România – Norvegia 21-23 (11-13)

VIDEO, AICI, AICI, AICI

Diferența a fost făcută de greșelile numeroase comise de tricolore. România a ratat numeroase momente favorabile pe care le-a avut, în special cele în superioritate numerică.

România a făcut un prim sfert de oră excelent și a obligat Norvegia la o cursă de urmărire. Echipa antrenată de Martin Ambros a condus ultima oară în min. 13, cu 7-6, după care a încasat trei goluri la rând, scorul devenind 9-7 pentru Norvegia (16). Scandinavele au condus apoi la patru goluri, 13-9 (25), intrând la pauză cu un avans de două goluri pe tabelă, 13-11.

Naționala României s-a apropiat un un singur gol, 14-15 (40), dar apoi timp de opt minute nu a marcat decât o singură dată, încasând cinci goluri, 15-20 (48).

Eliza Buceschi a ratat o lovitură de la 7 metri la 14-16, iar în loc să punem presiune pe adversare, nordicele s-au desprins la 14-18. Tricolorele s-au apropiat apoi la două goluri, 19-21 (54), dar nu au reușit mai mult, pierzând cu 21-23.

Nora Mork, autoare a 7 goluri, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Oana Manea și Gabriella Szucs (în albastru) au luptat din greu în apărare FOTO: EHF

Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu — Aneta Udriștioiu, Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2 goluri), Crina Pintea, Eliza Buceschi (4), Cristina Neagu (6), Cristina Florică, Cristina Laslo, Ana Maria Iuganu (2), Cristina Zamfir (2), Oana Manea, Mădălina Zamfirescu, Florina Chintoan, Laura Chiper (5). Selecționer: Martin Ambros.

Norvegia: Kari Aalvik Grimbo, Silje Solberg — Veronica Kristiansen (5), Vilde Ingstad, Nora Mork (7), Marit Malm Frafjord (1), Silje Waade, Amanda Kurtovic (1), Camilla Herrem (5), Marta Tomac (1). Selecționer: Thorir Hergeirsson.

Au arbitrat polonezele: Joanna Brehmer și Agnieszka Skowronek.

În celălalt meci al grupei, Rusia, campioana olimpică, a dispus cu 32-26 de Croația.

Miercuri vor avea loc partidele din runda a doua, România — Rusia (19,30 TVR 2, TVR HD) și Croația — Norvegia (21,45). Primele trei clasate se vor califica în faza a doua a grupelor.

Final de meci. 

GOL ROMÂNIA, 21-23 (Buceschi).

GOL NORVEGIA, 20-23.

7 metri pentru Norvegia.

GOL ROMÂNIA, 20-22 (Zamfir).

Min. 58: Time-out, România.

GOL NORVEGIA, 19-22.

7 metri pentru Norvegia și eliminare două minute Cristina Neagu.

Ratăm din nou atacul, Neagu a tras în bară!

Norvegia a ratat o lovitură de la 7 metri, prin Mork.

Am ratat atacul.

Nordicele au fost foarte agresive în defensivă FOTO: EHF

Min. 54: dublă eliminare, România și Norgevia.

Time-out, Norvegia.

GOL ROMÂNIA, 19-21 (Chiper).

Încă o intervenție fantastică a Denisei Dedu.

GOL ROMÂNIA, 18-21 (Chiper, 7 metri).

Apără din nou Denisa Dedu.

GOL ROMÂNIA, 17-21 (Neagu).

Cristina Neagu a fost marcată foarte atent de nordice FOTO: EHF

GOL NORVEGIA, 16-21.

Apără Denisa Dedu, dar ratăm atacul.

GOL ROMÂNIA, 16-20 (Zamfir).

Time-out, România.

GOL NORVEGIA, 15-20.

Min. 47: eliminare două minute, Norvegia.

GOL NORVEGIA, 15-19.

GOL ROMÂNIA, 15-18 (Chiper).

GOL NORVEGIA, 14-18.

GOL NORVEGIA, 14-17.

Min. 42: Buceschi a ratat o lovitură de la 7 metri. 

Acesta a fost un moment psihologic foarte important FOTO: EHF

GOL NORVEGIA, 14-16

GOL ROMÂNIA, 14-15 (Neagu)

Eliminare două minute, România.

Fanii români disperați de greșelile arbitrelor poloneze împotriva noastră.

GOL ROMÂNIA, 13-15 (Iuganu)

GOL NORVEGIA, 12-15

GOL ROMÂNIA, 12-14 (Neagu)

GOL NORVEGIA, 11-14

Min. 31: s-a reluat jocul. Avem primul atac. Ratează, Geiger.

Pauză.

Ratăm contraatacul.

Min. 26: GOL ROMÂNIA, 11-13 (Neagu)

GOL ROMÂNIA, 10-13 (Buceschi, 7 metri)

Eliminare două minute, Norvegia.

GOL NORVEGIA, 9-13

Ratăm atacul, dar apără și Paula Ungureanu.

Chintoan nu a putut sparge apărarea nordicelor FOTO: EHF

Min. 23: Eliminare două minute, Szucs (România).

Time-out, România.

GOL NORVEGIA, 9-12 (contraatac)

GOL NORVEGIA, 9-11 (Mork)

Min. 18: GOL ROMÂNIA, 9-10 (Chiper)

GOL NORVEGIA, 8-10 (Mork)

GOL ROMÂNIA, 8-9 (Neagu)

NORVEGIA, eliminare două minute.

GOL NORVEGIA, 7-9

GOL NORVEGIA, 7-8 (contraatac)

Apără Paul Ungureanu.

GOL NORVEGIA, 7-7

GOL ROMÂNIA, 7-6 (Buceschi)

GOL NORVEGIA, 6-6

GOL ROMÂNIA, 6-5 (Geiger)

GOL NORVEGIA, 5-5 (contraatac)

GOL ROMÂNIA, 5-4 (Iuganu)

GOL NORVEGIA, 4-4

Min. 8: GOL ROMÂNIA, 4-3 (Buceschi, 7 metri)

GOL NORVEGIA, 3-3 (Mork)

Nora Mork FOTO: EHF

Ratăm contraatacul.

Bară, Neagu.

GOL ROMÂNIA, 3-2 (Neagu)

GOL NORVEGIA, 2-2

GOL ROMÂNIA, 2-1 (Chiper)

GOL NORVEGIA, 1-1 (Mork, 7 metri)

GOL ROMÂNIA, 1-0 (Geiger).

Norvegia a avut primul atac. Paula Ungureanu a apărat prima minge.

A început meciul.

Echipa României

Naționala României este susținută de o galerie inimoasă.

ACTUALIZARE 21:00 / În primul meci din grupa D, Rusia – Croația 32:26

ACTUALIZARE 13.45. ”Cel mai dificil meci este primul, cu Norvegia. Am câștigat o singură dată în ultimii 15 ani. Din punctul meu de vedere, ăsta e cel mai greu meci”, a declarat Mădălina Zamfirescu. ”Suntem foarte conectate, foarte motivate. Să dea Dumnezeu să ne și iasă jocul”, a spus portărița Paula Ungureanu (36 de ani), veterana lotului României.

ACTUALIZARE 11.59. Antrenorul Martin Ambros a prefațat CE de handbal din Suedia. Aflat la primul lui turneu final la cârma naționalei României, spaniolul Martin Ambros a vorbit despre gândurile sale înaintea debutului cu Norvegia.

 

„Sunt emoționat pentru că este prima participare a mea la un Campionat European și vreau să mă bucur de aceste momente alături de echipă. Trebuie să fim noi înșine la acest turneu. Să respectăm adversarii, dar să rămânem loiali stilului nostru de joc. Nu putem face lucruri diferite. E important să găsim punctele slabe ale adversarilor. Trebuie să gândim și să jucăm ca o echipă. Indiferent de valoarea individuală, fiecare jucătoare trebuie să joace pentru echipă. Iar acesta este unul dintre cele mai importante lucruri, mai important decât rezultatele sau obiectivele. Încercăm să ne îmbunătățim jocul, iar la acest turneu avem ocazia să arătăm dacă mergem sau nu în direcția bună. Avem în lot și câteva jucătoare mai tinere, pentru ele este o șansă să își arate valoarea la acest Campionat European”, a spus Ambros.

Tehnicianul spaniol a explicat că va încerca să aducă unele lucruri noi în jocul defensiv al naționalei României. ”Jocul din ofensivă îl vom păstra pe cel cu care sunt obișnuite fetele, însă în apărare vom încerca să aducem lucruri noi, în funcție de fiecare adversar pe care îl vom întâlni. Nu cred că ideile de joc sunt puse în totalitate la punct acum, înaintea acestui turneu, dar consider că avem în lot fete inteligente și aceste lucruri se vor regla cât mai repede”, a menționat el.

”Obiectiv: victorie cu Croația”

Obiectivul principal al României în Grupa D este câștigarea partidei cu Croația, susține Martin Ambros. ”Rusia este o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic, o echipă solidă. Este campioana olimpică de la Rio și cred că este într-o formă bună acum. Nu știu care va fi reacția jucătoarelor din Rusia după ce au câștigat medaliile de aur la Jocurile Olimpice, dar cu siguranță au un potențial foarte bun. Pe de altă parte, Norvegia este o echipă total diferită. Are experiență, are calitate… Au jucătoare mai scunde, însă sunt foarte rapide și de obicei își îmbunătățesc jocul pe parcursul turneului. Iar victoria cu Croația este obiectivul nostru principal. Trebuie să fim inteligenți, să economisim energie în primele două jocuri pentru că vom avea de luptat împotriva croatelor. Trebuie să fim pregătiți ca primele partide, dacă nu se vor încheia așa cum ne dorim, să nu ne distrugă moralul înaintea celei cu Croația”, a precizat Ambros.

Selecționerul a transmis suporterilor români că nu poate garanta succesul la Campionatul European, dar a precizat că va face totul pentru ca naționala să câștige fiecare meci. ”La acest prim turneu nu suntem pregătiți jucăm în așa fel încât să garantăm succesul. Dar suporterii trebuie să știe că eu și jucătoarele vom lupta până în ultima clipă pentru victorie. Ne dorim rezultate bune, însă important este să construim o bază solidă pentru viitor”, a menționat antrenorul spaniol.

ACTUALIZARE 10.00. Tricolorele au făcut poza oficială pentru CE de handbal.

La CE de handbal din Suedia, pentru reprezentative feminine, luni întră în scenă și România, care va debuta contra Norvegiei, campioana mondială și europeană en-titre ( 21,45, TVR2, TVR HD). Meciul tricolorelor are loc la Hesingborg.

Naționala României este cotată abia cu șansa a opta la câștigarea trofeului la CE de handbal. Mizăm pe suflul nou adus de selecționerul spaniol Martin Ambros și pe faptul că o avem în echipă pe Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume.

Ambros, care l-a înlocuit pe suedezul Tomas Ryde, pregătește și pe Gyor (Ungaria) n-a prea avut timp să cunoască naționala, participând doar la turneul din Olanda și la Trofeul Carpați.

Starul naționalei noastre de handbal Cristina Neagu a acuzat ora de plecare spre Suedia, acolo unde se dispută CE de handbal.

12 ore pe drum, la Helnsigborg cu o zi înainte de start!

Fetele au plecat duminică, doar cu o zi înainte de startul competiției. Au fost ultimele ajunse în Suedia, după un drum de 12 ore!

”Sîntem pregătite, mîine începe turneul. Debutăm împotriva Norvegiei, va fi un meci foarte greu, e o echipă pe care am bătut-o rar în ultimii 15 ani. Ne-am pregătit cât am putut noi de bine și vrem să obținem puncte. Privind lucrurile pe hărtie, important este să accedem în grupele principale. Însă avem o grupă foarte grea, pentru că Norvegia și Rusia sînt extrem de puternice, iar Croația are o echipă foarte bună. Obiectivul este acum accederea în grupele principale. Oamenii au așteptări mari de la echipa noastră, știm.

Este ultima competiţie majoră din acest an şi ocazia echipei noastre de a-şi lua revanşa după eşecul de la Jocurile Olimpice.

Minimum o victorie pentru calificarea în faza a doua a CE

România , locul 3 la ultimul Mondial, evoluează în grupa D de la Ce de handbal, cu trei adversare redutabile, dintre care Norvegia are cea mai titrată echipă din istorie, iar Rusia este campioană olimpică. Astfel, România are nevoie de cel puţin o victorie pentru a se califica în faza următoare.

Vestea bună: Norvegia a schimbat liniile și lipsește chiar liderul Heidi Lokke, gravidă!

Lotul României pentru CE de handbal:

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica

Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs

Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo

Interi dreapta: Melinga Geiger, Laura Popa

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu

Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

România va juca la Euro la Helsinborg în Grupa D alături de Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie). Primele trei echipe se califică în grupa II principală, unde vor juca pentru accederea în semifinale contra echipelor calificate din grupa C (Ungaria, Muntenegru, Danemarca și Cehia).

Meciurile de luni
Grupa C
ora 19:30 Ungaria – Cehia

ora 21:45 Muntenegru – Danemarca

Grupa D
ora 19:30 Rusia – Croația

ora 21:45 Norvegia – România

Rezultatele de duminică
Grupa A
Serbia – Slovenia 36-34
Suedia – Spania 25-19
Clasament: 1. Serbia 2p (36-34), 2. Suedia 2p (25-19), 3. Slovenia 0p (34-36), 4. Spania 0p (19-25).

Grupa B
Olanda – Germania 27-30
Franța – Polonia 31-22
Clasament: 1. Franța 2p (31-22), Germania 2p (30-27), 3. Olanda 0p (27-30), 4. Polonia 0p (22-31).

 

Urmărește-ne pe Google News