„Aveam părinții acasă, la Hunedoara. A fost vina mea că n-am plecat, însă atunci nu era nimeni care să te sfătuiască. Eram mai sentimental, fiind de-al locului. Mi-era mai greu să mă rup, plus că lumea ne respecta. Ei munceau pentru noi în combinat, produceau oțel și datorită lor s-a putut crea această echipă”, spune acum Gabor, invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO.

Sticla de Pepsi, premiul pentru golurile de la Hunedoara

Acesta își amintește cu plăcere de meciurile pe care le juca la Hunedoara: „Când eram junior la Hunedoara și dădeam goluri, aveam un prieten în oraș care mă aștepta să-mi dea câte o sticlă de Pepsi! La fiecare gol, ăsta era premiul meu. O sticlă de Pepsi! Ce bucurie… Era un lux pe vremea aia. Oricum, Hunedoara era bine aprovizionată, era orașul oamenilor muncii”.

Romulus Gabor, în dreapta FOTO Gazeta Sporturilor

Probleme în orașul lui Nicolae Ceaușescu

Chiar dacă era unul dintre fotbaliștii cunoscuți din România, Romulus Gabor a avut și probleme cu Securitatea, chiar la un meci de fotbal care se juca la Scornicești, locul de naștere al fostului președinte Nicolae Ceaușescu.

„Conduceam cu 2-0 și la un moment dat nu știu ce altercație a fost. Eu nu i-am zis nimic arbitrului, dar mi-a dat cartonașul roșu. N-am comentat nimic, nu pricepeam ce are cu mine. M-am dus pe bancă. Prin minutul 70 și ceva a mai eliminat un jucător de la noi și s-a creat o busculadă.

Eu, cum stăteam pe bancă, m-am trezit cu doi civili, nu știu ce grad aveau, dar ca fizic arătau bine. M-au luat de brațe, m-au băgat într-un ARO cu o singură ușă în spate. Erau și doi soldați cu pistol-mitralieră. După 20-30 de minute în care nu m-a băgat nimeni în seamă, mi-au dat voie să plec”, își amintește acesta.

Cu soția eram prieten din liceu, ea avea 16 ani și eu 18. Tatăl ei nu prea voia să ne căsătorim, dar până la urmă așa a fost să fie. A ajuns studentă la Iași, mai făceam două-trei drumuri pe la ea. Acum avem împreună doi băieți. Unul e medic stomatolog, al doilea e inginer. Ea e profesoară de biologie.

Romulus Gabor, fost internațional:

6 cluburi

are Romulus Gabor în CV, ca jucător: Corvinul Hunedoara (1978-1991, 92, 94-96), Diósgyőri (Ungaria, 91-92), U Cluj (93), Unirea Alba Iulia (94), Inter Sibiu (96), Voința Oradea (97)

CV-ul lui Romulus Gabor

  • în Liga 1: 304 meciuri / 64 de goluri
  • a debutat la 28 octombrie 1978, FC Argeş – Corvinul 2-0
  • la echipa naţională: 35 meciuri / două goluri
  • a debutat la 1 noiembrie 1981, Elveţia – România 0-0
  • palmares: medalia de bronz alături de echipa naţională de tineret la CM 1981, trofeul Gheata de Bronz pentru cele 4 goluri şi trofeul Balonul de Aur, acordat celui mai bun jucător al turneului
  • a jucat la EURO 1984

Urmărește-ne pe Google News