În cazul în care Federaţia Internaţională de Atletism va omologa timpul atletei din Kenya, Ruth Chepngetich, în vârstă de 30 de ani, va fi noua deţinătoare a recordului mondial și, totodată, prima femeie care termină un maraton sub bariera de două ore şi zece minute.

Ruth Chepngetich a câștigat maratonul de la Chicago. „Acesta este visul meu care s-a împlinit”

Dacă performanţa atletei din Kenya va fi omologată de Federaţia Internaţională de Atletism, atunci Ruth Chepngetich (30 de ani) va fi noua deţinătoare a recordului mondial şi prima femeie care aleargă un maraton sub bariera istorică de două ore şi zece minute.

„Acesta este visul meu care s-a împlinit. La Chicago mă simt ca acasă, iar recordul era ca şi stabilit în mintea mea”, a spus Ruth Chepngetich.

Atletă kenyană a doborât recordul mondial. Va fi omologat?

În primă fază, atleta a fost cronometrată ca terminând maratonul în două ore, nouă minute și 57 de secunde, dar, ulterior, timpul a fost ajustat.

În prezent, recordul mondial omologat de IAAF este deţinut de alergătoarea etiopiană Tigt Assefa, două ore, unsprezece minute şi 53 de secunde, stabilit în 24 septembrie 2023, la maratonul de la Berlin.

Urmărește-ne pe Google News