalism”

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Unica.ro
Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Cum arăta Corina Caciuc în urmă cu câțiva ani, înainte de operațiile estetice...Pare altă femeie, dar și atunci era atrăgătoare
Viva.ro
Cum arăta Corina Caciuc în urmă cu câțiva ani, înainte de operațiile estetice...Pare altă femeie, dar și atunci era atrăgătoare
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Libertateapentrufemei.ro
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Fabrica mare din România care concurează cu cele din Europa. Producția e una impresionantă și se lucrează după cele mai înalte standarde
FANATIK.RO
Fabrica mare din România care concurează cu cele din Europa. Producția e una impresionantă și se lucrează după cele mai înalte standarde
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Fotografie unică cu Mihaela Rădulescu la Revoluție, urcată pe tanc! Cum arăta diva în 1989. 'Eram blondă, tunsă periuță. Voiam să intru în diplomație'. Imagini de colecție / FOTO
Unica.ro
Fotografie unică cu Mihaela Rădulescu la Revoluție, urcată pe tanc! Cum arăta diva în 1989. 'Eram blondă, tunsă periuță. Voiam să intru în diplomație'. Imagini de colecție / FOTO
Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Observatornews.ro
Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei
HOROSCOP
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI