Chiar dacă toată lumea vede în Stanciu noul decar al naţionalei, mijlocaşul de 23 de ani trebuie să lupte pentru tricoul făcut celebru de Gică Hagi, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile.  

Alexandru Maxim nu renunţă uşor la numărul 10. Readus la naţională de Christoph Daum, după ce Anghel Iordănescu nu l-a luat la Euro 2016, mijlocaşul de la VfB Stuttgart a primit tricoul cu cea mai mare greutate pentru meciul cu Muntenegru (duminică, ora 21:45, Cluj Arena).

În schimb, Nicolae Stanciu, decar la turneul final din Franţa, va purta numărul 23 la partida cu Muntenegru.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Nici Gică Hagi nu devenit decarul naţionalei din primele meciuri, Regele a trebuit să tragă tare pentru a-l dezbrăca pe Loţi Boloni de tricoul cu numărul 10.  

”Decarul este liderul, ăla schimbă tot. Numărul 10 nu poate fi purtat de un fotbalist care joacă un minut. Ca planificare nu este bine, pentru că de aici pleacă problemele de fond. Nu este bine. Cine îşi asumă acest rol, de lider? Numărul 10 este liderul echipei, el face diferenţa, nu mai putem merge doar cu cărăuşi care aleargă. În ultimii 30 de metri ai nevoie de astfel de jucători. Trebuie găsit. De vreo şapte ani tot se caută. Păi, găsiţi-l frate!”, a spus Hagi

„Transferul lui Stanciu la Anderlecht este important. Sper ca Stanciu să reuşească să ţină steagul sus. E român, face imagine frumoasă României, îi ţin pumnii”, a declarat fostul mare decar al României.

Nicolae Stanciu a revenit marţi în cantonamentul naţionalei, după ce a fost învoit luni să efectueze vizita medicală la Anderlecht Bruxelles.

Citeşte şi:

Euro 2016. Nicolae Stanciu, debut istoric la națională! De 61 de ani nu s-a mai văzut așa ceva. Stelistul este peste Hagi, Mutu, Marica sau Moldovan

Citeşte şi:

Naționala lui 11 fără 10. România a jucat fără decar jumătate din campania de calificare la Euro 2016. Cristi Tănase și Alex Maxim au fost niște anonimi în tricoul lui Hagi

Urmărește-ne pe Google News