În penitenciar, lui Borcea i s-a făcut rău, iar veneri seară a ajuns la spital. Motive de stres are cu duiumul. Are o soție frumoasă afară, iar afacerile sunt pe cale să-i intre ”la apă” (Borcea lăudându-se, pe când era în libertate, că are peste 1.500 de angajați). Apropiații săi spun că, deja, de șaormeria din Miami pe care o deține s-a ales praful.
Administratorul restaurantului de tip fast-food a fost nevoit să-i schimbe profilul, după ce a sesizat că vânzările în Florida, la doi pași de Oceanul Atlantic, nu merg precum în Dristor!
Localul are acum meniu mediteraneean, iar tot personalul a fost înlocuit! Înainte, bucătarul era un personaj cu origini întortocheate: algeriano-libanezo-american și îl chema Ali! Celelalte nații erau: un italian, o fată din Ucraina și o româncă.
Şaormerie pentru Green Card
În ceea ce priveste şaormeria din Miami, denumită „Gusto Express”, Borcea a admis, într-un moment de sinceritate, că afacerea este un paravan. Fostul acționar nu și-a deschis localul neapărat ca să facă bani, ci în principal pentru a obține „certificatul de afacerist” cu care să poată locui în Statele Unite ale Americii.
”Am făcut afacerea ca să pot obține certificat de afacerist și ca să pot locui astfel la Miami, fiindcă n-am aplicat pentru Green Card. Nu deschizișaormerie gândindu-te că faci bani mulți. Dar tot îmi ies 3.000 de dolari pe lună”, a admis Borcea.
În afara şaormeriei, fostul oficial de la Dinamo deţine şi un restaurant în America, situat în buricul unei comunităţi de 80.000 de români, Hollywood Miami.
În America, Borcea are două localuri: o şaormerie aflată la doi paşi de plajă şi un restaurant, ”La Vendetta”, la care deţine 51 la sută din acţiuni. La ambele, Borcea care este asociat cu doi prieteni, Cristi şi Remus, cei care sunt şi administratorii firmei.
Bucătari aduşi de pe vas
”Vendetta merge bine. Este cel mai bun restaurant din zonă. Are specific italian şi românesc. Acolo am doi bucătari români şi doi italieni. Sunt luaţi de pe vas, cu experienţă de câte 5-6 ani fiecare. Restaurantul a fost deschis acum 3 ani, iar în zonă, alte 3 restaurante au dat faliment. Ăsta merge însă bine. În plus, legenda spune că Al Capone avea un seif cu documente în restaurantul meu. Este o zonă cu 80.000 de români (n.r. – se numeşte Hollywood, găzduind persoane cu diverse activităţi: unii montează marmură, dar sunt foşti sportivi, printre aceştia numărându-se ultimul antrenor al lui Ivan Patzaichin). Oricum, pe mine nici nu mă cunosc angajaţii de la restaurant, fiindcă n-am trecut pe-acolo. Am administratori, nu mă bag eu. Treaba la care mă ocup direct este afacerea cu butelii, de aici, din România”, se fălea Borcea, acum un an.