România – Macedonia 26-25 (12-11)/ în tur: 24-32

România a ratat calificarea la CM, deși a învins Macedonia, azi. A fost un succes la limită, insuficient, pentru a merge la turneul final. După meci, antrenorul catalan Xavier Pascual, cel care pregătește România din vara lui 2016, a anunțat că renunță la colaborarea cu Federația Română de Handbal. În momentul în care a acceptat oferta venită de la București, catalanul a anunțat că obiectivul său este crearea unei echipe cu care să lupte să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

ACTUALIZARE 12 iunie. Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, spaniolul Xavier Pascual, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sportivii pe care îi antrenează vor intra miercuri pe terenul de joc cu gândul de câştiga meciul cu selecţionata Macedoniei, din barajul pentru Campioantul Mondial din 2019, în ciuda înfrângerii de la Skopje (24-32).

„Eu cred că în acel meci s-a văzut diferenţa care există în acest moment între cele două echipe. Intenţia noastră era să ne apropiem cât mai mult, dar realitatea este cea pe care o vedem. Ne-au fost superiori în toate fazele de joc, iar rezultatul nu face decât să certifice diferenţa între echipe. Asta nu înseamnă că mâine noi nu vom încerca să câştigăm jocul. Cunoscând dificultatea unei asemenea întâlniri, ca cea cu Macedonia, mâine vom lupta cu tot ce avem ca să câştigăm acest joc”, a spus antrenorul echipei naţionale de handbal masculin.

Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”
Recomandări
Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”

Potrivit lui Xavier Pascual, handbaliştilor din echipa naţională le lipseşte experienţa jocului la acest nivel de competiţie.

„Jucătorii noştri nu au experienţă să joace astfel de jocuri. După minutul 2 era 2-0 pentru noi, noi controlam absolut jocul şi o deconectare a unui jucător a făcut ca toată echipa să se deconecteze. Pentru că nu suntem obişnuiţi să jucăm la acest nivel. Ne lipsesc partide la acest nivel înalt, ne lipseşte ca jucătorii noştri să aibă o competiţie de acest nivel săptămână de săptămână, pentru că am fi mult mai aproape de ei”, a spus Xavier Pascual.

La rândul său, antrenorul secund Eliodor Voica crede că jucătorii români au avut multe de învăţat de la această competiţie, chiar şi în condiţiile înfrângerii, că încrederea şi spiritul de echipă sunt importante.

„Cu toţii am am avut aşteptări de această partidă, am sperat, dar trebuie să recunoaştem că echipa Macedoniei este o echipă bună, cu jucători foarte experimentaţi, care cred că a arătat locul pe care îl ocupă în momentul de faţă. (..) Şansele de calificare au scăzut foarte mult, dar să nu uităm că avem o echipă tânără, cu jucători care cred că pot arăta mâine că au valoare şi se pot bate de la egal la egal cu echipa Macedoniei. Şansa noastră, cât de mică este, trebuie să ne-o jucăm până la capăt”, a spus Eliodor Voica.

Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul
Recomandări
Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul

Selecţionata României a fost învinsă de formaţia Macedoniei cu scorul de 32-24 (15-10), duminică, la Skopje, în prima manşă a barajului pentru Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019.

Manşa secundă se va juca pe 13 iunie, la Cluj-Napoca.

Macedonia – România 32-24 (15-10) 

Selecţionata României a fost învinsă de formaţia Macedoniei cu scorul de 32-24 (15-10), duminică, la Skopje, în prima manşă a barajului pentru Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019.

Doar primele cinci minute ale întâlnirii au fost echilibrate, după care gazdele au preluat controlul jocului şi s-au desprins la şase goluri, 8-2 (min. 14), marcând de opt ori la rând. Tricolorii s-au apropiat la trei goluri, 9-6, 11-8, dar la pauză scorul era de 15-10 pentru Macedonia.

Macedonia a condus şi la zece goluri, 24-14 (43), în repriza secundă, câştigând la o diferenţă (32-24), care îi conferă prima şansă la calificare.

Golurile echipei României, antrenată de spaniolul Xavi Pascual, au fost marcate de Dan Racoţea 6, Valentin Ghionea 4, Alin Roşu 3, Demis Grigoraş 2, Marius Sadoveac 2, Alex Csepreghi 2, Javier Humet 1, Viorel Fotache 1, Marius Mocanu 1, Ionuţ Ramba 1, Adrian Rotaru 1.

Pentru Macedonia au înscris Kiril Lazarov 8 goluri, Dejan Manaskov 6, Stojance Stoilov 3, Filip Taleski 3, Filip Mirkulovski 3, Goce Georgievski 3, Filip Kuzmanovski 3, Zarko Pesevski 2, Martin Popovski 1.

Stelian Tănase: „Panait Istrati nu a avut nicio șansă să reușească în viaţă. Patru clase primare şi, spre mirarea tuturor, ajunge scriitor de limba franceză” | INTERVIU
Recomandări
Stelian Tănase: „Panait Istrati nu a avut nicio șansă să reușească în viaţă. Patru clase primare şi, spre mirarea tuturor, ajunge scriitor de limba franceză” | INTERVIU

Celelalte meciuri de baraj (tur):
Belarus – Austria 28-28
Serbia – Portugalia 28-21

ACTUALIZARE 9 iunieLotul convocat de Xavier Pascual pentru meciurile cu Macedonia: Ionuţ Ciprian Iancu (Tatabanya KC/Ungaria), Tudor Stănescu (CSA Steaua Bucureşti), Mihai Popescu (Saint-Raphael Var Handball/Franţa) – Octavian Bizău (CSA Steaua Bucureşti), Georgică Cîntec (AHC Potaissa Turda), Alexandru Csepreghi (US Creteil/Franţa), Vencel Csog (AHC Dobrogea Sud Constanţa), Cristian Fenici (SCM Poli Timişoara), Viorel Fotache (AHC Dunărea Călăraşi), Valentin Ghionea (Orlen Wisla Plock/Polonia), Demis Grigoraş (Tatabanya KC/Ungaria), Javier Humet (CSM Bucureşti), Robert Militaru (CSM Bucureşti), Dan Emil Racoţea (Orlen Wisla Plock/Polonia), Ionuţ Ramba (CSM Bucureşti), Adrian Vlăduţ Rotaru (CSM Bucureşti), Marius Sadoveac (Tremblay/Franţa), Marius Mocanu (Dinamo Bucureşti), Dragoş Soare (AHC Dobrogea Sud Constanţa), Ramon Şomlea (CSM Bucureşti), Alin Roşu (CSA Steaua Bucureşti), Roland Thalmaier (AHC Potaissa Turda), Gabriel Burlacu (CSU Suceava).

ACTUALIZARE 8 iunie. Duminică, 10 iunie, de la ora 21.25, pe TVR 2, fanii handbalului masculin vor urmări cu sufletul la gură un regal: Macedonia-România – barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial 2019. Comentator Dragoș Cojocaru.

De 4 ori campioană mondială, România încearcă să se califice la turneul final după o pauză de opt ani (ultima prezență datează de la CM 2011, din Suedia). Conștienți de importanta și miza partidei, „tricolorii” speră să îi surprindă pe macedoneni cu o pregătire fizică bună, o apărare agresivă și un joc colectiv bine sudat. Tricolorii vin după un sezon lung, dar sunt optimiști în privința șanselor lor în partida de la Skopje.  Returul va avea loc pe 13 iunie, la Cluj și va fi difuzat în direct, de la ora 18:20, pe TVR 1 și TVR HD.

Naționala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off după ce a câștigat turneul de la Bolzano, înregistrând victorii în meciurile cu Italia (34-24) și Insulele Feroe (28-20) și remiză cu Ucraina (26-26), în primul tur preliminar al competiției. Cele nouă partide din play-off sunt: Serbia – Polonia, Lituania – Islanda, Cehia – Rusia, Slovenia – Ungaria, Belarus – Austria, Macedonia – România, Olanda –  Suedia, Norvegia – Elveția, Croația – Muntenegru. Turneul final al Campionatului Mondial se va desfăsura în Germania și Danemarca, între 10 și 27 ianuarie 2019.

  ”Marea bătălie din Balcani începe duminică, la Skopje,  acolo unde echipa națională de handbal a României, pregătită de Xavier Pascual și Eliodor Voica, întâlnește Macedonia, locul 11 la ultimul european. Macedonenii îl au în lot pentru dubla cu România pe faimosul Kiril Lazarov, recordmanul de goluri la mondiale și europene, un inter dreaptă cu peste 1.600 goluri la națională. Misiunea nu va fi ușoară. În lotul adversarilor noștri sunt 6 jucători care cunosc bine handbalul românesc, pentru că au evoluat  în ultimii ani în Liga Zimbrilor: Nikola Mitrevski (Dobrogea-sud), Velko Markovski (Dobrogea-sud), Goce Georgievski (CSM București), Zlatko Daskalovski (Poli Timișoara), Goce Ojleski (HC Odorhei) și Filip Lazarov (Poli Timișoara).

Au trecut 7 ani de când naționala masculină așteaptă să revină la un mondial. Xavier Pascual, antrenorul României, dar și al Barcelonei, este omul de la care fanii handbalului autohton  așteaptă marea calificare. După calificarea la Europene a fetelor, băieții nu vor să rămână mai prejos și își doresc un bilet la Mondialul de anul viitor, din Germania și Danemarca. Postul public de televiziune este în continuare alături de „naționalele” României și vă invită la un regal al handbalului, un duel de 5 stele pe semicerc”, a spus Dragoș Cojocaru.

––––––

Prezent la ultimele Campionate Mondiale la care a ajuns România, în 2009 și 2011, goalkeeperul Mihai Popescu (Saint-Raphaël) își motivează colegii înainte de barajul cu Macedonia pentru turneul final.

”Singurul lucru care contează să ne gândim toți la calificare, nu să mergem cu gândul de a pierde la mai puțin de 4-5 goluri. Ar fi a treia oară pentru mine când ajung la un turneu final mondial. O calificare la un Campionat Mondial nu este aceeași lucru ca la tineret, este diferit și îți poate schimba viitorul ca sportiv. Le doresc și colegilor mai tineri să ajungă să vadă ce înseamnă un turneu final și le crească valorea. Sunt mulți tineri și sper să le dăm din experiența noastră și să înțeleagă că acesta este viitorul lor în joc”, a spus cel mai bun portar al turneului final-four al Cupei EHF din acest sezon.

Căpitanul naționalei României speră ca toți colegii să fie în formă maximă la ora meciului tur cu Macedonia, programat la 10 iunie: ”Ne simțim bine, sper să reușim toți și să fim bine sută la sută fizic în ziua meciului, pentru că avem mulți accidentați. Sper ca sala din Cluj să fie arhipină, să avem un public extraordinar, care să ne susțină chiar dacă o să avem momente mai slabe sau mai bune”.

Xavier Pascual Furtes: ”Trebuie să profităm de fiecare ocazie”

Selecționerul ”tricolorilor” îi ține în priză pe jucători. Cu toate că sezonul se apropie de final, Xavier Pascual Furtes nu-și odihnește deloc elevii. Din contră, le-a programat câte două antrenamente pe zi în speranța că aceștia vor fi în formă maximă la meciurile cu Macedoania.

”Vom împotriva unei dintre cele mai valoroase echipe ale momentului, avem și jucători accidentați, deci va fi foarte dificil pentru noi, dar trebuie să ne jucăm șansa, să facem jocul la Skopje indiferent de atmosfera din tribune, să obținem un rezultat care să ne dea speranțe pentru retur. Sunt sigur că la Cluj vom avea și noi un public fanatic alături de noi”, a precizat Xavier Pascual Furtes, antrenorul României și al Barcelonei.

Tehnicianul este convins că singura șansă a ”tricolorilor” este să profite de orice oportunitate vor avea contra macedonenilor: ”Toate meciurile echipei naționale sunt foarte importante. Pe teren sunt câte șapte jucători, trebuie să ne arătăm adevărata față, indiferent de publicul și atmosfera din Macedonia. Trebuie să jucăm ambele meciuri incredibil de bine și să profităm de fiecare ocazie. Dacă Macedonia va juca la capacitate maximă, va fi aproape imposibil pentru noi”.

Extremele Valentin Ghionea şi Marius Sadoveac au declarat, joi, presei, că atât partida care va avea loc la Skopje, cât şi cea de la Cluj-Napoca sunt în egală măsură importante, chiar dacă jucarea ultimului meci acasă le aduce mici avantaje.

“Am avut nevoie de câteva zile în care am pregătit mai mult tactic meciul cu Macedonia, ei au mai multe acţiuni care ne pot încurca şi pentru asta trebuie să fim pregătiţi pentru meciul de la Skopie şi pentru meciul de acasă. E o dublă destul de complicată, pentru că Macedonia este una dintre echipele care participă frecvent la campionate europene, mondiale, sunt bine puşi la punct fizic, tactic. Şi atmosfera acolo este un pic grea, au nişte suporteri înfocaţi, dar sperăm să trecem cu brio peste partida de acolo care, zicem noi, este cea mai complicată”, a declarat Valentin Ghionea după antrenamentul de joi, care a avut loc în baza sportivă a UBB din parcul “Iuliu Haţieganu”.

Avantajul naţionalei noastre ar putea fi, potrivit sportivului, unitatea de grup şi faptul că ar putea întâlni pe teren o reprezentantă a Macedoniei ceva mai relaxată la gândul că echipa României nu este o obişnuită a turneelor finale.

“Noi ne bucurăm că au declarat presei lor că au avut noroc că au ‘căzut cu România, înseamnă că e ceea e gândesc şi noi vom intra pe teren să încercăm să ne calificăm”, a mai spus Ghionea.

La rândul său, Marius Sadoveac a afirmat că echipa este foarte concentrată înaintea meciului dificil de la Skopje, care este unul de calificare pentru Campionatul Mondial.

“Nu am mai reuşit să ne calificăm la CM din 2011 şi ne dorim foarte mult. Macedonia cu siguranţă porneşte cu prima şansă deoarece este nelipsită de la campionatele mondiale şi europene, au o experienţă mult mai mare ca noi pe plan internaţional, au şi jucători care joacă la echipe foarte bune din Europa. Dar de aceea este frumos sportul, deoarece întotdeauna există surprize”, a spus Sadoveac.

ACTUALIZARE 7 iunie. Portarul Mihai Popescu prefațează barajul cu Macedonia pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin 2019

ACTUALIZARE 3 iunie. România – Macedonia, barajul de calificare la Campionatul Mondial de handbal. Tricolorii, în sala de forță | GALERIE FOTO

Lotul naționalei masculine de handbal a României pentru barajul cu Macedonia

Meciurile din play-off, eliminatorii, sunt programate între 9 iunie (turul), respectiv pe iunie (returul de la Cluj-Napoca), în România. Campionatul Mondial din 2019 va avea loc între 10-27 ianuarie în Germania și Danemarca. Europa va fi reprezentata de 13 echipe.

Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Bilete.ro, pe site-ul frh.ro/bilete și în săptămâna evenimentului la casele de bilete ale sălii, în limita biletelor disponibile. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de intrare gratuită și vor ocupa același scaun cu adultul însoțitor.

Persoanele cu dizabilități care doresc să participe la acest meci pot să se adreseze pe emailul comunicare@frh.ro, în care să specifice numele, datele de contact (email, număr de telefon) și datele de contact ale însoțitorului, dacă acest lucru este necesar, până la data de 7 iunie.

Cine e adversarul tricolorilor în play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial de handbal masculin 2019. Am picat cu Macedonia fraților Lazarov

Lotul convocat de Xavier Pascual pentru dubla cu Macedonia:
Bizău Octavian – CSA Steaua București
Cântec Georgică – AHC Potaissa Turda
Csepreghi Alexandru – US Creteill (FRA)
Csog Vencel – AHC Dobrogea Sud Constanța
Fenici Cristian – SCM Poli Timișoara
Fotache Viorel – AHC Dunărea Călărași
Ghionea Valentin – Orlen Wisla Plock (POL)
Grigoraș Demis – Tatabanya KC (HUN)
Humet Javier – CSM București
Iancu Ionuț Ciprian – Tatabanya KC (HUN)
Militaru Robert – CSM București
Stănescu Tudor – CSA Steaua București
Popescu Mihai – Saint Raphael (FRA)
Racoțea Dan Emil – Orlen Wisla Plock (POL)
Ramba Ionuț – CSM București
Rotaru Adrian Vlăduț – CSM București
Sadoveac Marius – Tramblay (FRA)
Mocanu Marius – Dinamo București
Soare Dragoș – HC Dobrogea Sud Constanța
Șomlea Ramon – CSM București
Roșu Alin – CSA Steaua București
Thalmaier Roland – AHC Potaissa Turda
Burlacu Gabriel – CSU Suceava

LIVESCORE România - Macedonia 26-25, în returul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin 2018. Pascual a plecat

Naționala de handbal masculin

LIVESCORE România - Macedonia 26-25, în returul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin 2018. Pascual a plecat

Georgică Cîntec, în acțiune

Dramă pentru națională: Alex Șimicu ratează barajul România – Macedonia, pentru calificarea la Mondialul de handbal din 2019

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Știrileprotv.ro
”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Libertateapentrufemei.ro
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Băutura simplă care este alternativa perfectă pentru cafea. Are un gust excelent, arată ca un veritabil latte și are multiple beneficii pentru sănătate: „O diferență uriașă”
FANATIK.RO
Băutura simplă care este alternativa perfectă pentru cafea. Are un gust excelent, arată ca un veritabil latte și are multiple beneficii pentru sănătate: „O diferență uriașă”
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
GSP.RO
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
Se construiește autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Va avea un drum de legătură spre un aeroport important
FANATIK.RO
Se construiește autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Va avea un drum de legătură spre un aeroport important
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
Unica.ro
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Orangesport.ro
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Observatornews.ro
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Horoscop 25 august 2024. Vărsătorilor li se oferă ocazia de a reveni la o stare sufletească mai calmă, mai senină și chiar mai generoasă
HOROSCOP
Horoscop 25 august 2024. Vărsătorilor li se oferă ocazia de a reveni la o stare sufletească mai calmă, mai senină și chiar mai generoasă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI