„Toţi banii au fost rulaţi prin bancă. Nu era necesară o licitaţie pentru că exista o singură companie care se putea ocupa de acest eveniment”, a fost oficial, în momentul cînd a fost ridicat şi dus la sediul DNA.
În dosarul „Gala Bute”, prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a lui Rudel Obreja pentru fapte corupţie.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie – efectuează cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene. Mai precis, este vorba despre ”dosarul Gala Bute”.
Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul acestei dimineți, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 18 de locaţii (sedii ale unor societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice) situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj.
Descinderi ale procurorilor DNA au ca miză ”dosarul Gala Bute”. Percheziții au avut loc inclusiv la vila lui Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box. În acest dosar a fost invocat și numele Elenei Udrea, fost ministru al Turismului.
Descinderile vizează oameni-cheie din guvernarea portocalie, Gheorghe Nastasia – fost secretar general la Ministerul Dezvoltării, Adrian Gardean, milionar abonat la contracte publice, sponsor al fostului PDL, precum și cel mai bogat primar din Hunedoara, Cornel Răsmeriță, din Lupeni, și Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.