Csengeri a cucerit aurul la stilul smuls, cu 85 kg, urmată de franțuzoaica Anais Michel, 80 kg, iar Elena Andrieș a obținut bronzul, cu 75 kg.

La aruncat, Michel a ocupat primul loc, cu 100 kg, urmată de Monica Csengeri (foto), 94 kg, medaliată cu argint, în timp ce bronzul a fost adjudecat de turcoaica Saziye Erdogan, cu 90 kg. Elena Andrieș, cu 89 kg, a ocupat poziția a patra.

România are 13 sportivi la Split

La total, Michel a terminat pe prima poziție, cu 180 kg, argintul a fost adjudecat de Csengeri, cu 179 kg, iar bronzul a revenit Elenei Andrieș, 164 kg.

Delegația României la Campionatele Europene din Croația e formată din 13 sportivi: feminin — Monica Csengeri (cat. 48 kg), Elena Ramona Andrieș (48 kg), Mădălina Bianca Molie (58 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg), Andreea Aanei (+90 kg); masculin — Ilie Ciotoiu (56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Florin Croitoru (62 kg), Răzvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg), Nicolae Onica (94 kg).

Obiectivul delegației noastre este câștigarea a șase medalii.

Din cerșetoare în Bistrița, Monica Csengeri a ajuns campioană

Monica Csengeri, 19 ani, multiplă medaliată la juniori, are o poveste senzațională. Poate fi un model pentru copiii care se consideră fără speranță. Absolventă a Școlii profesionale „Sfânta Maria” din Bistriţa, Monica s-a apucat de haltere la 12 ani, de când antrenorul său a văzut-o la o selecţie școlară. Acesta a dezvăluit, pentru ziaruldesport.ro, că nu i-a fost ușor să o convingă că poate fi o campioană.

”Am adus-o greu în sala de haltere. Cerşea pe pietonal în Bistrița, e dintr-o familie tare amărâtă. Îi dădeam câte 5 lei, câte 10 lei să vină la sală. Acum, în afara acestei medalii, mai are 7 recorduri naţionale şi bronz la europene”, a declarat Adrian Chivu, pentru Sportul Bistrițean.

 
 

Urmărește-ne pe Google News