UPDATE: România a debutat cu stângul la Campionatul Mondial de handbal, suferit cea mai drastică înfrângere din ultimii 8 ani.

Ibericele au câștigat categoric la o diferență de 15 goluri, după un meci slab, lipsit de idei al tricolorelor.

Ultima oară când România a pierdut la o diferență atât de mare a fost în 2011, în fața Franței, scor 20-39, notează Gazeta Sporturilor, singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.

UPDATE: România a încheiat prima repriză cu Spania cu un dezavantaj de șapte goluri. În prima repriză, tricolorele au arătat un joc modest, lipsit de idei.

Scorul este 16-9 pentru Spania.


În ultimul deceniu, handbalistele românce au dat de pământ cu Spania, indiferent de competiție.

Norvegia, Franţa şi Rusia sunt creditate cu cele mai mari şanse de a câştiga titlul, în timp ce fetele noastre s-au prăbuşit pe locul 10 după scandalul de dopaj.

Kumamoto simte din plin apropierea de începutul Campionatului Mondial. Mâine va avea loc ceremonia de deschidere, dar şi primul meci al turneului, în care se vor confrunta ţara gazdă, Japonia, şi Argentina. Tot mâine intră în joc şi România, care are un meci extrem de important privind accesul în Main Round, cu Spania.

Sloganul CM: „Mână în mână”

Toate cele 24 de echipe au ajuns în oraş, care a început să se populeze inclusiv cu suporteri veniţi în principal din ţările nordice, dar şi din Olanda şi Franţa.

Conform caselor de pariuri, dar şi specialiştilor, trofeul Mondialului va fi disputat de 3 echipe, cotate cu şanse aproape egale pentru a lua medalia de aur, în ordine: Norvegia, Franţa şi Rusia.

Suntem sub Ungaria, Muntenegru şi Spania

Între ele şi restul naţionalelor e o diferenţă uriaşă, exprimată şi de cotele oferite de agenţi, dar şi de valoarea jucătoarelor din lot. România a fost lovită din plin de scandalul de dopaj al celor de la Corona Braşov, din cauza căruia a fost nevoită să lase acasă 4 jucătoare importante: Laslo, Buceschi, Bazaliu şi Bucur.

Înainte de a se ivi această situaţie, România era văzută cu a 6-a şansă la cucerirea Mondialului. Acum, ea s-a prăbuşit pe locul 10, cu o cotă imensă: 35,00. Suntem sub toate echipele cu care ne luptăm în grupa preliminară pentru calificarea mai departe, Ungaria, Muntenegru, chiar şi Spania. Maghiarele nu doar că sunt peste noi, dar se află pe locul 4, imediat după trioul indestructibil al naţionalelor de pe axa Oslo-Paris-Moscova!

Primele 10 favorite la câştigarea Mondialului

ŢARĂ – COTĂ

  • Norvegia – 3,00
  • Franţa – 3,20
  • Rusia – 4,10
  • Ungaria – 14,00
  • Olanda – 15,00
  • Danemarca – 17,00
  • Muntenegru – 18,00
  • Suedia – 20,00
  • Spania – 25,00
  • România – 35

Cum se face accesul la Olimpiadă

Doar echipa care va câştiga Mondialul va avea biletele rezervate pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. Dacă va fi o naţională care e deja calificată, atunci va merge finalista. Primele 7 locuri de la acest turneu final obţin dreptul de a particia în turneele preolimpice, de unde se vor desemna ultimele reprezentative pentru Tokyo 2020. Şi aici apare o condiţie: dacă între primele 7 apar reprezentative deja calificate la JO, exemple fiind Franţa, Brazilia, Coreea de Sud, Angola, Japonia, atunci se va extinde plaja pentru cele care se vor duce în calificări! z

Marile absenţe: Mork, Lekici, Martin

Din păcate, Mondialul va fi lipsit de aportul câtorva handbaliste de clasă. În primul rând e vorba despre Nora Mork. Norvegianca s-a accidentat la CSM şi revenirea ei s-ar putea produce, în cel mai bun caz, în mai, într-un eventual Final Four de Champions League. Apoi, tot din cauza unei accidentări, suferită tot în tricoul lui CSM Bucureşti, va absenta şi Lekici, centrul naţionalei Serbiei, care a suferit o intervenţie la timpan. Extrema Spaniei, Carmen Martin, de la CSM Bucureşti, a declarat și ea forfait în ultimul moment. Din echipa Serbiei va lipsi și golgeterul plavelor la Euro 2018, Katarina Krpez, care este însărcinată. z

13 ţări au câştigat măcar o dată titlul mondial, printre acestea fiind şi România; cele mai multe are Rusia 4, urmată de Norvegia, URSS şi RDG, câte 3

24 de participări are România la Campionatul Mondial din tot atâtea competiţii organizate de IHF. Suntem singura ţară cu procentaj de prezenţă 100%

Se va juca în 5 săli

Park Dome (Kumamoto), capacitate 10.000 de locuri
Aqua Dome (Kumamoto), capacitate 6.400
Prefectural Gymnassium (Kumamoto), capacitate 3.400
General Gymnasium (Yatsushiro), capacitate 2.500
City Overall Gymnasium (Yamaga), capacitate 2.100

GRUPA A
Olanda
Norvegia
Serbia
Slovenia
Angola
Cuba

GRUPA B
Franţa
Danemarca
Germania
Coreea de Sud
Brazilia
Australia

GRUPA C
România
Ungaria
Muntenegru
Spania
Senegal
Kazahstan

GRUPA D
Rusia
Suedia
Japonia
China
Argentina
Congo

  • Se califică în Main Round primele 3 din fiecare grupă, departajarea la egalitate de puncte ţine cont de meciurile directe
  • În Main Round sunt două grupe de câte 6 echipe, grupa A se împerechează cu B şi C cu D
  • Se merge mai departe doar cu punctajul realizat cu echipele care se califică în Main Round
  • Primele două din cele două grupe în Main Round joacă între ele în semifinale

Programul meciurilor României la CM
30.11 – ora 11:00 Spania-România
01.12 – ora 11:00 Senegal-România
03.12 – ora 12:00 Kazahstan-România
04.12 – ora 8:00 Muntenegru-România
06.12 – ora 12:00 România-Ungaria

  • primele trei echipe din grupă merg mai departe
    ** orele de disputare sunt cele ale României

 
 

Urmărește-ne pe Google News