ACTUALIZARE 7 APRILIE, ORA 23.00. Cele două formații de old-boys s-au duelat pe unul dintre terenurile secundare. Oltenii au plecat veseli, cu chiuituri, din Craiova. Universitatea i-a avut în lot pe veteranii Lung, Donose, Săndoi, Țicleanu, dar și pe tinereii Mohora, Vancea, Iordache sau Sava. Degeaba. Kaiserslautern s-a impus cu 6-0! Dar, eșecul usturător este pe deplin explicabil. Doar doi jucători de la meciurile istorice contra ”Științei” au fost pe teren. Și aceia au fost ”rezerve”. În rest, germanii au atacat cu forțe proaspete. Craiova a evoluat în alb.
FOTOGRAFII: Facebook Sorin Radu
FOTOGRAFII: Facebook Toni Sorica
Delegația olteană pleacă vineri, la ora 12.00, pe ruta Craiova – Köln, și va ajunge în Germania două ore mai târziu. Seara, de la ora 19.00, este programată partida dintre fostele glorii ale celor două grupări.
A doua zi, sâmbată, oltenii vor asista la meciul din Bundesliga 2, FC Kaiserslautern – Greuther Fürth, prilej cu care va fi o ceremonie, înainte de meci. Duminică este zi liberă, iar întoarcerea este programată luni, tot cu o cursă low-cost.
Old-Boys Craiova Maxima a anunțat echipa de start: Lung, Săndoi, Mohora, Tilihoi, Vancea, Balaci, Donose, Țicleanu, Cârțu, Bicu, Prună.
Cu acest prilej, în seara zilei de 7 aprilie va avea loc, în Germania, reeditarea sfertului de finală al Cupei UEFA, ediţia 1982-1983, dintre FC Kaiserslautern şi Universitatea Craiova.
Evenimentul va reuni formaţiile de old-boys ale celor două cluburi, urmând să participe unii jucători de atunci, dar şi jucători din generaţii mai tinere ale celor două cluburi.
De eveniment s-a ocupat fiul lui Costică Donose, Alin (foto), cel care reprezintă firma de impresariat din Germania, aceasta organizând evenimentul.
Din echipa de atunci a nemţilor vor fi pe teren, după cum anunță organizatorii, Brehme, Briegel, Reichel, Hubner şi Wolf.
Andreas Brehme este cel care a marcat, din penalty, golul cu care Germania a câștigat Cupa Mondială din 1990, în finala cu Argentina.
”Nu ştiu dacă nu ar fi ieşit Briegel dacă am fi revenit în joc atunci. Sper să nu înceapă iar cu 3-0. Îmi pare rău că nu-i mai avem lângă noi şi pe Zoli şi pe Costică, sunt pierderi mari de tot”, spune Sorin Cârţu, încântat că va retrăi cu această ocazie cea mai importantă calificare din istoria fotbalului craiovean.
În martie 1983, în tur, gazdele au condus cu 3-0, iar Geolgău şi Zoli Crişan au redus diferenţa. Returul din Bănie a fost dramatic, golul din final al lui Negrilă aducând calificarea alb-albaştrilor în semifinalele competiţiei. Atunci, Ştiinţa devenea prima echipă din România care ajungea într-o asemenea fază a unei competiţii europene şi totodată prima care elimina o formaţie din RFG.
Alin Donose a adăugat că, la inaugurarea stadionului ”Ion Oblemenco”, se încearcă organizarea unui mini-turneu old-boys la care să participe foşti adversari ai ”Ştiinţei” din perioada de glorie, printre care Fiorentina, Kaiserslautern, Leeds United sau Bordeaux.
FC Kaiserslautern – Universitatea Craiova 3-2
Marcatori: Brehme (24, 51), Irimescu (40 autogol) / Geolgău (53), Crişan (72).
Kaiserslautern, 2 martie 1983. Arbitru: Schoetters (Belgia)
Kaiserlautern: Reichel, Kitzmann, Melzer, Dusek, Brehme, Geye, Briegel (40 Brummer), Bongartz, Eilenfeld, T. Nilsson, Allofs (75 Neues).
Universitatea: Lung – Negrilă, Irimescu, Ştefănescu, Ungureanu – Dumitru (64 Ţicleanu), Beldeanu (75 Cârţu), Donose, Geolgău – Crişan, Cămătaru.
Universitatea Craiova – FC Kaiserslautern 1-0
Marcator: Negrilă (82).
Craiova, 16 martie 1983. Arbitru: Hackett (Anglia)
Universitatea: Lung – Negrilă, Tilihoi, Ştefănescu, Ungureanu – Ţicleanu, Balaci, Geolgău (75 Cârţu), Donose – Crişan (46 Beldeanu), Cămătaru.
Kaiserlautern: Reichel, Wolf, Briegel, Dusek, Brehme, Geye, Melzer, Eilenfeld (85 Hubner), Bongartz, T. Nilsson, Allofs.