CONFERINȚĂ DE PRESĂ – sâmbătă, ora 17.20, stadion ”Doctor Constantin Rădulescu”

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 

CHRISTOPH DAUM – selecționer România

”Bună ziua! Sunt convins că voi lua cea mai bună decizie, în privința echipei care va intra mâine pe teren. Băieții mi-au făcut multe probleme, prin felul în care s-au pregătit și m-au pus în dificultate, înainte să aleg primul 11. Atitudinea este mai importantă. Organizatorii au făcut eforturi, pentru ca mâine să avem cel mai bun gazon. Atitudinea suporterilor este mai importantă decât starea gazonului. Decizia este luată în privința căpitanul, dar diseară o voi comunica echipei, așa e corect. Am două trei opțiuni”.

”Am jucători de calitate, cu potențial. Jucătorii trebuie să se adapteze la stilul meu. Și nu este ușor. Fiecare antrenor are stilul lui. După 2-3 zile, s-au obișnuit. Vreau să creăm drumul, calea românească, nu să copiem pe altcineva. Nu cred că vom vedea mâine noua generație a fotbalului românesc, dar vom face un pas. Avem foarte multe puncte forte! Vă mulțumesc!”.

”Rotaru (n.r. – Rotariu) și Stelu (n.r. – Steliano Filip) sunt de viitor. Avem jucători talentați. Pe unii dintre acești jucători îi veți vedea pe teren cu Muntenegru. Măcar pe unul dintre ei”.

Daum, care a promis că va învăța limba română, a pronunțat primele cuvinte în limba țării care l-a adoptat. Acestea sunt ”Bună ziua” și ”Mulțumesc”.

CRISTIAN SĂPUNARU – fundaș România

”Este un moment unic. Trebuie să tratăm toate meciurile ca pe o finală. Sunt 10 finale și vrem să ne calificăm la Campionatul Mondial. Nu știu dacă este o onoare mai mare decât să fii căpitanul echipei naționale. Oricine dintre noi va fi acela, va avea suportul nostru”.

”Mâine dimineață, vom merge să inspectăm terenul pe care vom evolua, atunci vom vedem cum va fi. Suntem mulțumiți de ceea ce am găsit la domnul Daum. Suporterii trebuie să ne fie alături, doar împreună putem reuși. S-au schimbat multe în fotbal. Nu mai batem cu 6-0 Feroe”.

 

Urmărește-ne pe Google News