Confruntarea de la Cluj-Napoca va fi prima oficială atât pentru Christoph Daum, cât și pentru Ljubisa Tumbakovici.

Spre deosebire de neamțul nostru, care se află la prima acțiune cu tricolorii, tehnicianul naționalei ex-iugoslave are un ușor avantaj, deoarece și-a testat deja echipa în trei amicale. Nu are însă nicio victorie: 1-2 cu Grecia (24 martie, deplasare), 0-0 cu Belarus (29 martie, acasă) și 0-1 cu Turcia (29 mai, deplasare).

Selecționerul Muntenegrului este ușor dezorientat, fiindcă nu știe ce sistem de joc va folosi Christoph Daum. ”Am început să ne informăm despre filosofia de joc a lui Christoph Daum”, a dezvălui Ljubisa Tumbakovici.

Tehnicanul sârb a folosit trei sisteme de joc în amicalele disputate: 4-4-2 diamant, cu cei patru mijlocași sunt așezati în formă de romb, 4-2-3-1 și 4-4-2 double 6.

”E greu cu antrenor nou”

Jucătorii naționalei Muntenegrului nu sunt nici ei suficient de familiarizați cu ideile selecționerului Ljubisa Tumbakovici, dar speră ca nici românii să nu asimileze repede filosofia lui Christoph Daum.

”Noul antrenor a adus idei noi, și nu ne este ușor. Cu toate acestea, facem tot posibilul pentru a ne prezenta cât mai bine la meciul cu România.

Am studiat în detaliu jocul României și am observat că au jucat bine la Euro. Publicul va fi împotriva noastră, dar cu toate acestea, cred că avem calitatea de a începe preliminariile cu un rezultat bun. Ei, ca și noi, au schimbat antrenorul, dar noi am făcut-o mai devreme. Poate românii vor avea o problemă, pentru că au avut mai puțin timp decât noi să învățăm ideile noului antrenor”, a declarat mijlocașul Nikola Vukčevici, de la SC Braga.

Partida România – Muntenegru va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD și TVR+.

Urmărește-ne pe Google News