Niciun jucător n-a marcat încă de trei ori la Euro, în afara lui Lukaku, dar toate reușitele atacantului de 31 de ani au fost anulate după intervenția VAR. În prima etapă în faza grupelor, jucătorul care aparține de Chelsea, dar a jucat pentru AS Roma în ultimul sezon, a înscris de două ori, contra Slovaciei.

Prima reușită i-a fost anulată pentru un ofsaid, a doua pentru un henț la pasatorul decisiv. Golurile sale ar fi ajutat atunci Belgia să obțină un rezultat pozitiv, în condițiile în care Belgia a pierdut meciul cu slovacii, 0-1.

Sâmbătă seara, la Köln, Lukaku a marcat din nou, în minutul 69, la 1-0 pentru echipa sa, și din nou golul a fost anulat. Sistemul VAR e în premieră la Euro 2024 unul automatizat atunci când analizează posibilele poziții de ofsaide, astfel fiind eliminați timpii lungi de așteptare până când se trăgeau liniile pentru a stabili poziția exactă a jucătorilor.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Acum durează câteva secunde și se stabilește cu exactitate poziția în momentul înscrierii unui gol. Și în câteva secunde s-a stabilit în meciul cu România că Lukaku avea câțiva milimetri cu vârful piciorului în fața unui fundaș român.

„Bine că poartă 45 la ghete”, a fost reacția fostului mare internațional Ilie Dumitrescu, la Digi Sport, imediat după partidă, atunci când s-a vorbit despre golul anulat al belgienilor în fața tricolorilor.

De această dată, golul anulat n-a mai contat, meciul terminându-se în cele din urmă 2-0 pentru belgieni, după reușitele semnate de Tielemans și De Bruyne, primul în minutul 2, al doilea în minutul 80.

Urmărește-ne pe Google News