Saracens nu mai cunoscuse gustul înfrângerii din sezonul trecut, din luna martie, când a pierdut un meci în fața celor de la Leicester Tigers, însă sâmbătă, campioana Europei s-a văzut neputincioasă în fața ”arlechinilor” care au făcut o primă repriză de excepție, când au marcat toate cele 17 puncte, prin eseurile lui Tim Visser și Charlie Walker, ambele transformate de Tim Swiel, acesta din urmă reușind și fructificarea unei lovituri de penalitate. ”Sarazinii” au punctat în a doua repriză printr-un eseu, transformat, și concretizarea unei lovituri de penalitate.

Harlequins ocupă locul 8 în AVIVA Premiership, având până acum două victorii și două înfrângeri.

Celelalte adversare merg slab

Nu la fel de norocoase în campionatele interne au fost celelalte adversare ale Timișoarei Saracens, Edinburgh și Stade Francais.

În PRO 12 (fosta Ligă Celtică), campionat care reunește cluburi din Țara Galilor, Italia, Irlanda de Nord, Scoția și Irlanda, scoțienii de la Edinburgh au pierdut cu 14-28 partida cu Munster Rugby (Irlanda) și s-au apropiat de subsolul clasamentului, ajungând pe poziția a 9-a din 12, având o singură victorie în patru etape.

În Top 14, și Stade Francais a continuat seria înfrângerilor, pierzând în fața celor de la RC Toulouse cu 18-23, ocupând în prezent locul 10, cu două partide câștigate, un egal și 3 înfrângeri.

Timișoara debutează, acasă, cu Edinburgh

Timișoara Saracens va debuta în ediția 2016-2017 a Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică europeană inter-cluburi, pe 15 octombrie, împotriva lui Edinburgh, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Despre întâlnirea cu bănățenii, britanicii au afirmat că va fi un adevărat duel fizic, opinând că sportul cu balonul oval a progresat foarte mult în țările Europei de Est.

”Meciul cu românii de la Timișoara Saracens va fi un adevărat duel fizic. Echipa națională a României a câștigat și anul acesta turneul World Rugby Nations Cup, în timp ce reprezentativa Georgiei s-a întors, nu de mult timp, neînvinsă, dintr-un turneu în emisfera sudică, unde a jucat cu Tonga, Samoa și Fiji. Acestea arată cât de puternic a devenit rugby-ul în Europa de Est”, spune Chris Paterson, fost căpitan la Edinburgh și al naționalei Scoției, potrivit site-ului echipei.

Următorul meci pentru Timișoara Saracens în Challenge Cup va fi contra echipei Stade Francais, pe 20 octombrie, în deplasare, pe stadionul „Jean Bouin”.

În a treia etapă din faza grupelor, campioana României va primi replica englezilor de la Harlequins, pe 10 decembrie, pe arena „Dan Păltinișanu”. Pe 17 decembrie, cele două formații se vor întâlni din nou, pe arena londoneză „Twickenham Stoop”.

În etapa a cincea din faza grupelor, la o dată care nu a fost fixată, între 12 și 15 ianuarie 2017, pentru timișoreni va urma revanșa împotriva lui Stade Francais, pe „Dan Păltinișanu”.

Ultimul joc din faza grupelor va fi în deplasare, cu Edinburgh, pe arena „Myreside”, la o dată ce nu a fost stabilită, între 19 și 22 ianuarie 2017.

”Grupa morții”

Pentru a ajunge în faza grupelor, Timișoara Saracens a fost nevoită să joace mai întâi și să câștige o grupă de pre-calificări, apoi a susținut un dublu baraj cu italienii de la Cammi Calvisano, din care a ieșit învingătoare.

Grupa bănățenilor este cea mai grea din viitoarea ediție a Cupei Challenge. Harlequins este finalista din acest an a competiției și a terminat pe locul 7 în AVIVA Premiership, prima ligă valorică din Anglia, Edinburgh a fost finalistă în aceeași competiție în ediția 2014-2015, când a pierdut în fața lui Gloucester (Anglia), iar Stade Francais a fost campioana Franței în 2015, dar pentru ea sezonul trecut a fost foarte slab în Top 14.

În sferturi de finală acced câștigătoarele celor trei grupe și cele mai bune trei echipe de pe locul 2.

Cea de-a doua competiție continentală se va încheia pe 12 mai 2017, când e programată finala, pe Murrayfield Stadium din Edinburgh. Deținătoarea Challenge Cup este echipa franceză Montpellier.

”Stejarii” au pierdut cu Edinburgh

De menționat că naționala de rugby a României a avut o partidă-test cu scoțienii de la Edinburgh, anul trecut, în pregătirea Cupei Mondiale care a avut loc în Anglia, partidă pierdută de ”stejari” cu 16-31.

În ultimii ani, România fusese reprezentată în Challenge Cup de selecționata Lupii București, care cuprindea jucători de la mai multe echipe de rugby din primul eșalon valoric românesc — SuperLiga.

sursa: Agerpres

 
 

Urmărește-ne pe Google News